ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

"Ενα βήμα πίσω! Συγχωνεύουν 15 σχολεία του Δήμου Αριστοτέλη, εν μέσω κορωνοϊού – Αγανακτισμένοι γονείς."

 

Στα «κάγκελα» είναι οι γονείς και η τοπική κοινωνία του Δήμου Αριστοτέλη, μετά την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος, σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε δεκαπέντε Δημοτικά Σχολεία της περιοχής.


Πιο συγκεκριμένα, οι συγχωνεύσεις αφορούν τμημάτων των δημοτικών σχολείων Νέων Ρόδων, Ουρανούπολης, Παλαιοχωρίου, Στανού, στο οποίο κατοικούν αρκετές πολύτεκνες οικογένειες και της Αμμουλιανής, του μοναδικού κατοικημένου νησιού της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τοπικοί φορείς και γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους διότι όπως τονίζουν αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των σχολείων της περιοχής, εν μέσω μάλιστα της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Αμφιβάλω αν υπάρχει το παραμικρό επιχείρημα που μπορεί να επικαλεστεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να πείσει οποιονδήποτε για την ορθότητα της απόφασής του να συγχωνεύσει τμήματα δημοτικών σχολείων, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η σχολική χρονιά και μάλιστα με το Υπουργείο να εκφράζει ποικιλοτρόπως την ικανοποίησή του, για έγκαιρη προετοιμασία και οργάνωση που προηγήθηκε», τονίζει σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.

«Οι αντιδράσεις έχουν ήδη ξεκινήσει» 

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος ξεκαθαρίζει ότι «Οι συνενώσεις τμημάτων (π.χ. Γ΄ και Δ΄ τάξεις μαζί) σε περίοδο πανδημίας θα επιφέρουν αρνητικά αποτελέσματα στην εξάπλωση του COVID-19. Έπειτα μάλιστα από ένα σχολικό έτος που τα παιδιά έκαναν μάθημα με τηλεκπαίδευση και τα μαθήματα έχουν ήδη ξεκινήσει. Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και η τοπική κοινωνία έχουν αναστατωθεί. Οι αντιδράσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι συνενώσεις τμημάτων θα υποβαθμίσουν την εκπαίδευση στη Χαλκιδική. Για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, για παιδαγωγικούς και ψυχολογικούς λόγους, για την υποστήριξη των παιδιών τα σχολεία πρέπει να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους. Ζητάμε την απόσυρση της συγκεκριμένης οδηγίας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου