ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

"Έντεκα χρόνια πέρασαν από τον άδικο χαμό του Αρναιώτη ηθοποιού Κώστα Καραδήμα"

Έχουν περάσει περίπου 11 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Καραδήμας και η απουσία του από το θέατρο και την τηλεόραση είναι εμφανής.


Πιστός στις συνεργασίες του ο Καραδήμας δεν εγκατέλειπε ποτέ τους συνεργάτες και την προσπάθειά του και ήταν πάντοτε χρήσιμος ηθοποιός και εργάτης του θεάτρου. Δεν περιοριζόταν απλά στις ερμηνευτικές του υποχρεώσεις αλλά συνεισέφερε με όποιον τρόπο μπορούσε στην παραγωγή μιας παράστασης, από το στήσιμο ενός σκηνικού και τη φροντίδα των κοστουμιών , μέχρι τις κρατήσεις θέσεων και την έκδοση εισιτηρίων.
    



Γεννήθηκε στην Αρναία στις 25 Δεκεμβρίου 1978 και έφυγε άδικα από τη ζωή το Μάρτιο του 2009.  Σπούδασε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Θεσσαλονίκης «Προσκήνιο», αλλά αναζήτησε την καλλιτεχνική του πορεία κυρίως στην Αθήνα.
Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στην αξιόλογη  σειρά «Καρυωτάκης» της ΕΡΤ με το Δημοσθένη Παπαδόπουλο , ενώ είχε συμμετάσχει και σε άλλες τηλεοπτικές δουλειές.  Βέβαια ο πολύς κόσμος δε γνώριζε ότι ο Καραδήμας χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο  για να επιμελείται τα σενάρια και τους διαλόγους τηλεοπτικών σειρών όπως «ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΓΑ» που προβλήθηκε από την τηλεόραση του ΑLPHA.  
Συνεργάστηκε μάλιστα με το Λευτέρη Καπώνη και τον Αντώνη Τέμπο. Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο καιρό προτού δολοφονηθεί ο Κωνσταντίνος Καραδήμας προετοιμαζόταν για το σενάριο της σειράς «ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ» που θα προβαλλόταν από το MEGA.  Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε δύο μικρού μήκους ταινίες.
   
Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις από το 2003, με την τελευταία να είναι το «ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΣΤΟΡΙ ή ο μύθος του Φίλιπ Μάρλοου – Ηρακλή», σε σκηνοθεσία Αθηνάς Παππά. Είχε παίξει και στο «RRRaus» της Αθηνάς Παππά. Ενα δράμα σε δύο πράξεις, που συνέγραψε και συν- σκηνοθέτησε η ίδια  με τον Άντριαν Φρίλιγκ στο θέατρο «Παραμυθίας». 
 Άλλη μία συνεργασία του με την Αθηνά Παππά-η καλύτερη στιγμή της συνεργασίας τους-  ήταν το «Χαμένος στο Όνειρο» , μία χιπ χοπ εκδοχή του «Ματωμένου Γάμου» του Λόρκα. Σε επίπεδο παραγωγής συνεργάστηκε και με το ΑΝΤΙΘΕΑΤΡΟ της Μαρίας Ξενουδάκη.  Περήφανος πάντα για την καταγωγή του ασχολήθηκε  με το παραδοσιακό τραγούδι (Ηπειρος, Θράκη, Μακεδονία), με συμμετοχή σε πολυφωνικά σχήματα, καθώς και με τον παραδοσιακό και κλασικό χορό.

 
Η ενασχόληση με τα κοινά και τον συνδικαλισμό ήταν δυναμική και μάλιστα διετέλεσε   μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, αναπληρωτής γραμματέας του, εκλεγμένος με την παράταξη «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών».

Είχε ιδρύσει την ομάδα στο facebook : https://www.facebook.com/groups/akroaseis/ με σκοπό να ενημερώνει τους συναδέλφους του για οντισιόν.

Ο Κωνσταντίνος Καραδήμας δεν υπήρξε ποτέ ανταγωνιστικός με τους συναδέλφους του. Φρόντιζε πάντοτε να τους ενημερώνει για κάθε ακρόαση, οντισιόν και κάστιγκ και τους προέτρεπε να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου