ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

"Πρεμιέρα θα κάνει το 2019 η καινούργια διοργάνωση UEFA Nations League με εναλλακτικό δρόμο το Euro"

Αποτέλεσμα εικόνας για UEFA Nations League
Την πρεμιέρα της θα κάνει το 2019 η καινούργια διοργάνωση UEFA Nations League. Σε αυτή θα συμμετέχουν οι 55 εθνικές ομάδες της Ευρώπης και θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, πριν από το Euro και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Πρωτάθλημα των Εθνών λοιπόν έχει 4 ομίλους (A,B,C,D), στους οποίους οι ομάδες κατανέμονται βάσει της διεθνούς κατάταξης της FIFA μετά τους προκριματικούς για το μουντιάλ. Έτσι, στους ομίλους Α & Β βρίσκουμε τις πιο δυνατές ομάδες, ενώ στους C & D, τις πιο αδύναμες. Ο κάθε όμιλος χωρίζεται σε 4 γκρουπ, τα οποία καθορίζονται μέσω κλήρωσης. Αυτά όσον αφορά στη δομή του Nations League.
Πώς όμως θα διαρθρώνεται το τουρνουά και ποια θα είναι τα οφέλη;
Οι 4 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, μία από κάθε γκρουπ δηλαδή, θα προκρίνονται στον επόμενο όμιλο ενώ οι 4 τελευταίες θα υποβιβάζονται. Στην περίπτωση του ομίλου Α, οι τέσσερις νικήτριες ομάδες των γκρουπ θα πάνε στην τελική φάση της διοργάνωσης. Επιπλέον, οι κορυφαίες τετράδες των ομίλων θα έχουν την ευκαιρία να πάνε στα playoffs του Euro, το Μάρτιο 2020, εάν δεν περάσουν στον προκριματικό γύρο. Δεύτερη δυνατότητα για συμμετοχή σε τελική φάση του Euro δίνει λοιπόν το Nations League, κάτι που κάνει τη νέα διοργάνωση ακόμα πιο σημαντική.
Η Εθνική βρίσκεται στον όμιλο C και κληρώθηκε στο 2ο γκρουπ, μαζί με την Ουγγαρία, τη Φινλανδία και την Εσθονία. Ο Γερμανός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε δήλωσε ότι σκοπός της ομάδας είναι η 1η θέση στο γκρουπ, για να ανέβει η ομάδα στον όμιλο Β, και μια γρήγορη πρόκριση στο Euro. Η Εθνική μπορεί να καταφέρει την πρωτιά στο συγκεκριμένο γκρουπ, καθώς η ιστορία δείχνει ότι στις αναμετρήσεις με τις συγκεκριμένες ομάδες βγήκε τις περισσότερες φορές νικήτρια.
Μια πρόκριση στο Euro θα ήταν ότι καλύτερο για την αυτοπεποίθηση της ομάδας αλλά και για το πρεστίζ της. Θα έχει βέβαια στη συνέχεια να αντιμετωπίσει τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, φαβορί για να κερδίσουν το Euro, όπως τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία. Αλλά αυτό έχουμε δει να το καταφέρνει με επιτυχία η Εθνική στο παρελθόν και αν ο Σκίμπε κάνει όσα λέει, μπορεί να το ξαναδούμε και το 2020!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου