ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Τουρκία: "Σε κρίσιμη κατάσταση ο πατέρας του «δραπέτη» Χακάν Σουκούρ που κάνει απεργία πείνας"

 

Ο Σελμέτ Σουκούρ, πατέρας του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή της Γαλατάσαραϊ που τελεί υπό κράτηση από τις 12 Αυγούστου, σύμφωνα με τα όσα είπαν οι δικηγόροι του ζυγίζει πλέον 35 κιλά!


 Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακήΣτις 11 Αυγούστου 2016 ο γενικός εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Σελμέτ και τον Χακάν Σουκούρ με την κατηγορία της εμπλοκής στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ο Χακάν Σουκούρ, άλλοτε βουλευτής με το AKP του Ταγίπ Ερντογάν και ο πατέρας του κατηγορήθηκαν ως «τρομοκράτες» λόγω των σχέσεων που είχαν με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Χακάν Σουκούρ έχοντας μετακομίσει από το 2015 στις ΗΠΑ δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, όμως ο πατέρας του Σελμέτ συνελήφθη στις 12 Αυγουστου στην Σακάρια και οδηγήθηκε στη φυλακή όπου παραμένει.

Ωστόσο ο πατέρας του παλιού ποδοσφαιριστή της Γαλατάσαραϊ από την πρώτη στιγμή που φυλακίστηκε διατράνωσε την αντίθεση του στις πρακτικές του καθεστώτος Ερντογάν ξεκινώντας απεργία πείνας η οποία παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή.

«Μέσα σε τρεις μήνες από 75 κιλά έφτασε να ζυγίζει 35 κιλά! Λιποθύμησε πολλές φορές γιατί το σώμα του ήταν αδύναμο, αλλά ο διευθυντής των φυλακών δεν επέτρεπε τη μεταφορά του στο νοσοκομείο παρά μόνο την περίθαλψη στο κελί του. Τελικά όταν χειροτέρεψε κι άλλο τον πήγαν στο νοσοκομείο, ωστόσο παρόλο που οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι είχε ρισκάρει τη ζωή του, μετά από λίγες ημέρες τον οδήγησαν πάλι στη φυλακή», είπαν σε δηλώσεις οι δικηγόροι της οικογένειας Σουκούρ κάνοντας ουσιαστικά έκκληση για να μεταφερθεί και πάλι στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Χακάν Σουκούρ εκλέχθηκε το 2011 βουλευτής με το κόμμα του Ερντογάν, από το οποίο όμως παραιτήθηκε το 2013, διαμαρτυρόμενος για τις πρακτικές του Τούρκου προέδρου. Ο Σουκούρ, βρέθηκε κοντά πολιτικά με τον Γκιουλέν και στις αρχές του χρόνου, ενώ είχε ήδη μετακομίσει στις ΗΠΑ, κατηγορήθηκε για προσβλητικά σχόλια στο διαδίκτυο εις βάρος του κ. Ερντογάν, κινδυνεύοντας με φυλάκιση έως και 4 χρόνια (η δίκη είναι σε εκκρεμότητα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου