ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

"Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική μας ομάδα πόλο των Νέων Ανδρών"

Μια ακόμη χρυσή σελίδα για το ελληνικό πόλο γράφτηκε στο Κουβέιτ! Η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά τη νίκη της στη Σερβία προ διετίας, αυτή τη φορά επικρατώντας των Σέρβων με 6-4 στον μεγάλο τελικό. Η ομάδα του Τεό Λοράντου αξιοποίησε την σταθερά σε όλο το τουρνουά εξαιρετική άμυνά της και παρότι το ματς ήταν νευρικό και για τις δύο φιναλίστ σε όλη τη διάρκειά του, οι Έλληνες διεθνείς ήταν ψυχραιμότεροι στα κρίσιμα σημεία, ώστε να σφραγίσουν τη νίκη και την υπεράσπιση του τίτλου τους!
Χαρακτηριστικό της εικόνας που είχε το παιχνίδι ήταν το ότι το πρώτο γκολ σημειώθηκε έξι λεπτά μετά το πρώτο σπριντ, με το πέναλτι του Γκιουβέτση. Ο Αλαφραγκής έκανε το 2-0 με σουτ από την περιφέρεια για το σκορ της πρώτης περιόδου, ενώ ο Αλαφραγκής ήταν αυτός που έγραψε το 3-0. Δεκαπέντε λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, οι Σέρβοι κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ η τρίτη περίοδος είχε σαν πρωταγωνιστές τους τερματοφύλακες, αφού δεν σημειώθηκε τέρμα. Στο τελευταίο οκτάλεπτο πια, ο Τσβέτκοβιτς μείωσε στο 1 γκολ, όμως Γκιουβέτσης και Νικολαΐδης έκαναν το 5-2. Οι Σέρβοι μείωσαν και πάλι στο γκολ με Στανόγεβιτς, Μπράνκοβιτς, όμως ο Κάκαρης με γκολ στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το τελικό 6-4.
Αυτό είναι το τρίτο χρυσό για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 2000 και έπειτα, ενώ είναι και συνολικά τρίτο συνεχόμενο αφού ανάμεσα στις δύο παγκόσμιες κορυφές υπήρξε και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό του 2018.
Σερβία – Ελλάδα 4-6
Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-1, 0-0, 3-3
Σερβία: Γκαβρίλοβιτς, Μπράνκοβιτς 1, Μπάρατς, Νέσιτς, Στανόγεβιτς 1, Μίτροβιτς, Βούτσινιτς, Τσβέτκοβιτς 1, Μαρτίνοβιτς, Σούλτς, Πλεβάντσιτς, Ράντοβιτς 1, Μίσοβιτς
Ελλάδα: Δαλμαρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 2, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου, Κάκαρης, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος, Γωνιωτάκης, Μητράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου