ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

"Η σημερινή ημερομηνία είναι η μοναδική με καρκινική γραφή για τον 21ο αιώνα. Είχε ξανασυμβεί πριν 909 χρόνια. Τι είναι η καρκινική γραφή"


Αποτέλεσμα εικόνας για 02-02-2020"

Μοναδική η σημερινή ημέρα για τον 21ο αιώνα καθώς η ημερομηνία 02-02-2020 είναι σε καρκινική γραφή.



Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαβαστεί με τον ίδιο τρόπο είτε από την αρχή, είτε από το τέλος. Η πιο γνωστή καρκινική επιγραφή ήταν χαραγμένη σε κρίνη στο προαύλιο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη: «Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν». 

Πρόκειται για μία σπάνια σύμπτωση καθώς, εν αντιθέσει με άλλες ημερομηνίες όπως η 20.02.2002, η σημερινή είναι καρκινική για όλο τον πλανήτη. Ακόμα και στην Αμερική που προηγείται ο μήνας της ημέρας, διαβάζεται το ίδιο. 

Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι ανάλογο και με τους δύο τρόπους αναγραφής της ημερομηνίας ήταν πριν από 909 χρόνια, στις 11/11/1111, ενώ δεν θα ξανασυμβεί παρά μόνο μετά από 101 χρόνια, όταν το ημερολόγιο δείξει 12/12/2121.


Καρκινικές λέξεις ή φράσεις είναι αυτές που διαβάζονται και ανάποδα, είτε από αριστερά προς τα δεξιά είτε από δεξιά προς τα αριστερά και ακούγεται η ίδια λέξη ή φράση, χωρίς να έχει σημασία η ορθογραφία, π.χ. το όνομα «Άννα».
Οι «¨καρκινικές επιγραφές» πήραν το όνομά τους από τον καρκίνο, εννοώντας τον κάβουρα, ο οποίος περπατάει πλαγίως αριστερά δεξιά ή και δεξιά αριστερά και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, πηγαίνει ευθεία.
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν πάρα πολλές λέξεις, φράσεις και μάλιστα πάρα πολλές επιγραφές με καρκινική γραφή.
Στη νέα ελληνική κάποιες καρκινικές λέξεις είναι:
Άρα, άμα, ανά
Σέρρες, Σάββας, Άννα
Αηδία
Ύλη, ήδη, υφή
Σοφός, σωρός, σορός
Σος /S.O.S, κοκ
Έχε, άλλα, αλλά
Πολλοί είναι αυτοί που έψαξαν και δημιούργησαν πολλές φράσεις και ολόκληρες προτάσεις καρκινικές. Έχουν μάλιστα γραφτεί και βιβλία με καρκινικές λέξεις, φράσεις και προτάσεις.
Καρκινικές φράσεις:
Α ρε παραπέρα, άλλαξες έξαλλα
Αρετή μητέρα, ανελέητη Έλενα
Αξιοσημείωτο είναι πως υπάρχουν συλλέκτες που χρησιμοποιούν την καρκινική γραφή και συγκεκριμένα τους καρκινικούς αριθμούς για να αμπλουτίσουν τη συλλογή τους. Οι τηλεκάρτες του Ο.Τ.Ε. που όλοι χρησιμοποιούσαμε κάποτε έχουν πάνω ένα σειριακό αριθμό. Κάποιοι από αυτούς είναι καρκινικοί, δηλαδή είναι οι ίδιοι και ανάποδα, π.χ. 80008.  Αυτές οι τηλεκάρτες λέγονται καρκινικές και είναι συλλεκτικές, αφού έτσι όπως αριθμούνται 1 στις χίλιες είναι καρκινική.



Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου