ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

"Στο 20% η ανεργία στη Χαλκιδική -Σύσκεψη συνδικάτων στη Βόρεια Ελλάδα"

Ανεργία, απλήρωτη και «μαύρη» εργασία, υποαπασχόληση, ελαστικές μορφές εργασίας απασχόλησαν τη σύσκεψη των εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών της Β. Ελλάδας, στο ΕΚΘ, όπου οι πρόεδροι των ΕΚ ανακοίνωσαν τις εκτιμήσεις τους για τα ποσοστά ανεργίας ανά Νομό, παρουσία εκπροσώπων της ΓΣΕΕ.

Τα στοχιεία για τη Χαλκιδική παρουσίασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Θόδωρος Αδαλής.



Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις τους στη ΔΕΘ, με σύνθημα: «Τέρμα πια στις αυταπάτες, βάζουμε τέλος στα πειράματα στην ανεργία στη φτωχοποίηση».

«Τα συνδικάτα ουδέποτε έτρεφαν αυταπάτες και σε εποχές ευμάρειας και στις εποχές των μνημονίων» είπε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Βαγγέλης Μουτάφης και πρόσθεσε ότι οι θέσεις και στόχοι τους, σε αντίθεση με εκείνες των εκάστοτε κυβερνήσεων, ήταν «ρεαλιστικοί, στοχευμένοι και ποτέ υπερφίαλοι».

Οι πρόεδροι των ΕΚ της Β. Ελλάδας παρουσίασαν στοιχεία για την ανεργία στις περιοχές τους.

Χαμηλότερα σε σχέση με άλλους νομούς είναι τα ποσοστά της ανεργίας στη Χαλκιδική είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Θόδωρος Αδαλής, φθάνοντας στο 20% και αυτό κυρίως του τουρισμού.

Ο κ. Αδαλής τάχθηκε υπέρ της επένδυσης των μεταλλείων χρυσού, ενώ κατήγγειλε τακτικές επιχειρήσεων που απασχολούν με μειωμένους μισθούς εργαζόμενους. «Μισθοί στα 500 ευρώ, εργασία 13 ώρες» είπε ο κ. Αδαλής.


http://halkidikinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου