ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

«Μάγεψαν» την Ολλανδία ο «Αριστοτελικός Περίπατος», οι διαδρομές του Αλέξη Ζορμπά και τα μονοπάτια των προαθωνικών λόφων.

Έκλεψαν τις εντυπώσεις στην Ολλανδία ο «Αριστοτελικός Περίπατος», οι δασώδεις διαδρομές του Αλέξη Ζορμπά και τα παραθαλάσσια μονοπάτια των προαθωνικών λόφων στο τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στη διεθνή τουριστική έκθεση Fiets en Wandelbeurs της Ουτρέχτης από στελέχη και επιχειρηματίες του δήμου Αριστοτέλη. 



Στόχος ήταν η προβολή της Ανατολικής Χαλκιδικής στην αγορά πεζοπορίας και ποδηλασίας των Κάτω Χωρών και της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας (Γερμανία).

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί ετήσιο σημείο αναφοράς για χιλιάδες Ολλανδούς, Βέλγους και Γερμανούς περιπατητές και ποδηλάτες, αλλά και για εκείνους που αγαπούν τον υπαίθριο τουρισμό, καθώς και τον τουρισμό περιπέτειας. Πέρα από το περιπατητικό και ποδηλατικό δίκτυο του Δήμου Αριστοτέλη, στο ολλανδικό κοινό παρουσιάσθηκε η νέα καμπάνια της περιοχής, με τίτλο «camping & glamping», που προωθεί ένα σύγχρονο μοντέλο τουρισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων.


Ιδιαίτερη ταν η αναφορά στο πρόγραμμα με τίτλο «μικροί αριστοτελικοί περιπατητές», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων, υλοποιούμενο στην Ευρώπη από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ανταλλαγών. Ήδη, η ομάδα της ολλανδικής «Via Egnatia», που συνδέει όλα τα Βαλκάνια μέσω της πιο διάσημης ευρωπαϊκής περιπατητικής διαδρομής, επεξεργάζεται πρόταση συνεργασίας του Δήμου με ολλανδικά σχολεία. Παράλληλα, ένα επταήμερο ολοκληρωμένο πρόγραμμα trekking και biking δραστηριοτήτων για μεμονωμένους και οικογένειες αναμένεται να συμπεριληφθεί στη νέα μπροσούρα του «Stap Reisen», που ειδικεύεται στον περιπατητικό τουρισμό, διακινώντας χιλιάδες Ολλανδούς και Βέλγους στην Ελλάδα.

«Στις αρχές του επόμενου Απριλίου ο Δήμος Αριστοτέλη υποδέχεται στην Ανατολική Χαλκιδική ειδικούς trekking/biking από τις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία και τη Χώρα των Βάσκων, προτείνοντας τις πιο πάνω διαδρομές. Μεγάλα ιστορικά brands τίθενται στην υπηρεσία ενός μοντέλου ανάπτυξης πολλών θεματικών μορφών τουρισμού, το οποίο συμβάλλει στην στήριξη της βιωσιμότητας και της επέκτασης και διατήρησης τουριστικής κίνησης 12μηνης διάρκειας στην περιοχή» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του δήμου Αριστοτέλη.

Πηγή: makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου