ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ιερισσού: ''Αχάριστος ο άνθρωπος έναντι του Θεού και των συνανθρώπων του'' (photo)

ierissou-theoklitos-48Την Κυριακή 15η Ιανουαρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα πριν από λίγες ημέρες Ενορία του Τιμίου Προδρόμου Ν. Μαδύτου Θεσσαλονίκης για να τιμήσει τον Πρόδρομο του Χριστού και τους ευλαβείς πιστούς της προσφυγικής Κοινότητας καθώς την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής συμμετείχε στον εορτασμό των ονομαστηρίων του Συνεπισκόπου του, Σεβ. Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Ιωάννου.

Του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του ως άνω Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Λεόντιο Καρίκα, τον συνεφημέριο Οικ. π. Ιωακείμ Περήφανο, τον Ιεροδιάκονο π. Γεώργιο Κυριάκου και των ευλαβών πιστών που παρά την άσχημη κατάσταση που επικρατούσε στους δρόμος εντός του οικισμού λόγω του χιονιά και του ψύχους προσήλθαν στον Ιερό Ναό με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βόβλης κ. Διαμαντή Λιάμα, τον Διοικητή της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών - Αλεξιπτωτιστών Ταξίαρχο κ. Σάββα Κολοκούρη, τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Βλαδίμηρο Όχουνο, κ.α.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του εστίασε στη σπορά του λόγου στην Εκκλησία του Χριστού που παροικεί στη Ν. Μάδυτο με κεντρικό θέμα την σημερινή Ευαγγελική Περικοπή του Ευαγγελιστού Λουκά για την θεραπεία των δέκα λεπρών, τονίζοντας ότι ο Θεός εξέφρασε το παράπονο του περί της αχαριστίας του ανθρώπου απέναντι Του αλλά και απέναντι στον συνάνθρωπο του, υπογράμμισε δε ότι όποιος
ευχαριστεί, παρακινεί τον ευεργέτη του να του δίνει μεγαλύτερες ευεργεσίες.
Έκλεισε το κήρυγμα του λέγοντας ότι οι άλλοι σήμερα μας λογαριάζουν όταν μας έχουν ανάγκη και πράττουν τα πάντα για να επιτύχουν τον σκοπό τους.
Σαν λάβουν την ευεργεσία τότε πολλές φορές όχι μόνο δεν εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους αλλά μετατρέπονται στον φοβερότερο εχθρό του ευεργέτη τους, για να δικαιώσουν έτσι τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Σεραφείμ που έλεγε: "Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος".
Πριν την απόλυση ο Ποιμενάρχης της Χαλκιδικής ευλόγησε και έκοψε την παραδοσιακή Βασιλόπιτα της Ενορίας και τίμησε τοπικούς άρχοντες και ευλαβείς πιστούς που στήριξαν και στηρίζουν ενεργά το έργο της Ενορίας, μεταξύ αυτών τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Οικισμού.

http://www.romfea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου