ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

"Διαγωνισμό εικονικής πραγματικότητας στην ΚΑΡΠΑ (VR-CPR) στο Νέο Μαρμαρά" (Φώτο-βίντεο)


Διαγωνισμό εικονικής πραγματικότητας στην ΚΑΡΠΑ (VR-CPR) πραγματοποιήθηκε στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής διοργάνωσαν το KIDS SAVE LIVES – Τα παιδιά σώζουν ζωές και η ΕΕΕΠΦ – Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.


Μικροί και μεγάλοι δοκίμασαν τις δεξιότητές τους, τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, ενώ το παρών έδωσαν δύο από τις νεαρότερες εκπαιδεύτριες της Ευρώπης.


VR CPR: το μέλλον της εκπαίδευσης στην αναζωογόνηση!

Το 1960 ιδρύεται η επιτροπή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από την Αμερικανική καρδιολογική εταιρία.

Έξι χρόνια αργότερα [1966] δημοσιεύονται για πρώτη φορά κατευθυντήριες οδηγίες για εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με έμφαση στη διδασκαλία αυτής, σε κούκλες. 

Το 1973 ο ερυθρός σταυρός και η Αμερικανική καρδιολογική ένωση ξεκινούν δράσεις επιμόρφωσης κοινού ενώ τη δεκαετία του 1990 δημοσιεύεται η αλυσίδα βασικής υποστήριξης της ζωής.

Το 2010 εκπαιδευτές του υπό δημιουργία ανθρωπιστικού Οργανισμού KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές ξεκινούν εκπαιδεύσεις σε σχολεία και κοινότητες της Χαλκιδικής και σε λίγα χρόνια [2017] επεκτείνουν το πρόγραμμα σε εθνικό επίπεδο μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.



Τον Απρίλιο 2019 στο συνέδριο Emergency 3 στην Αθήνα για πρώτη φορά πανελλαδικά, το Kids Save Lives και η ΕΕΕΠΦ παρουσιάζουν την αιχμή του δόρατος στην διδασκαλία της ΚΑΡ. Π. Α., το VR CPR. Όλοι οι σύνεδροι, υγειονομικοί, μαθητές προσχολικής ηλικίας καθώς και απλοί πολίτες εκπαιδεύονται μέσω συσκευών εικονικής πραγματικότητας με τον πιο έξυπνο, καινοτόμο, διαδραστικό, διασκεδαστικό μα πάνω απ’ όλα αποτελεσματικό τρόπο, πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.










Επεξεργασία ανάρτησης: Ρήγας Μανόλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου