ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Δήλωση M.Νίμιτς: "Προσβλέπω στην Ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών"

Ανακοίνωση Προσωπικού Απεσταλμένου του ΓΓ Matthew Nimetz για τα επόμενα βήματα για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Την 16η Ιανουαρίου, η κυβέρνηση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας επισήμως επέδωσε στην κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, Ρηματική Διακοίνωση αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών της 17ης Ιουνίου 2018, καθώς και τις σχετικές τροποποιήσεις του Συντάγματός της, που αναφέρουν ότι “ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εσωτερικές νομικές διαδικασίες για την εφαρμογή της Συμφωνίας, σύμφωνα και με το Σύνταγμά της”. Αντίγραφο της Ρηματικής Διακοίνωσης κοινοποιήθηκε επίσης και σε εμένα, υπό την ιδιότητά μου ως Προσωπικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα και ως μάρτυρα κατά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Μετά την ανακοίνωση ολοκλήρωσης των σχετικών Συνταγματικών μεταρρυθμίσεων και των εσωτερικών νομικών διαδικασιών εκ μέρους της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας για την εφαρμογή της Συμφωνίας, η μελέτη και η επακόλουθη διαδικασία επικύρωσης της Συμφωνίας μέσω των εθνικών διαδικασιών της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα ήταν σύμφωνες με τις σχετικές προβλέψεις-όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Προσβλέπω στην ολοκλήρωση της διαδικασίας όπως περιγράφεται στη Συμφωνία. Όπως και στο παρελθόν, ο ΟΗΕ παραμένει δεσμευμένος, να συνεχίσει να συνεργάζεται με τα δύο μέρη για την τελική επίλυση της μεταξύ τους διαφοράς».
Νέα Υόρκη, 20 Ιανουαρίου 2019

https://www.thepresident.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου