ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Σαν σήμερα κατέρρευσε η κερκίδα στη θύρα 8 του γηπέδου της Τούμπας

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαν σήμερα κατέρρευσε η κερκίδα στη θύρα 8 του γηπέδου της ΤούμπαςΣαν σήμερα πριν από 40 χρόνια, στις 22 Μαρτίου 1980, η θύρα 8 του γηπέδου της Τούμπας κατέρρευσε, παραμονές του αγώνα Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Άρη, ενώ μια μέρα νωρίτερα είχαν εντοπιστεί σημαντικές ρωγμές στην εν λόγω θύρα και εξαιτίας του σεισμού που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη το 1978.

Ήταν μεσημέρι Σαββάτου όταν η περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη αναστατώθηκε από την κατάρρευση της Θύρα 8 του γηπέδου του ΠΑΟΚ.
Φυσικά είχε προηγηθεί ο μεγάλος σεισμός στη Θεσσαλονίκη, όταν ο Εγκέλαδος είχε πληγώσει με 6,5R όλη τη περιοχή και από τότε είχαν εντοπισθεί προβλήματα στη στατικότητα μερών του γηπέδου του Δικεφάλου.
toumpa2.jpg
Παράλληλα, όπως συμπληρώνει η σελίδα "praktorinos paok retro" που παρουσιάζει θέματα από την ιστορία του ΠΑΟΚ: Γύρω από τα συντρίμμια ξεκίνησε ένα πινγκ-πογκ απόδοσης ευθυνών μεταξύ ΠΑΟΚ, Πολεοδομίας, Αστυνομίας και δημοσιογράφων αναφορικά με τα έργα που δεν είχαν προχωρήσει με ευθύνη τού Κράτους αλλά και για τους χιλιάδες θεατών που είχαν κινδυνεύσει την ώρα κάποιου αγώνα.
Αποτέλεσμα εικόνας για Σαν σήμερα κατέρρευσε η κερκίδα στη θύρα 8 του γηπέδου της Τούμπας
Χαρακτηριστικά, τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμενόταν, με τρομερό ενδιαφέρον, να διεξαχθεί ρεβάνς κυπέλλου εναντίον του Άρη, ενώ είναι πραγματικό θαύμα το πώς δεν είχαμε εκατόμβη νεκρών όλο αυτό το διάστημα.
Το πιο κοντινό παράδειγμα, μόλις δυο βδομάδες νωρίτερα: στο ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός με διαιτητή τον λήσταρχο Λίτσα, υπήρξε κόσμος που αγνόησε τα σκοινιά (!) με τα οποία είχε περιφραχτεί το ύποπτο κομμάτι της Θ8. Αλλά και ένα μήνα πριν, κόπηκαν 43.000 εισιτήρια στο 2-0 επί τού Άρη, με τα γκολ τού Γιώργου Κωστίκου. Χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδων είχαν συνωστισθεί εκεί όπου από τύχη δεν έγινε ο τάφος τους.
Η Τούμπα έκλεισε, ο ΠΑΟΚ ξεσπιτώθηκε και ο επαναληπτικός τού κυπέλλου αναβλήθηκε. Η ομάδα επέστρεψε γηπεδούχος στη φυσική της έδρα, σχεδόν ένα πρωτάθλημα αργότερα, τον Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου