ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

"Αναγνωρίστηκε και επίσημα ο πέμπτος ωκεανός της Γης"


Ο Νότιος Ωκεανός αναγνωρίστηκε και επίσημα ως ο πέμπτος ωκεανός της Γης, με την επιστημονική κοινότητα να συμφωνεί και να τον εντάσσει μαζί με τον Ειρηνικό, τον Ατλαντικό, τον Ινδικό και τον Αρκτικό.


 Πλέον, ο Νότιος Ωκεανός, είναι αυτός που ορίζεται από το Ανταρκτικό Κυκλικό Ρεύμα (ACC), εξ ου και η ονομασία του αλλά και η τοποθεσία του, καθώς όλοι οι ωκεανοί ορίζονται από τις ηπείρους με τις οποίες συνορεύουν. «Ο Νότιος Ωκεανός είχε αναγνωριστεί από πολλούς επιστήμονες εδώ και καιρό, αλλά επειδή δεν υπήρξε ποτέ μία διεθνής συμφωνία δεν αναγνωρίστηκε ποτέ επίσημα. Οι μαθητές μαθαίνουν πληροφορίες σχετικά με τον ωκεάνιο κόσμο μέσα από τους ωκεανούς που μελετούν. Αν δε συμπεριλάβεις τον Νότιο Ωκεανό, τότε δε μαθαίνεις συγκεκριμένες πληροφορίες και πόσο σημαντικός είναι». – Alex Tait, National Geographic Society



Τα νερά του Νότιου Ωκεανού αποτελούνται κυρίως από αυτά του ACC, τα οποία είναι ψυχρότερα αλλά και με μικρότερα επίπεδα αλατότητας. Φιλοξενούν χιλιάδες θαλάσσια είδη, τα οποία ζουν αποκλειστικά εκεί.




Για αυτά τα χαρακτηριστικά, ο Νότιος Ωκεανός αναγνωρίστηκε και επίσημα ως ο πέμπτος της Γης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου