ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

"Καθοριστική χρονιά για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη"

Η σεζόν που ξεκινάει στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ μπορεί να αποτελέσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα νέο ξεκίνημα, αλλά και την απαρχή της ολοκληρωτικής καταστροφής!


Στην άκρη του… γκρεμού ξεκινά την εφετινή ευρωπαϊκή σεζόν το ελληνικό ποδόσφαιρο που έκανε μεν… σεφτέ με τον Πανιώνιο (με τους πρώτους 0,2 πόντους), αλλά θα πρέπει να προετοιμάζεται για την πλέον καθοριστική χρονιά.

Μία χρονιά που μπορεί να αποτελέσει νέο ξεκίνημα με διεκδίκηση ακόμα και της 12ης θέσης στη βαθμολογία της UEFA, αλλά και που μπορεί να μας φέρει ακόμα πιο κάτω σε δύσβατα μονοπάτια. 

Η χώρα μας ξεκινά την ευρωπαϊκή σεζόν οριακά από την 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA με μόλις ένα πόντο διαφορά από τη 16η Δανία που μετέχει με τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη, μία απόσταση δηλαδή στις δύο νίκες για τους επικίνδυνους Δανούς. Και φυσικά αν… διολισθήσουμε από την πρώτη 15άδα της UEFA για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές!

 Με το νέο σύστημα διεξαγωγής των ευρωπαϊκών κυπέλλων θα χάσουμε από τη μεθεπόμενη σεζόν (2019-20) το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Champions League, ο πρωταθλητής θα ξεκινά από τον δεύτερο προκριματικό στα μέσα Ioυλίου, ενώ το τελευταίο ελληνικό εισιτήριο για το Europa θα μεταφερθεί στον… πρώτο προκριματικό στις αρχές Ιουλίου! κίνδυνος είναι τεράστιος και για να αποτραπεί θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τις πέντε ομάδες μας στη συνέχεια του καλοκαιριού αλλά και σημαντική ελληνική εκπροσώπηση στα τέλη Αυγούστου στο Μονακό στις κληρώσεις των ομίλων Champions και Europa League.

 To ιδανικό σενάριο για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι η διατήρηση της 14ης θέσης στην οποία τερματίσαμε και στην περσινή σεζόν που σημαίνει και για την επόμενη αλλά και για τη μεθεπόμενη ευρωπαϊκή σεζόν τα εξής: Τρίτος προκριματικός όπως και τώρα για τον πρωταθλητή Ελλάδας, δεύτερος (ένα βήμα πέρυσι με βάση το νέο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών) για τον δεύτερο του πρωταθλήματος, ο κυπελλούχος (το καλύτερο εισιτήριο του Europa) στον τρίτο προκριματικό (όπως και τώρα) αλλά τα δύο επόμενα εισιτήρια στον δεύτερο προκριματικό, δηλαδή μαζί με τον Πανιώνιο θα ξεκινούσε με τα σημερινά δεδομένα και ο Παναθηναϊκός…

Αν θέλουμε να πάμε και στο ιδανικό σενάριο που δεν είναι και τόσο άπιαστο όνειρο, η χώρα μας θα μπορέσει αν επανέλθει στα παλιά της στάνταρ ακόμα και στη 12η θέση της βαθμολογία της UEFA ξεπερνώντας Αυστρία, Ελβετία και Τσεχία με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή η απόσταση που μας χωρίζει από τη 12η θέση είναι λιγότερο από τρεις νίκες. Τι σημαίνει 12η θέση; Ενας μόνο προκριματικός για τον πρωταθλητή και απευθείας εισιτήριο στους ομίλους του Europa για τον κυπελλούχο Ελλάδας! 

Η 11η θέση που μπορεί υπό προϋποθέσεις να επαναφέρει τον πρωταθλητή Ελλάδας απευθείας στους ομίλους του Champions League αποτελεί στόχο που δεν είναι εφικτός για εφέτος με λογικά δεδομένα, αλλά με μία καλή εφετινή σεζόν μπορεί να έρθει κοντά για τις επόμενες ευρωπαϊκές συμμετοχές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου