ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Βίντεο: Όταν ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος ενθρονίστηκε στην πόλη της Αρναίας.«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την λαοθάλασσα, που με υποδέχθηκε σήμερα».

Τα πρώτα λόγια του νέου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, πριν την ενθρόνισή του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου της Αρναίας



«Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να πατήσω πρώτα το χώμα της Αρναίας, τον ευλογώ και τον ευχαριστώ γιατί με αξίωσε να πατήσω το χώμα της Μακεδονίας και της Χαλκιδικής!»

«Θέλω όταν απέλθω από τον κόσμο, να μπορεί να είμαι υπερήφανος για τούτο τον λαό και να θυμάμαι! Άλλη ποιότητα! Άλλοι άνθρωποι με ανοιχτές καρδίες, Μακεδόνες με ιστορία και πνευματικότητα. Αρωματισμένοι από την αλμύρα μεν της θάλασσας και του βουνού το αέρι, αλλα από την άλλη μεριά από το λιβάνι του Αγίου Όρους»

«Τους ανθρώπους τους οποίους υπηρετεί η Πολιτεία η Εκκλησία τους διακονεί! Ποιούς να χωρίσουμε;Τον λαό δεν μπορούμε να τον χωρίσουμε από την Εκκλησία, γιατί είναι μάνα του ήταν, μάνα του ήταν και μάνα του θα μείνει»

«Oι κάτοικοι της επαρχίας ταύτης έχουν γνήσιο εκκλησιαστικό φρόνημα, ειναι απλοί και καλοκάγαθοι με βαθιά πίστη και αγάπη στην Εκκλησία. Σέβονται τον Επίσκοπό τους, και τους κληρικούς! Οι πιστοί της επαρχίας Σας, θα είναι πολύτιμοι συμπαραστάτες στο ποιμαντορικό σας έργο, και πάντοτε θα είναι πρόθυμοι για τον επίσκοπο τους»



Μανόλης Ρήγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου