ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Επέστρεψε η εκδήλωση της “Μασαλιάδας” στον Πολύγυρο με πολλά μασάλια και πολύ γέλιο! (βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθές Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου  η αποκριάτικη εκδήλωση της “Μασαλιάδας” στο δημοτικό θέατρο Πολυγύρου.



Παλιά και νέα μασάλια, χαρούμενη ατμόσφαιρα, γέλιο, διάχυτο κέφι και πολλές ξεκαρδιστικές εκπλήξεις κράτησαν συντροφιά τον κόσμο που διασκέδασε με την ψυχή του.

Ο δήμος Πολυγύρου θέλησε να επιστρέψει στο παραδοσιακό καρναβάλι, να τονώσει την ιστορία της πόλης. Να ζωντανέψουν οι γειτονιές, η μουσική να υπάρχει παντού, η προφταστήρα και η κατσαμάκα να ξαναγυρίσουν και οι κάτοικοι να διασκεδάσουν όπως παλιά! Έτσι, φρόντισε να επιστρέψει και η εκδήλωση  της “Μασαλιάδας”, πιο ανανεωμένη από ποτέ.

Είναι αλήθεια ότι μέσα στην καθημερινότητα, στα προβλήματα, τις δυσκολίες και τη ρουτίνα υπάρχουν και εκείνες οι στιγμές που συμβαίνουν και αναιρείς την κακοτυχία σου, την κακή σου μέρα, την κακή μέρα του άλλου…και πολλά ακόμη κακά, στραβα και ανάποδα. Υπάρχει κάτι όμως που αλλάζει την ψυχολογία μας και δεν είναι κάτι άλλο από τα αστεία και το χιούμορ! Η φαντασία του αυτόπτη μάρτυρα πλάθει κάποιες φορές -με ελάχιστα στοιχεία- μικρές ιστορίες που σκοπό έχουν να προκαλέσουν γέλιο, να διακωμωδήσουν τη στιγμή, την αφέλεια, την πονηριά των πρωταγωνιστών, χωρίς ποτέ να θέλουν να προσβάλλουν, μόνο να ξεχάσουν και γελάσουν όλοι μαζί. Στοιχεία αριστοφανικά-διονυσιακά που υπάρχουν ακόμη στις μέρες μας, ιστορίες που επαναλαμβάνονται κ.α. στον Πολύγυρο λέγονται “μασάλια”. Μπορεί οι ιστορίες να δημιουργήθηκαν πριν πολλά χρόνια και οι πρωταγωνιστές να μην υπάρχουν, όμως μέσα από την επανάληψη τους από στόμα σε στόμα έγιναν διαχρονικές, σώζοντας το τοπικό ιδίωμα της περιοχής και τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι “οι άνθρωποι δεν αλλάζουν απλά οι καταστάσεις λίγο μεταβάλλονται”.

Έτσι λοιπόν τα “μασάλια” δεν είναι τίποτα άλλο παρά μικρές ιστορίες από τη ζωή όλων. Και εχθές, όλοι όσοι βρέθηκαν στο θέατρο του Πολυγύρου, “μπήκαν” μέσα σε αυτές τις ιστορίες, τις φαντάστηκαν και γέλασαν με την ψυχή τους! Παρέα φυσικά με την Κατερίνα Βλάχου, τον Αλέκο Τσολάκη, τον Ιωακείμ Μελανδίνο και τον Στέργιο Μπρούζο που χάρισαν πολλά και ξεχωριστά μασάλια στο κοινό.

«Νιώθουμε ιδιαίτερα ευχάριστα που υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις, τόσο από τον κόσμο, όσο και από τους καλλιτέχνες. Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν με την Μασαλιάδα, ήταν μια όμορφη ημέρα, καθώς σήμερα ειπώθηκαν ανέκδοτα, αστεία και ευτράπελα που αφορούσαν την Χαλκιδική», ανέφερε ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος στο XalkidikiPolitiki, ενώ ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον κόσμο με ευχές για καλή Αποκριά!

https://www.xalkidikipolitiki.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου