ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

"Τρεις στιγμές τόσο ίδιες όμως με τιμωρίες διαφορετικές. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι οι ομάδες της Β.Ελλάδας έχουν την ίδια αντιμετώπιση με το ΠΟΚ?"

Με αφορμή την αντίδραση Φορτούνη τη στιγμή που μόλις είχε ανοίξει το σκορ ο διεθνής Έλληνας επιθετικός των ερυθρολεύκων στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού φέρνω και πάλι στην μνήμη όλων δύο σχεδόν παρόμοια περιστατικά που όμως είχαν εντελώς διαφορετικές τιμωρίες.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την επική αντίδραση του Μανόλο Χιμένεθ στην Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού στην περασμένη αγωνιστική σεζόν με τον Ισπανό τεχνικό να υψώνει το μεσαίο δάκτυλο του προς τον κόσμο του τριφυλλιού; Ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων για αυτή του την αντίδραση τιμωρήθηκε πρωτόδικα με απουσία 15 ημερών από τον πάγκο της ομάδας του, ενώ έπειτα από έφεση που έγινε η ποινή του έφτασε τελικά τις 45 ημέρες συνολικά.


Αυτήν την τιμωρία περιμέναμε να δούμε και στην περίπτωση του Πασχαλάκη φέτος, ή έστω μια τιμωρία περίπου στις 2 αγωνιστικές για τον λόγο της μη μεταμέλειας του. Κι εκεί έρχεται το πρώτο τραγελαφικό συμβάν που δεν είναι άλλο από την καθυστέρηση του αθλητικού εισαγγελέα να καλέσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ σε απολογία με αποτέλεσμα η διοίκηση να πάρει αναβολή (και λόγω του αγώνα που πλησίαζε με την ΑΕΚ) με το πρόσχημα πως όλοι οι δικηγόροι ήταν απασχολημένοι σε άλλες υποθέσεις.

 Φυσικά αυτό έγινε την επόμενη εβδομάδα, ο Πασχαλάκης τιμωρήθηκε τελικά με μία αγωνιστική όπως ουσιαστικά έλεγε και ο κανονισμός ως ελάχιστη ποινή, ο ίδιος απουσίασε στον αγώνα κυπέλλου που έτσι ή αλλιώς δεν θα έπαιζε και ούτε γάτα ούτε ζημιά… Έπαιξε κανονικά και στο Καραϊσκάκης καταφέρνοντας μάλιστα και στα 2 ντέρμπι να είναι εκ των κορυφαίων. Βέβαια για να πω και του στραβού το δίκιο θα ήταν προτιμότερο να μην είχε τιμωρηθεί καν και επιπλέον όσο για το χρηματικό πρόστιμο ειλικρινά δεν χωρούν σχόλια… 

Ούτε σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα τέτοιο ποσό.
Και ερχόμαστε πλέον στο χθεσινό πλέον γεγονός. Ο Φορτούνης αναμφίβολα πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα, όμως η αντίδραση του προς τον κόσμο της ΑΕΚ και μάλιστα τα «γαλλικά» που φαίνεται να ξεστόμισε αν μη τι άλλο αποτελούν όχι μια κακή στιγμή για τον ίδιον απλά αλλά μια αντιαθλητική και ταυτόχρονα αηδιαστική εικόνα τόσο για τον ίδιον όσο και για την ομάδα του μιας και οι ίδιοι οι συμπαίκτες του τον επικροτούσαν.
Τι θα πρέπει να περιμένουμε τώρα; Αν υποθέσουμε πως ο Πασχαλάκης για σχεδόν ίδια αντίδραση τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική, τότε ο Φορτούνης για τον λόγο ότι είχε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού θα πρέπει να διπλασιαστεί η ποινή και να φτάσει τις 2 αγωνιστικές.
Αν πάντως τελικά αυτό πραγματοποιηθεί ελπίζω να μην ισχύσει το ίδιο και για το χρηματικό πρόστιμο, δηλαδή 80€x2=160€, γιατί τότε το οποιοδήποτε γιουχάρισμα σε μορφής σχολίου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Τέλος, να αναφέρω πως ο Ολυμπιακός στις 31 Οκτωβρίου παίζει αγώνα κυπέλλου στην Πάτρα με την Παναχαϊκή οπότε μην σας φανεί περίεργο αν εκτίσει εκεί τη ποινή του όποια κι αν είναι αυτή.


_________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου