ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Γιάννης Ρίμπας:"Ο Αρειανός που συγκίνησε το πανελλήνιο με το ζεϊμπέκικό του" (video)

Πριν από μερικούς μήνες ο Γιάννης Ρίμπας συγκίνησε το πανελλήνιο με το ζεϊμπέκικό του, με το βίντεο να γίνεται μέσα σε λίγες ώρες viral στο Youtube και ο ίδιος να βλέπει το όνομά του να φιγουράρει στο διαδίκτυο.



Αφορμή στάθηκε ένα ζεϊμπέκικο που χόρεψε κατά τη διάρκεια συναυλίας της Νατάσσας Μποφίλιου στη Θεσσαλονίκη. Και αν αναρωτηθεί κανείς γιατί τόσος ντόρος γύρω από ένα ζεϊμπέκικο, η απάντηση είναι απλή: ο νεαρός Θεσσαλονικιός φοιτητής αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, όμως, αυτά ουδέποτε αποτέλεσαν εμπόδιο για τον ίδιο να μην κάνει αυτό που αγαπά.
Μετά το τέλος του τραγουδιού «Μέχρι το τέλος» το κοινό τον καταχειροκρότησε, ενώ η ίδια η τραγουδίστρια τον αγκάλιασε συγκινημένη.
Πέρα, όμως, από τη λατρεία του στο ζεϊμπέκικο, τον οποίο χαρακτηρίζει «χορό της ψυχής», ο Γιάννης Ρίμπας δηλώνει και λάτρης του Άρη. Ο νεαρός φοιτητής είναι «βαμμένος» Αρειανός από… κούνια και φέτος έχει κάθε λόγο να χαμογελά, βλέποντας την ομάδα του να επανέρχεται στα μεγάλα σαλόνια.
Ο 20χρονος μίλησε στο arenafm.gr για τη μεγάλη του αγάπη, τον Άρη, το ζεϊμπέκικο που τον χαρακτήρισε, στέλνοντας το μήνυμα πως όταν κάποιος θέλει, όλα τα μπορεί
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ… ΓΑΛΟΥΧΗΣΗ
Η σχέση του Γιάννη Ρίμπα με τον Άρη ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία, αφού, αν και πήγε σχολείο στην Τούμπα, η «κιτρινόμαυρη» γαλούχησή του ήταν τέτοια, που δεν θα τον έκανε να… λοξοδρομήσει. «Προέρχομαι από οικογένεια Αρειανών: ο πατέρας μου δεν ήταν ποτέ τόσο φανατικός όσο εγώ, ήταν, όμως, οι θείοι μου. Εγώ δεν θα μπορούσα ν’ ακολουθήσω άλλο δρόμο, παρά μόνο αυτόν του Άρη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΑΜΟΡΟΖΟ
Όσο για το αν θυμάται μία στιγμή έντονης «κιτρινόμαυρης» τρέλας, ο νεαρός Θεσσαλονικιός τόνισε σχετικά: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την στιγμή που ήρθε ο Αμορόζο στον Άρη. Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι θα έρθει, έλεγα στον μπαμπά μου να πάει να μου πάρει τη φανέλα του. Πριν ακόμα κυκλοφορήσει….». Αυτή, όμως, ήταν μόνο η αρχή για τον Γιάννη Ρίμπα, αφού, όπως λέει: «Το 2006 που είχαν έρθει οι παίκτες από τη λατινική Αμερική είχα πάρει καμιά 10αριά φανέλες!».

Ο Γιάννης ήταν ακόμα στο σχολείο όταν η ποδοσφαιρική ομάδα του αγαπημένου του συλλόγου διέπρεπε στην Ευρώπη τη σεζόν 2010-‘11. «Θυμάμαι ότι έκανα τα μαθήματά μου από την Κυριακή για να μπορώ μεσοβδόμαδα να πάω στο γήπεδο. Μάλιστα, όταν παίζαμε με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο ‘Κλεάνθης Βικελίδης’ γράφαμε εκείνη την ημέρα τεστ και ζήτησε από την καθηγήτρια είτε ν’ αλλάξει την ημέρα είτε ν’ αλλάξει την ώρα του μαθήματος για να προλάβω να πάω στο γήπεδο’.
Λίγους μήνες πριν, πάντως, είχε βρεθεί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει από κοντά τον μεγάλο τελικό κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. «Είχε κλείσει η φωνή μου…. Ήταν συγκλονιστικό αυτό που ζήσαμε, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το κύπελλο», σημειώνει.
«ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ»
Όπως κάθε φίλος της ομάδας, έτσι και ο Γιάννης δηλώνει χαρούμενος που επιτέλους ο Άρης από τη νέα χρονιά θ’ αγωνίζεται και πάλι στη Super League. «Κάλλιο αργά, παρά ποτέ…» λέει χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Δύο χρόνια στη Β’ Εθνική και δύο χρόνια στη Γ’ ήταν πολλά για την Αρειανάρα».
«ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ»
Πέρα από ένθερμος φίλος του Άρη ο Γιάννης Ρίμπας δηλώνει και μεγάλος θαυμαστής της Νατάσσας Μποφίλιου, η συναυλία της οποίας στάθηκε η αφορμή για να γίνει γνωστός στο πανελλήνιο. «Τη Νατάσσα την παρακολουθώ πιστά από το 2008. Ο πατέρας μου μού έλεγε πάντοτε ‘να είσαι άνθρωπος’. Και αυτό είναι που με κέρδισε στη Νατάσσα», παραδέχεται, ενώ σε ερώτηση για το αν το ν’ ανέβει στην σκηνή ήταν κάτι προσχεδιασμό, λέει: «Όχι, δεν είχα προσχεδιάσει τίποτα. Μου έλεγαν τα παιδιά που ήμασταν μαζί ν’ ανέβω, γιατί κάτι αντίστοιχο είχα κάνει και στις χειμερινές εμφανίσεις της Νατάσσας σε μεγάλη πίστα της Θεσσαλονίκης, όμως, το γεγονός ότι είχε μπροστά κάγκελα δυσκόλευε τις όποιες σκέψεις μου».

Ο 20χρονος απέδειξε ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη θέληση κάποιου, αν πραγματικά αυτή υπάρχει. «Μου βγήκε εν τέλει αυθόρμητα. Αφού με βοήθησαν τα παιδιά ν’ ανέβω και η Νατάσσα να σταθώ στην σκηνή, όλα μετά ήταν πιο εύκολα».
«ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ: Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ!»
Τι σημαίνει, όμως, το ζεϊμπέκικο για τον ίδιο; «Είναι ένας χορός της ψυχής. Στο σχολείο μαθαίνεις όλους τους χορούς. Δεν ήρθε ποτέ η δασκάλα να σου μάθει ζεϊμπέκικο. Θέλω να πω ότι είναι ένας χορός που δεν έχουν σημασία τα βήματα, αλλά η ψυχή που βγάζει αυτός που το χορεύει».

Τέλος, αναφορικά με το γιατί θεωρεί ότι το θέμα πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις και το βίντεό του έγινε viral στο Youtube και είχε 139.000 προβολές; «Γιατί είναι κάτι που δεν βλέπει συχνά ο κόσμος στα μπουζούκια ή σε μία συναυλία: το να χορεύει δηλαδή κάποιος με κινητικά προβλήματα ένα ζεϊμπέκικο!».
Δείτε το σχετικό βίντεο στο Youtube:
της Ελένης Τσαλκατίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου