
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE εντός των επόμενων ημερών θα διεξαχθεί Σύνοδος για το ζήτημα της Μητρόπολης Νέας Ζηλανδίας η οποία θα αποφασίσει τον διορισμό του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Μαϊδώνη ως νέου Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας.
Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος και να αποφασίσει το διορισμό του νέου Μητροπολίτη.
Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ασκεί τα καθήκοντα του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού και σύμφωνα με πληροφορίες έχει τις περισσότερες πιθανότητες να χειροτονηθεί Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας λόγο του ότι αποχωρεί ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος.
Ποιος είναι ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης
Στοιχεία Βιογραφούμενου


Το 1974, ο Δημήτριος Μαϊδώνης φοιτά στη Ριζάρειο Σχολή για δύο χρόνια. Το 1977, επιστρέφει για έναν χρόνο στο Πλωμάρι και τον ίδιο χρόνο φοιτά στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την εποχή εκείνη, μεγάλος σταθμός για τον βιογραφούμενο ήταν η γνωριμία του με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο. Ο Αυγουστίνος Καντιώτης (1907-2010) ήταν Έλληνας Ορθόδοξος επίσκοπος που διετέλεσε Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας από το 1967 έως και το 2000. Στις 14 Ιανουαρίου του 2000, παραιτήθηκε λόγω γήρατος. Διέμενε στη Φλώρινα, εργαζόμενος πνευματικά. Στις 2 Αυγούστου 2010, υπέστη αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση στο Νοσοκομείο Φλωρίνης. Στις 27 Αυγούστου 2010, παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια και στις 5 το πρωί της 28ης Αυγούστου πέθανε σε ηλικία 103 ετών.
Ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος και η Αδελφότητα «Σταυρός», στο οικοτροφείο της οποίας διέμενε ο βιογραφούμενος, του ενέπνευσαν την αγάπη για την Ιεραποστολή και τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.
Ο βιογραφούμενος, κατά τη διάρκεια των σπουδών του, τελείωσε τη Σχολή Κατηχητών και το Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής στο Ελληνικό Ωδείο. Ήταν ψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης και στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης. Ταυτόχρονα, στα οκτώ χρόνια των σπουδών του στην Αθήνα, ασχολήθηκε με τα Κατηχητικά του Αγίου Ελευθερίου στο Περιστέρι, του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων και του Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου. Το 1981, ο βιογραφούμενος πηγαίνει στο Άγιο Όρος, ακολουθώντας τον συγκάτοικό του, πατέρα Βενέδικτο, με καταγωγή από τα Γιαννιτσά. Στο Άγιο Όρος υποτάχθηκε στον γέροντα Σπυρίδωνα, στο κελί Άγιου Σπυρίδωνα Νέας Σκήτης. Το 1982, ο βιογραφούμενος γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Χρυσόστομος.

Το 1991, ο βιογραφούμενος καλείται από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και υπηρετεί για δύο χρόνια στην Εκκλησία της Αλβανίας. Εκεί δίδαξε στη Θεολογική Σχολή στο Δυρράχιο και ήταν εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου. Την περίοδο αυτή, εργάστηκε για την ανασύσταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά από διωγμούς σαράντα ετών. Έργο τους ήταν το άνοιγμα ναών, η αναπτέρωση του ηθικού του Ορθόδοξου λαού, το φιλανθρωπικό έργο και η λειτουργία διακοσίων σχολείων. Οι συνθήκες εκείνη την εποχή στην Αλβανία ήταν εξαιρετικά δύσκολες και ο βιογραφούμενος έγινε στόχος ανθελληνικών ομάδων, οι οποίες επιχείρησαν δύο φορές να τον δολοφονήσουν.
Αναλαμβάνει υπεύθυνος του πνευματικού, φιλανθρωπικού και νεανικού έργου της Μητρόπολης. Ο βιογραφούμενος υπήρξε πρωτεργάτης της ίδρυσης Εκκλησιαστικής Κατασκήνωσης, η οποία λειτουργεί από το 1983 έως σήμερα. Το 1986, ιδρύεται το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο και το 1995, ιδρύεται ο Σύνδεσμος Ορθοδόξων Νέων, του οποίου είναι Πνευματικός Σύμβουλος.
Το 1999, θεμελιώνεται η Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Αρναία Χαλκιδικής. Σε απόσταση 2 χλμ. από το κέντρο της γραφικής Αρναίας, βρίσκεται η γυναικεία κοινοβιακή Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο, στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Χολομώντα, αγναντεύοντας το Άγιον Όρος. Η μονή είναι χτισμένη στον τόπο εμφανίσεως του Αγίου Κοσμά, ο οποίος εμφανίστηκε σε μια ευσεβή γυναίκα στις 23/7/1943, την ημέρα που έμπαιναν οι Βούλγαροι στην Αρναία και είπε «μη φοβάστε, δεν θα πάθετε τίποτα, εγώ θα σας φυλάξω». Από το 1952, υπήρχε στο μέρος αυτό ένα εκκλησάκι. Η μονή θεωρείται η πρώτη στην Ελλάδα μονή, αφιερωμένη στον Μεγάλο Διδάσκαλο του Γένους. Το 2001, τελέσθηκαν τα θυρανοίξια της Ιεράς Μονής. Σήμερα, εγκαταβιούν πέντε μοναχές με Ηγουμένη την οσιοτάτη μοναχή Μαριάμ. Πνευματικός της μονής είναι ο βιογραφούμενος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος (Μαϊδώνης). Η μονή πανηγυρίζει στις 24 Αυγούστου στη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Στον τόπο εμφανίσεως του Αγίου, στις 23 Ιουλίου, τελείται ιερά αγρυπνία. Δεύτερη εορτή της μονής τελείται στη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, στις 12 Δεκεμβρίου.

Ο βιογραφούμενος είναι εντεταλμένος από την Ιερά Σύνοδο σε θέματα αιρέσεων και παραθρησκειών. Από το 2011, είναι μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αθήνα. Έχει επισκεφτεί ιεραποστολικά τη Βουλγαρία, Σερβία, Μολδαβία, Κύπρο, Αγγλία και Νότια Αφρική. Από το 2009, επισκέπτεται την Ορθόδοξη Αποστολή στο Κονγκό Αφρικής, όπου διδάσκει στη Θεολογική Σχολή της Κινσάσα Ιεραποστολική, Ποιμαντική και Υμνολογία. Συνεργάστηκε ιδιαίτερα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με αποστολές σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη για πέντε χρόνια και στη Λυκία εδώ και δέκα πέντε χρόνια. Το 2011, οργάνωσε το Ησυχαστήριο του Αγίου Σιλουανού στον Χολομώντα.
Το 2012, ο βιογραφούμενος υπήρξε υποψήφιος Μητροπολίτης για τη Μητρόπολη Ιερισσού, όταν εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Νικόδημος.

Για 5 χρόνια, 1996-2000, εξυπηρετούσε το Πάσχα τους λίγους χριστιανούς της πολύκλαυστης Σμύρνης στο Ναό της Αγίας Φωτεινής. Από το 1998, συμμετέχει σχεδόν κάθε χρόνο στην οργάνωση της εορτής του Αγίου Νικολάου στη Βασιλική του Αγίου στα Μύρα της Λυκίας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Φίλων του Αγίου Νικολάου των Μύρων και συντάκτης του περιοδικού της Μητροπόλεως Μύρων.
Συγγραφικό Έργο:
Ο π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης έχει συγγράψει τα εξής βιβλία:
1. Ἐκκλησία καί Αἱρεση
2. Πρωτομάρτυς Στέφανος
3. Δύο Ἱεράρχες στόν Ἀγῶνα τοῦ 1821
4. Οἱ Ἅγιοί μας
5. Τὸ μαρτύριο τῆς φωτιᾶς
6. Προσκυνηματικὸς ὁδηγὸς Μητροπόλεως Ἱερισσοῦ
7. Τὰ σκάνδαλα κατὰ τὸν Ἅγιο Νικόδημο Ἁγιορείτη
8. Ἐκκλησιασμὸς κατὰ τὸν Ἅγιο Νικόδημο Ἁγιορείτη
9. Ὁ Σταυρὸς τοῦ Γλυκυτάτου Ἰησοῦ κατὰ τὸν Ἅγιο Νικόδημο Ἁγιορείτη
10.Ὁ Γέροντας τοῦ Γένους Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς
11. Μάμα – Σταυρίτσα, μια γυναίκα Ἱεραπόστολος στὴν Ἀφρικὴ
12. Ψυχὴ καὶ Χριστὸς σᾶς χρειάζεται
13. Θεοεγκατάλειψη
14. Ἡ Παγκοσμιοποίηση τῆς ἀγάπης
15. Ὁ θρίαμβος τοῦ Ἱεροῦ Χρυσοστόμου
16. Ἱεραποστολικὴ
17. Ποιμαντικὴ
18. Ὑμνολογία
19. Ἡ Ἁγία Νεομάρτυς Ἀκυλίνα, ἡ Ζαγκλιβερινὴ
20. Λεύκωμα 30 χρόνων Ἁγίου Νικολάου Μύρων (1993-2013)
21. Ἱερὸς Ναὸς Ἁγίων Ἀναργύρων Ἀρναίας
22. Ὁριοθέτηση πίστεως
Αξιος...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ειναι η εκλογη του ευλογημενη
ΑπάντησηΔιαγραφή