ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Μία «ανάσα» από το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ μετά την τριάρα επί του Ολυμπιακού!

Ο δικέφαλος του Βορρά είναι πλέον στο +9 από τον δεύτερο Ολυμπιακό και βρίσκεται μία... ανάσα πλέον από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.



Το ποδόσφαιρο φρόντισε να αποδειχτεί αντάξιο της ιστορικότητας του αποψινού ντέρμπι στην Τούμπα και απλά απέδειξε ποια είναι η καλύτερη ομάδα στη χώρα! 
Απόψε στην Τούμπα το ποδόσφαιρο φρόντισε να φανεί αντάξιο της ιστορικότητας της στιγμής! Το ίδιο το ποδόσφαιρο είναι αυτό που στέφει τον ΠΑΟΚ πανάξιο πρωταθλητή Ελλάδος για τη σεζόν 2018-19! Το ίδιο το ποδόσφαιρο φρόντισε να αποδείξει στο χορτάρι ποια είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία ομάδα στη χώρα!
Και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου πιστοποίησε την ανωτερότητά του με εκκωφαντικό τρόπο απέναντι σε μια ομάδα που βελτιώνεται διαρκώς, όπως ο φετινός Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς, ήρθε απλά να μας θυμίσει ότι το ίδιο το ποδόσφαιρο μιλάει τις περισσότερες φορές τη γλώσσα της αλήθειας.
Αποτέλεσμα εικόνας για παοκ-ολυμπιακος 3-1
Ίσως, τελικά, αυτή να είναι και η μεγαλύτερη διαφορά που χωρίζει τους δύο αποψινούς αντιπάλους. Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη μια πολύ καλή ομάδα! Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να γίνει μια πολύ καλή ομάδα!
Ο ΠΑΟΚ εξαργυρώνει με το φετινό ιστορικό πρωτάθλημα μια πορεία ετών, με διαρκείς επενδύσεις, εμβολιασμό του αγωνιστικού του DNA με προσωπικότητα και ποιότητα, εντυπωσιακή αναβάθμιση του ρόστερ του και εμπιστοσύνη σε έναν κορμό παικτών και σε έναν δουλευταρά και ικανότατο προπονητή.   
Αποτέλεσμα εικόνας για παοκ-ολυμπιακος 3-1
Το ντέρμπι άρχισε με τον Χριστοδουλόπουλο να απειλεί από μακριά τον Πασχαλάκη, αλλά τον Αντρέ Βιεϊρίνια να βάζει από πολύ νωρίς φωτιά στην Τούμπα. Ο «κάπτεν» του «Δικεφάλου» με… ένα στρέμμα μπροστά του, κοντρόλαρε και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σα γράφοντας στο 3ο λεπτό του ντέρμπι το 1-0.

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο επιδιώκοντας, κυρίως μέσα από στημένες μπάλες, να πατήσει στην περιοχή του ΠΑΟΚ, που με τον πανταχού παρόντα Χοσέ Κρέσπο απομάκρυνε κάθε κίνδυνο. Οι «ερυθρόλευκοι» ρίσκαραν, άφηναν κενούς χώρους και το πλήρωσαν με το χρονόμετρο να δείχνει το 19ο λεπτό. Ο Ζαμπά έκανε την σέντρα στον Άκπομ, αυτός γύρισε με το κεφάλι στον Μπίσεσβαρπου μόνος του πλάσαρε σε κενό τέρμα έκανε το 2-0!

Η απάντηση των φιλοξενούμενων στην απόλυτη κυριαρχία των γηπεδούχων ήταν δύο μακρινά σουτ από Γκιγιέρμε και Χριστοδουλόπουλο. Το τρομερό εικοσάλεπτο του ΠΑΟΚ και το πλάνο του Λουτσέσκου, που πόνταρε στις αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού, είχε φέρει αποτέλεσμα, με τους παθιασμένους παίκτες του να έχουν τον τρόπο να κοντρολάρουν το παιχνίδι, που είχε έρθει στα μέτρα τους. Κι αν η μπάλα από το σουτ του ανενόχλητου Σάχοφ δεν έστελνε την μπάλα στο δοκάρι του Σα, το ταμπλό θα είχε γράψει 3-0 πριν από την συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου!
Η επόμενη μεγάλη στιγμή του ντέρμπι (34’) ανήκε και αυτή στον ΠΑΟΚ, με τον Ζαμπά να εκμεταλλεύεται το λάθος του Γκιγιέρμε, να κάνει το γύρισμα, αλλά το πλασέ του Μπίσεσβαρ με την μπάλα να κατευθύνεται στα δίχτυα, απομάκρυνε με υπερένταση ο Σα. Τα κενά των «ερυθρόλευκων» στη μεσαία γραμμή ήταν εμφανή δια γυμνού οφθαλμού, καθώς Νάτχο, Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλος έμοιαζαν να περπατάνε στο γήπεδο.

Ο Μάρτινς δεν είχε άλλη επιλογή και με το ξεκίνημα του β’ μέρους ανακάτεψε την τράπουλα, αφαιρώντας από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού τους κάκιστους Νάτχο και Χριστοδουλόπουλο, περνώντας στο γήπεδο τους Καμαρά και Ντίας. Στο 48ο λεπτό ο Ντίας δεν πρόλαβε σε κενή εστία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Για τους Πειραιώτες δεν υπήρχε άλλος δρόμος από το να πιέσουν για το γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο ματς.
Αποτέλεσμα εικόνας για παοκ-ολυμπιακος 3-1
Η απάντηση του Λουτσέσκου ήταν η είσοδος του Σέρτζιο Ολιβέιρα, αντί του «κιτρινισμένου» Σάχοφ, θέλοντας να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ και το χρόνο να κυλάει υπέρ της ομάδας του. Στο 83’ ο Άκπομέγραψε τον επίλογο του ντέρμπι βάζοντας φαρδιά την υπογραφή του εκτελώντας τον Σα για το 3-0 και δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στις κερκίδες της Τούμπας, που δεν κόπασαν ούτε όταν ο Ποντένσε στο 88’ από κοντά μείωσε σε 3-1

Δείτε τον βαθμολογικό πίνακα μετά την 20ή αγωνιστική της Super League:
1 ΠΑΟΚ 54
2 Ολυμπιακός 45
3 ΑΕΚ 40
4 Ατρόμητος 36
5 Άρης* 29
6 Παναθηναϊκός 28
7 Ξάνθη 26
8 Παναιτωλικός* 25
9 Πανιώνιος 22
10 Αστέρας Τρίπολης* 21
11 Λαμία 20
12 ΑΕΛ* 20
13 ΠΑΣ Γιάννινα 20
14 ΟΦΗ 17
15 Λεβαδειακός 13
16 Απόλλων Σμύρνης 9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου