ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Πήραν πίσω την τροπολογία για τις αυξήσεις στους διοικητές των ΔΕΚΟ

Άρον – άρον έσπευσε η κυβέρνηση να αποσύρει από τη Βουλή την προκλητική τροπολογία που προβλέπει αυξήσεις έως και 60% στις αποδοχές της διοίκησης συγκεκριμένων ΔΕΚΟ.

Μετά τη γενικευμένη κατακραυγή, η Αικατερίνη Παπανάτσιου ανακοίνωσε πως αποσύρεται η επίμαχη διάταξη. Ωστόσο, αγανάκτηση προκαλεί και η δικαιολογία απόσυρσης που επικαλέστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών. «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη διατύπωση. Θα την αλλάξουμε και θα την επαναφέρουμε σε άλλο νομοσχέδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η επίμαχη ρύθμιση προέβλεπε αυξήσεις έως και 2.852 ευρώ ή ποσοστό 60% για τις αποδοχές των διοικητικών στελεχών ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το Υπερταμείο και απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους ή έχουν ετήσιο τζίρο που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.
Με την προωθούμενη ρύθμιση, οι μισθοί και αποζημιώσεις των προέδρων και των διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων των συγκεκριμένων δημόσιων επιχειρήσεων δεν θα δεσμεύονταν από το ανώτατο όριο των 4.631 ευρώ, αλλά θα καθορίζονταν με υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του προέδρου του Αρείου Πάγου.
Να σημειωθεί ότι οι αποδοχές του προέδρου του ανώτατου δικαστηρίου ανέρχονται σε 8.314,56 ευρώ που σημαίνει ότι το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου