ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

"Τέλος εποχής για την κορυφαία ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση.Ο χάρτης του νέου Champions League"

Τέλος εποχής για την κορυφαία ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση της Γης που από τη νέα περίοδο θα διεξαχθεί με νέο σχήμα.


Ανάμεσα στα πολλά νέα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συνηθίσουν οι οπαδοί σχετικά με το νέο Champions League, πέρα από το ότι οι ομάδες αυξάνονται σε 36 (από 32), είναι ο τρόπος με τον οποίο θα συμπληρωθούν τα γκρουπ δυναμικότητας.

Μέχρι και την εφετινή περίοδο τα γκρουπ δυναμικότητας χρησιμοποιούνταν για τον καθορισμό των τεσσάρων ομάδων σε κάθε έναν από τους οκτώ ομίλους. Από την επόμενη σεζόν και με την εξάλειψη της φάσης των ομίλων αυτά τα γκρουπ θα χρησιμοποιηθούν για τον καθορισμό των οκτώ διαφορετικών αντιπάλων που θα αντιμετωπίσει κάθε ομάδα πριν από τη φάση των νοκ άουτ παιχνίδια.

Οι θέσεις στα εθνικά πρωταθλήματα θα εξακολουθούν να χρησιμεύουν για τον καθορισμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος στην υψηλότερη ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων, αλλά το να γίνει κανείς πρωταθλητής (Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας κ.λπ.) δεν θα κάνει πλέον τη διαφορά για την κατάταξή του στα γκρουπ δυναμικότητας, τουλάχιστον προς το παρόν.

Οι 36 σύλλογοι θα χωριστούν σε τέσσερα ποτ των εννέα ομάδων έκαστο, με βάση την ατομική κατάταξη που καθορίστηκε στην αρχή της σεζόν λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία πενταετία. Το πρώτο γκρουπ θα περιλαμβάνει την πρωταθλήτρια Ευρώπης και τις οκτώ πρώτες ομάδες της κατάταξης των συλλόγων.

Στο πρώτο γκρουπ, εκτός από τους εθνικούς πρωταθλητές των έξι μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων δεν θα υπάρχει πλέον ο νικητής του Europa League, ο οποίος θα διατηρήσει το δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League αλλά θα τοποθετηθεί στο σχετικό ποτ με βάση την κατάταξή του στη βαθμολογία της UEFA.

Τα γκρουπ 2, 3 και 4 θα περιλαμβάνουν τις υπόλοιπες ομάδες σύμφωνα με τη σειρά κατάταξής τους. Μόλις καθοριστούν τα γκρουπ, κάθε ομάδα θα κληρωθεί με δύο αντιπάλους από καθένα από τα τέσσερα ποτ, παίζοντας έναν εντός κι έναν εκτός έδρας αγώνα για κάθε, μετά από κλήρωση.

Με βάση την τρέχουσα κατάταξη στα εθνικά πρωταθλήματα και την πενταετή κατάταξη της UEFA και λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις δύο επιπλέον θέσεις για την Ιταλία και τη Γερμανία, η κατάσταση έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Γκρουπ 1: Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ, Ίντερ, Λειψία, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα

Γκρουπ 2: Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Αταλάντα, Μπενφίκα, Άρσεναλ, Κλαμπ Μπριζ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Μίλαν

Γκρουπ 3: Φέγενορντ, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Αϊντχόφεν, Σέλτικ, Μονακό, Άστον Βίλα, Μπολόνια, Χιρόνα, Στουτγάρδη

Γκρουπ 4: Στουρμ Γκρατς, Μπρεστ

Ως προς τις ελληνικές ομάδες, υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει από τον β΄ προκριματικό γύρο του Champions League, ο Ολυμπιακός συμμετέχει απευθείας στον όμιλο του Europa League, ο Παναθηναϊκός θα εκκινήσει από τον β΄ προκριματικό του Europa League και η ΑΕΚ από τον β΄ προκριματικό του Conference League.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου