ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

"Εγκαίνια του πέτρινου διδακτηρίου στο συγκρότημα του Δημοτικού Σχολείου Στανού"

Τα εγκαίνια, πραγματοποιήθηκαν από τον εκτελών χρέη δημάρχου του Δήμου Αριστοτέλη και τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Ιωάννη Γιώργο.

Στην τελετή παραβρέθηκαν από την ΠΕ Χαλκιδικής, η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα.Αικατερίνη Ζωγράφου, ο Πρόεδρος της Α’Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Ηλίας Τσιτσάνης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Στανού, κ.Δημήτριος Γερακούδης και οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Στάμος και Κωνσταντίνος Γεωργούλας, ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Αρναίας, κ.Γεώργιος Διαμαντούδης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και πλήθος κόσμου και εκλεκτών προσκεκλημένων.
Το έργο αποτελεί ένα από τα πολλά έργα αναβάθμισης σχολικής στέγης που εκτελέστηκαν στον Δήμο Αριστοτέλη τη διετία 2014-2016, στο πλαίσιο πολυετούς προγράμματος (από το 2010) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – ΠΕ Χαλκιδικής, με τη συγχρηματοδότηση του Δήμου και η ολοκλήρωσή του αποτελεί πρώτιστα αποτέλεσμα συνεργασίας της Σχολικής Κοινότητας με τον Πρόεδρο της Α’Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής – κ.Ηλία Τσιτσάνη, τον κ.Αντιπεριφερειάρχη, την Δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Χαλκιδικής την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Περ/ντος & Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη και το Τοπικό Συμβούλιο Στανού.
 Η υλοποίησή του έδωσε δε, οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την τοπική Σχολική Κοινότητα τα τελευταία είκοσι χρόνια, αφού ήδη από το 1997 και μέχρι το 2009, έγιναν αλλεπάληλες αυτοψίες από Επιτροπές Μηχανικών της τότε Νομαρχίας Χαλκιδικής, για να διαπιστωθεί πιθανή επικινδυνότητα του σχολείου, ενώ το έτος 2009 το κτίριο χαρακτηρίστηκε «επικίνδυνο» και εγκαταλείφθηκε (εκκενώθηκε) οριστικά στις 13-11-2009, παραμένοντας έκτοτε κλειστό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου