ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

"Όλη η αλήθεια για την αποχώρηση του Πευκοχωρίου από την Α2 του Μπάσκετ"


Η Ευρώπη Πευκοχωρίου αποτέλεσε μία ιδιαίτερη περίπτωση ομάδας τη φετινή σεζόν, μιας και λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2, δεν γνώριζε αν θα αγωνιστεί στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα ή στη Β' Εθνική



Η αργοπορημένη γνωστοποίηση των Τρικάλων για μη κάθοδο τους στο πρωτάθλημα, σε συνδυασμό με το καταστατικό της ΕΟΚ που δεν γνωστοποιεί από νωρίς τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα εθνικά πρωταθλήματα, έφερε το Πευκοχώρι σε αυτή τη δυσχερή θέση. Παρόλα αυτά η ομάδα της Χαλκιδικής ανταποκρίθηκε, έβγαλε στοιχεία ανταγωνισμού και μέχρι και πριν λίγες μέρες διεκδίκησε την παραμονή στην κατηγορία.
Όλα αυτά μέχρι χτες όμως. Η διοίκηση της Ευρώπης Πευκοχωρίου με μια λιτή ανακοίνωση, γνωστοποίησε στο κοινό την απόφαση της να μην αγωνιστεί στην τελευταία αναμέτρηση με την Καστοριά και ως εκ τούτου να τεθεί εκτός διεκδίκησης των θέσεων που οδηγούν στα playouts, με αποτέλεσμα να γνωρίσει τον υποβιβασμό, λίγους μήνες μετά την άνοδο στην Α2.
Οι λόγοι της αποχώρησης
Η διοίκηση του συλλόγου θέλησε να κάνει ένα βήμα πίσω και με γνώμονα τα όσα έζησε την περασμένη σεζόν, όταν δεν γνώριζε πού θα αγωνιστεί, προτίμησε να ενημερώσει εξ αρχής πως δεν θα μπει σε διαδικασία διεκδίκησης μιας θέσης στα playouts και μετά να αποφασίσει τη μη κάθοδο της στο πρωτάθλημα, παραχωρώντας ουσιαστικά τη θέση της στο Μαρούσι και την Καβάλα. Οι λόγοι αυτής της απόφασης έγκεινται κυρίως στις υποσχέσεις που είχε ακούσει η ομάδα στην αρχική της σεζόν από την τοπική αυτοδιοίκηση και εν τέλει έμειναν μόνο υποσχέσεις. Το γήπεδο της Χαλκιδικής δεν είναι ακόμα έτοιμο και είναι άγνωστο ακόμα το πότε θα δοθεί σε χρήση, με αποτέλεσμα η ομάδα να μετακινείται στη Θεσσαλονίκη για προπονήσεις και να δίνει αγώνες στο κλειστό του Αγ. Παύλου. Συνακόλουθα, ο δήμος της περιοχής είχε προσφερθεί να παραχωρήσει ένα ποσό στην ομάδα προκειμένου να ενισχύσει την φετινή προσπάθειας, μιας και το Πευκοχώρι ήταν η μοναδική ομάδα που εκπροσωπούσε τη Χαλκιδική στην Α2, όμως ούτε αυτό έγινε. Με αυτά τα δεδομένα, η ομάδα δεν μπορούσε να παραμείνει στην Α2, μιας και δεν μπορούσε να προσεγγίσει τοπικούς χορηγούς της Χαλκιδικής, μιας και η ομάδα αγωνιζόταν επί της ουσίας στη Θεσσαλονίκη.
Η επόμενη μέρα
Πλέον η επόμενη μέρα βρίσκει την Ευρώπη Πευκοχωρίου πιθανότατα στην Β' Εθνική, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για δημιουργία μιας ομάδας με σαφώς πιο μειωμένο μπάτζετ και ενίσχυση του γηγενούς στοιχείου της Χαλκιδικής. Ο μεγάλος στόχος πλέον για τη διοίκηση του συλλόγου είναι η ενίσχυση των ακαδημιών και οι συνεργασίες με άλλες ομάδες όλης της Χαλκιδικής, προκειμένου να λειτουργήσουν ως αρωγοί στην ανάδειξη νέων ταλέντων σε όλη την περιοχή. 
Αναφορικά με το σημερινό ρόστερ του συλλόγου, σήμερα θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στους παίκτες και τη διοίκηση, προκειμένου να ενημερωθούν για την επόμενη μέρα και πότε θα καταβληθούν οι εναπομείναντες μισθοί. Τέλος, παρελθόν θα αποτελέσει στο τέλος της σεζόν και ο GM της Ευρώπης ΠευκοχωρίουΑνέστης Χριστοφορίδης, ο οποίος δέθηκε τα τελευταία χρόνια με την ομάδα, όμως σκεπτόμενος ότι το νέο project του συλλόγου δεν του δίνει ουσιαστικό ρόλο, έχει αποφασίσει να αποτραβηχτεί, έχοντας όμως ιδανικές σχέσεις με τη διοίκηση του συλλόγου και τον πρόεδρο της ομάδας, Κώστα Γιαννόπουλο, με τον οποίο έχουν προσωπική φιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου