ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ιερισσού: «Πως θα ζήσει σήμερα η Ελλάδα, με Θεό ή δίχως Θεό;»

Ζαγκλιβέρι | Χρήστος Καναρόπουλος

Λαμπρός πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός ετελέστη απόψε, Δεύτερα 26 Σεπτεμβρίου 2016, στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Ακυλίνας Ζαγκλιβερίου, επί τη εορτή της Αγίας Νεοπαρθενομάρτυρος Ακυλίνας, προστάτιδος της κωμοπόλεως του Ζαγκλιβερίου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου Β' και του επιχώριου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, με τη συμμετοχή πλειάδος ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού και των πέριξ Ιερών Μητροπόλεων.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας μετείχαν εκατοντάδες ευσεβείς πιστοί που έσπευσαν να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα λείψανα της, τα οποία φυλάσσονται στον Ιερό Ναό της.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης μίλησε με συγκίνηση για την Αγία Νεοπαρθενομάρτυρα Ακυλίνα και τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη για να μην αρνηθεί την πίστη της στον Χριστό και να καταστεί φάρος φωτεινός. «Η Αγία Ακυλίνα με το μαρτύριο της μας προτρέπει να μην αρνηθούμε τον Χριστό, όποιο και αν είναι το βάρος που σε βαραίνει, όποιο και αν είναι το λάθος που έπραξες στη ζωή σου. Μείνε πιστός γιατί ο Χριστός είναι η αλήθεια, το φως, είναι το έλεος» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης και τόνισε ότι σήμερα πανηγυρίζουμε τον θρίαμβο της Μάρτυρος Ακυλίνας, του Χριστού την Ανάσταση, την λαμπρά ημέρα της καινής κτίσεως. «Η Αγία μας ευαγγελίζεται μια φοβερή αλήθεια, ότι οι τύραννοι και οι δολοφόνοι πάντα πέφτουν και αυτό που μένει είναι η αγάπη του Χριστού, η αγάπη που νικά μέσα από την αδυναμία και τον θάνατο, τον θάνατο που συντρίβει τη φθορά και μεταποιεί την πικρία της ζωής σε γλυκύτητα, τον θάνατο που αίρει την απελπισία και απαισιοδοξία και δίνει ελπίδα, αισιοδοξία, προσδοκία και ζωή. Η Αγία μας ζητά την εν Χριστώ παραμονή του ανθρώπου».
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρόντες ήταν ο Βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης και τέως Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Θ. Καράογλου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θαν. Παπάς, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωαν. Καραγιάννης, πολλοί Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και αντιπροσωπείες μαθητών καθώς και μέλη του Συνδέσμου Ορθοδόξων Νέων η "Αγία Ακυλίνα" της Ι. Μητροπόλεως Ιερισσού.
Ακολούθησε μεγάλη λιτανεία των χαριτόβρυτων λειψάνων της Αγίας και της Ιεράς της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του Ζαγκλιβερίου, με τη συνοδεία της αστυνομικής μπάντας Θεσσαλονίκης και αγήματος του Γ' Σώματος Στρατού.
Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν Αρχιερείς και Ιερείς μετέφεραν την λάρνακα με τα Ιερά Λείψανα της Αγίας στο αναπαλαιωμένο σπίτι της, όπου εψάλη δέησις.
Στη συνέχεια επιστρέφοντας προς τον Ιερό Ναό η ιερά πομπή έφτασε στην κεντρική πλατεία της κωμοπόλεως όπου ανεπέμφθη δέησης υπέρ υγείας του λιτανεύοντος Λαού του Θεού και ωμίλησε επ΄ολίγον ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Θεόκλητος ο οποίος απευθυνόμενος προς τους άρχοντες και τον Λαό έθεσε το θέμα: «πως θα ζήσει σήμερα η Ελλάδα, με Θεό ή δίχως Θεό;» και απήντησε ο ίδιος: «η Αγία Ακυλίνα και το μαρτύριο της μας διδάσκουν ότι ο τόπος αυτός είναι τόπος που πιστεύει στον Θεό και ομολογεί Χριστό και τούτον Εσταυρωμένο και Αναστάντα. Ας καταλάβουν οι άρχοντες μας ότι ηγούνται φιλοχρίστου Λαού, του οποίου τα πιστεύω οφείλουν να τηρούν και να περιφρουρούν».
Τα ιερά ψαλτήρια ετίμησαν ο πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναοί Αγίου Στεφάνου Αρναίας κ. Βασίλειος Κοκκαλιάρης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ι. Μητροπόλεως Ιερισσού κ. Ιωάννης Κέκερης με τους συνεργάτες τους.

http://www.romfea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου