ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑ! Οι Γερμανοί παίρνουν πίσω οικόπεδο που παραχώρησαν για την ανέγερση ελληνικού σχολείου!


Δεν τηρήθηκαν από ελληνικής πλευράς τα διαλαμβανόμενα στην συμφωνία μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής πλευράς» λένε από το Μόναχο - Ψάχνουν λύση στο υπουργείο Παιδείας


«Σήκωσαν τα χέρια ψηλά» οι Γερμανοί με τους χειρισμούς του ελληνικού υπουργείου Παιδείας και επέστρεψαν στη βαυαρική πλευρά οικόπεδο που είχε δοθεί στην Ελλάδα για να οικοδομηθεί ελληνικό σχολείο.

Ο αντιδήμαρχος Μονάχου, J. Schmid , ανακοίνωσε σε συνάντηση του με τον υφυπουργό Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο του Μονάχου έχει αποφασίσει την επιστροφή του οικοπέδου στην βαυαρική πλευρά, επειδή δεν τηρήθηκαν από ελληνικής πλευράς τα διαλαμβανόμενα στην συμφωνία μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής πλευράς».

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας το κυρίως ζητούμενο, κατά τον αντιδήμαρχο, είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική πλευρά. Επίσης, Ο αντιδήμαρχος Μονάχου, υποστήριξε ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει μια ύστατη προσπάθεια να ανατραπεί η ληφθείσα απόφαση του Δήμου Μονάχου περί επιστροφής του οικοπέδου, ώστε να συνεχιστεί η οικοδόμηση του κτηρίου.

Ο αντιδήμαρχος Μονάχου, υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού, προκειμένου να συζητήσουν για το κτήριο του ελληνικού σχολείου στο Μόναχο πρότεινε:

1. Να υποβληθεί από τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. έως την Παρασκευή, 16 Ιουλίου, φάκελος, στον οποίο να δηλώνεται κατά τρόπο αξιόπιστο και ρεαλιστικό αφενός μεν η απρόσκοπτη και σταθερή χρηματοδότηση του έργου, αφετέρου δε το σχέδιο της προόδου των εργασιών έως την ολοκλήρωση του κτηρίου.

2. Να έλθει σε επαφή η ελληνική πλευρά με τις παρατάξεις του Δήμου, προκειμένου, σε μια προσπάθεια ανάκτησης της αξιοπιστίας της, να τις πείσει ότι χωρίς χρονοτριβές και με αταλάντευτη βούληση θα προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της οικοδόμησης του κτηρίου.

Η ελληνική πλευρά διαβεβαίωσε ότι θα κινηθεί αυστηρά στο πλαίσιο της πρότασης του αντιδημάρχου.

Εφόσον εξελιχθούν όλα όπως συζητήθηκαν στη συνάντηση, ο αντιδήμαρχος δεσμεύθηκε να εισηγηθεί στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου, στις 20 Ιουλίου, την άρση της προηγούμενης απόφασης περί επιστροφής του οικοπέδου στην βαυαρική πλευρά.

Στη συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του Αντιδημάρχου, συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, η πρόεδρος των Κτηριακών Υποδομών, Ιωάννα Κοντούλη, του υπεύθυνου φορέα για την οικοδόμηση του κτηρίου μετά των νομικών συμβούλων, Καραγκούνη και Κωνσταντινίδη, και η Γενική Πρόξενος Μονάχου, Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου.

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου