ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

"Ο Στέφανος Τζίμας με καταγωγή από την Αρναία, στην Νυρεμβέργη με το νούμερο 9 στη φανέλα ως δανικός από τον ΠΑΟΚ"

Νέο πρόσωπο για το κέντρο.Η FC Nürnberg παίρνει δανεικό τον Στέφανο Τζίμα από τον πρωταθλητή Ελλάδας ΠΑΟΚ για την ερχόμενη σεζόν.



Ο Στέφανος Τζίμας με καταγωγή από την Αρναία από πλευράς της μητέρας του, οικογένειας Ξύστρου.


Ο σέντερ φορ αγωνίστηκε 15 φορές στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ελλάδας την περασμένη σεζόν, πετυχαίνοντας τρία γκολ. Ο 18χρονος είχε και δύο σύντομες εμφανίσεις στο UEFA Conference League. Ο επιθετικός πέρασε από όλα τα τμήματα νέων της Θεσσαλονίκης και έφτασε στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 2023. Ο Τζίμας έχει ήδη προταθεί για τις ελληνικές U-εθνικές ομάδες, έκανε το ντεμπούτο του για την U19 στις 22 Μαρτίου 2023 και ακριβώς ένα χρόνο αργότερα έκανε το ντεμπούτο του στην U21, όπου έπαιξε στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στο κλαμπ, ο ύψους 1,86 μ. επιθετικός θα φοράει το νούμερο εννέα στη φανέλα του.

Γιώτη Χατζηαλεξίου, αθλητική διευθύντρια FC Nürnberg : «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Στέφανος αποφάσισε να παίξει στην 1. FC Nürnberg την επόμενη σεζόν και να κάνει το επόμενο βήμα στη νεαρή του καριέρα εδώ. Είχε διάφορες προτάσεις από ευρωπαϊκούς συλλόγους, αλλά χάρη στις επαφές του Μίροσλαβ Κλόζε και του Όλαφ Ρέμπε καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε αυτή τη μεταγραφή».

Olaf Rebbe, αθλητικός διευθυντής FC Nürnberg : «Ο Στέφανος είναι ένας απόλυτος κορυφαίος επιθετικός στην ηλικιακή του κατηγορία και είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να τον πείσουμε για την πορεία μας. Έχει όλα όσα χρειάζεται ένας πραγματικός σέντερ φορ. Τώρα είναι στο χέρι του να αποδείξει τον εαυτό του στη φανέλα του συλλόγου».

Στέφανος Τζίμας : «Για μένα θα είναι η πρώτη μου εμπειρία στο εξωτερικό και συνειδητά αποφάσισα να μετακομίσω στην FC Nürnberg. Είμαι έτοιμος και ανυπομονώ να μάθω πολλά από τον Μίροσλαβ Κλόζε και να κάνω μια επιτυχημένη σεζόν με την ομάδα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου