ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Βίντεο φρίκης από βασανιστήρια ζώων σε γερμανικό εργαστήριο. (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Εικόνες φρίκης σε γερμανικό εργαστήριο στο στο Mienenbüttel, από τα πειράματα που κάνουν σε ανυπεράσπιστα ζώα με σκοπό να καταγράψουν τις αντοχές τους σε φάρμακα, ενώ τα υπέβαλλαν σε τεστ προκαλώντας τους πόνο σε σημείο θανάτου.




Η καταγγελία ξεκίνησε από ομάδα ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, όπου απέστειλαν μυστικά μέλος της ομάδας το 2018, να εργαστεί στο χώρο του εργαστηρίου με σκοπό να καταγράφει τις βάναυσες και ακραίες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν σε μαϊμούδες, γάτες και σκύλους. 

Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Ο εργαζόμενος ανέφερε ότι ο τοξικολογικός έλεγχος περιελάμβανε βασανιστήρια σε beagles, στα οποία έσπρωχναν σωλήνες στο λάρυγγά τους και τους χορηγούσαν φάρμακα. Μετά, τα άφηναν να αιμορραγούν και να υποφέρουν μέχρι να διεξαχθούν τα πειράματα. Ακόμα τα δηλητηρίαζαν προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα ναρκωτικά ή χάπια χρειάζονται μέχρι να προκληθεί σοβαρή ζημιά σε έναν οργανισμό. Σκοπός ήταν να διαπιστωθεί μέχρι ποια ποσότητα είναι ‘ασφαλής’ για τον άνθρωπο.  

Τα συμπτώματα ήταν από εμετούς, πυρετό, απώλεια κιλών, λήθαργο, δερματικά προβλήματα, αιμορραγία, αναπνευστική δυσχέρεια, ανεπάρκεια οργάνων και θάνατο. Σύμφωνα με τον εργαζόμενο τα ζώα απειλούνταν συνέχεια με βία. Η υπόθεση αναφέρθηκε στην αστυνομία και ερευνάται ενώ έχει προκαλέσει σοκ στη γερμανική κοινή γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου