ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

"Νεκρός από αλβανικά αστυνομικά πυρά Βορειοηπειρώτης που υπερασπίστηκε την Ελληνική σημαία στο Ελληνικό Αργυρόκαστρο"

Νεκρός από αλβανικά αστυνομικά πυρά έπεσε ο ομογενής,  Κωσταντίνος Κατσιφάς  που έσπευσε προς υπεράσπιση της Ελληνικής σημαίας το μεσημέρι της Κυριακής στο χωρίο Βουλιαράτι, στο Αργυρόκαστρο.


Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την μαρτυρική Βόρειo Ήπειρο, οι αλβανοί επεχείρησαν για άλλη μία φορά να προβοκάρουν την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και τον εορτασμό της στην Βόρειο Ήπειρο.

Πήγανε να κατεβάσουν Ελληνική Σημαία που βρισκόταν στους Βουλιαράτες. Το αποτέλεσμα ήταν ένας 35χρονος Βορειοηπειώτης να σπεύσει προς υπεράσπισή της. Ακολούθως, όπως αναφέρει το himara.gr, οι αλβανοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό και μάλιστα κάλεσαν και την συνδρομή των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας, γεγονός που εντείνει τις υποψίες ότι επίκειται δολοφονία του Βορειοηπειρώτη, όπως πριν μερικά χρόνια το αλβανικό παρακράτος δολοφόνησε τον Αριστοτέλη Γκούμα.




Όπως αναφέρει το himara.gr, κάθε χρόνο στην επέτειο του ΟΧΙ τα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία στολίζουν τους δρόμους με την ελληνική σημαία. Το γεγονός αυτό τα αλβανικά μέσα το προβάλουν ως πρόκληση κατά της Αλβανίας με αποτέλεσμα να ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη αλλά και την αστυνομία.

Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου