ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Ιερισσού: «Είμαστε συνεργάτες του Θεού στο σωτηριώδες έργο Του» (photo)

Αρδαμέρι | Χρήστος Καναρόπουλος
Στον ιστορικό και παραδοσιακό οικισμό του Αρδαμερίου, τη «ρίζα» και το λίκνο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τους Πανοσιολογιωτάτους Αρχιμανδρίτες π. Λεοντίο Καρίκα και π. Γαβριήλ Κυραλάκη, εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρδαμερίου καθώς και από τον Ιεροδιάκονο π. Γεώργιο Κυριάκου.

Σημειωτέον ότι ο ιστορικός αυτός Ιερός Ναός, πανηγύριζε την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αλλά λόγω του προσκυνήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού φέτος στην Μεγαλόχαρη της Τήνου, απουσίαζε ο Επίσκοπος από την πανήγυρη και ως εκ τούτου όφειλε να επισκεφθεί την εορτάζουσα τον Δεκαπενταύγουστο αυτή Ενορία, να προσκυνήσει τη Χάρη της Θεοτόκου και να επικοινωνήσει με το εκεί ποίμνιο.
Όλοι οι Αρδαμερινοί προσήλθαν στην για δεύτερη φορά πανηγυριζούσα Εκκλησία τους, με επικεφαλής τον Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης κ. Γεωργίο Λαζαρίδη και τον Προέδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Δημητρίο Δαδάλα.
Μέσα στο πανηγυρικό αυτό κλίμα ο σεπτός Ποιμενάρχης της Χαλκιδικής αναφερθείς στο Αποστολικό Ανάγνωσμα «Α' Κορ. γ' 9-17» υπενθύμισε σε όλους το χρέος της Εκκλησίας μας, το χρέος κάθε Χριστιανού να αποβεί συνεργός του Θεού στο έργο Του, που αποβλέπει στη σωτηρία του ανθρώπινου γένους.
Ο Θείος Παύλος συνέχισε ο ομιλητής, παρουσιάζει τον κάθε Χριστιανό ως αγρό, ως γεώργιο, ο οποίος ανήκει στο Θεό και καλλιεργείται απ' Αυτόν. Είμαστε οικοδομή του Θεού, που χτίζεται απ' Αυτόν με όργανα Του και χτίστες Του εμάς.
Η φράσις του Αποστόλου Παύλου «Θεοῦ γάρ ἐσμεν συνεργοί· Θεοῦ γεώργιον, Θεοῦ οἰκοδομή ἐστε» «Α' Κορ. γ' 9», σημαίνει πως είναι μεγάλη ευεργεσία του Θεού το να είναι κανείς φυτεμένος μέσα στο περιβόλι της πίστεως, στο γεώργιο της Εκκλησίας.
Αλλά είναι συγχρόνως και βαρειά ευθύνη. Και τούτο γιατί βαρύνεται ο καθένας μας με το χρέος της καρποφορίας. Αυτό ακριβώς το χρέος ζητά να πραγματώσουμε ο Απόστολος των Εθνών.
Η Χριστιανική πίστη, μας λέει, δεν είναι μια γυμνή θεωρία ή φιλοσοφία, που απευθύνεται στη διάνοια ή στο λογισμό. Είναι δύναμη, που κινητοποιεί την καρδιά, και αναδεικνύει πρωτεργάτες σε έργα αγάπης και ευποιΐας τους πιστεύοντες.
Είναι άνθηση, είναι καλλιέργεια που φέρνει καρπό πολύ. Για να μεστώσουν όμως οι καρποί αυτοί, έχει ανάγκη ο άνθρωπος από όλες εκείνες τις ευεργετικές επιδράσεις, που πλουσιοπάροχα προσφέρει το Πανάγιο Πνεύμα.
Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε λέγοντας: «Του καθενός το έργο θα γίνει φανερό, θα ζυγιστεί επακριβώς από τον Κύριο και θα φανερώσει την πραγματική του αξία το ίδιο το χέρι του Θεού. Εάν το έργο κάποιου δεν αντέξει σε αυτό το θεϊκό πυρ της κρίσεως, αυτός ο πιστός θα ζημιωθεί γιατί οι κόποι του δεν θα ανταμειφθούν. Αυτός που θα απολαύσει στην Εκκλησία και από την Εκκλησία το έργο της σωτηρίας, είναι εκείνος που θα αποβεί συνεργάτης του Θεού στην κατά Χριστόν Οικονομία, στα μεγαλεία και στη θυσία του Κυρίου μας για τη σωτηρία του ανθρώπου και του κόσμου. Αυτός τελικά θα αντέξει στο πυρ της Θείας κρίσεως».

ierissou-1
ierissou-2
ierissou-3
ierissou-4
ierissou-5
ierissou-6
ierissou-7
ierissou-8
ierissou-10
ierissou-11
ierissou-12
ierissou-13
ierissou-14
ierissou-15
ierissou-16
ierissou-17
ierissou-18
ierissou-19
ierissou-20
ierissou-21
ierissou-22
ierissou-23
ierissou-24
ierissou-25
http://www.romfea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου