ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

"Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το πιλοτήριο του Canadair που «βουτά» μέσα στις φλόγες στην Εύβοια"


canadair

Εντυπωσιακές εικόνες μέσα από το καναντέρ που επιχειρούν κατάσβεση στο πύρινο  μέτωπο της Εύβοιας κατέγραψαν με κάμερα οι πιλότοι.



 Οι χειριστές των πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-215  πέταξαν πάνω από το πύρινο μέτωπο της Λίμνης που άφησε πίσω του στάχτες και προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή. Πάνω από 20.000 στρέμματα πευκοδάσους κάηκαν σε μια περιοχή που είχε καταστραφεί πάλι στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Η περιοχή τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ενώ επιχείρησαν 60 οχήματα, 27 υδροφόρα, χωματουργικά μηχανήματα, πάνω από 300 πυροσβέστες και δεκάδες εθελοντές καθώς και 18 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό).

Το βίντεο είναι διάρκειας 10 λεπτών και δείχνει πώς το αεροσκάφος τύπου CL-415 (διάδοχος του ομώνυμου CL-215) γεμίζει νερό από τη θάλασσα και στη συνέχεια πετάει πάνω από τις φλόγες μπαίνοντας κυριολεκτικά μέσα στους πυκνούς καπνούς. Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες στο τέλος των πλάνων όπου φαίνονται τα καμμένα στρέμματα γης:... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου