ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

"Έτσι έγιναν τα πόδια ενός ποδηλάτη μετά από 16 γύρους στο Tour de France."

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία του Πολωνού πρωταθλητή ποδηλασίας Pawel Poljanski, ο οποίος πήρε μέρος στον εξαντλητικό ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας.
Η εικόνα δείχνει τα παραμορφωμένα πόδια του μετά από 16 γύρους στο Tour de France, τη διεθνή αθλητική διοργάνωση, στην οποία οι αθλητές καλούνται να διανύσουν 3.540 χιλιόμετρα.
Ο αθλητής καταπονημένος αλλά ευχαριστημένος από την απόδοσή του θέλησε να δείξει πώς είναι τα πόδια του μετά 16 γύρους. Ο ίδιος ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram τη σκέψη του: «Μετά από 16 γύρους νομίζω ότι τα πόδια μου δείχνουν λίγο κουρασμένα».

Σύμφωνα με τον Dr Bradley Launikonis του Σχολής Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου στο Queensland, αυτό οφείλεται στη υπερβολική ροή αίματος στα πόδια τους σε σύγκριση με άλλους αθλητές.
«Η ποσότητα του αίματος που κυκλοφορεί στα πόδια μας είναι 5 λίτρα κάθε λεπτό σε κατάσταση ηρεμίας. Σε έναν αθλητή μπορεί να φτάσει στα 20 λίτρα ανά λεπτό, ενώ για τους αθλητές της ποδηλασίας μπορεί να εκτοξευθεί στα 40 λίτρα ανά λεπτό», ανέφερε σε συνέντευξή του στο ABC ο γιατρός.
«Αυτό που βλέπετε στην εικόνα είναι η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων αίματος στις φλέβες για πολλή ώρα, με αποτέλεσμα να πρήζονται και να φαίνονται τόσο έντονα», εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου