ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Έβαλαν κι εκεί τα βρωμόχερά τους οι συριζαίοι. Να γιατί έχουν εξαφανιστεί οι πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»

Αναζητούσα (ματαίως) κάποιον πωλητή της Shedia αυτό το μήνα. Είχα αναρτήσει όπως πάντα την υπενθύμιση για το τεύχος του Φλεβάρη, αλλά το τεύχος δεν μπορούσα να το βρω.
Σήμερα μου έλυσε την απορία ένας γλυκύτατος πωλητής, όταν επέμεινα να μου πει το λόγο που δεν έβρισκα συναδέλφους του στα γνωστά σημεία πώλησης.
Οι πωλητές έχουν λιγοστέψει. Γιατί όμως; Μέχρι τώρα ήξερα ότι αυξάνονταν και πληθύνονταν, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνεργοι και άστεγοι να βρίσκουν μια παρηγοριά στα λιγοστά ευρώ από την πώληση του περιοδικού που τους εξασφάλιζαν μια αξιοπρεπή στέγη και διαβίωση.
 
Το απίστευτο «κράτος» με τους αδιανόητα παράλογους νόμους του έβαλε πάλι το χεράκι του για να κλονίσει και αυτή την ελπίδα των ανθρώπων που βιώνουν την αγωνία της στέγης και της ανεργίας: τους επέβαλε ΕΦΚΑ!!!
Από τον επόμενο μήνα, η ΣΧΕΔΙΑ θα πωλείται προς 4 ευρώ αντί 3 ευρώ, που ήταν ως τώρα, ώστε να μπορούν οι πωλητές να ασφαλίζονται. Βέβαια, δεν ήταν σίγουρα αυτός ο καημός του κράτους, να ασφαλίζει τους ανθρώπους αυτούς. 

Ο στόχος ήταν να τους τρώει τα ελάχιστα που βγάζουν. Για φανταστείτε: από κάθε τεύχος της ΣΧΕΔΙΑΣ έβγαζαν 1,5 ευρώ. Με τα νέα δεδομένα θα βγάζουν 2,70 ευρώ. Με μία διαφορά όμως: αυτοί οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι θα υποχρεώνονται σε καταβολή της ελάχιστης εισφοράς στον ΕΦΚΑ (167,95 ευρώ) το μήνα –το ξέρουμε εμείς οι ταλαιπωρημένοι ελεύθεροι επαγγελματίες– πράγμα που σημαίνει ότι αν π.χ. πουλήσουν 50 τεύχη σ’ ένα μήνα (και πολλά λέω), θα βγάλουν 2,70Χ50= 135 ευρώ.

 Αυτά, υπό το προηγούμενο καθεστώς πήγαιναν στην τσέπη τους. Τώρα, με το νέο, …ευνοϊκό ασφαλιστικό καθεστώς δε θα φτάνουν ούτε για τον ΕΦΚΑ. Και φυσικά, οι ηλικιωμένοι πάμπτωχοι συνάνθρωποί μας, που είχαν ένα ελάχιστο πρόσθετο εισόδημα από την πώληση του περιοδικού, αναγκάζονται να πάνε στα σπίτια τους.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, βρήκαμε από πού αιμορραγούν τα ταμεία. Γι’ αυτό δεν επαρκούν τα χρήματα για την καταβολή των συντάξεων. Γιατί οι πωλητές της ΣΧΕΔΙΑΣ δεν ήταν ασφαλισμένοι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου