ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

"Το πανίσχυρο ρόστερ του Ηρακλή"

Το πανίσχυρο ρόστερ του Ηρακλή

Τη σεζόν 2000-2001, ο Ηρακλής είχε ένα ρόστερ που θα μπορούσε να χτυπήσει ακόμη και τον τίτλο. Το Blog θυμάται και σας... θυμίζει τα πάντα!
Είμαστε στην αγωνιστική περίοδο 2000-2001 και ο Ηρακλής… ξεκινάει την πορεία του στο πρωτάθλημα. Οι Θεσσαλονικείς, έχουν προχωρήσει σε αρκετές μετεγγραφές, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν τους δικαιώνει, κάτι που φέρνει τον «γηραιό» στην έκτη θέση στο τέλος της χρονιάς. Με τα… σημερινά δεδομένα και τον Ηρακλή να απουσιάζει από την Α1, η θέση αυτή μοιάζει με ιδιαίτερα εντυπωσιακή, ωστόσο εκείνη τη χρονιά ήταν απλά μια… νορμάλ πορεία για την ομάδα.
1
Όλα καλά μέχρι εκεί, θα μου πείτε… Ποιο είναι το θέμα μας, 11 χρόνια μετά; Λοιπόν… μια ματιά στο ρόστερ του Ηρακλή, εκείνη την σεζόν, θα σας δείξει και θα μας δείξει πως αν κάποιοι άνθρωποι στήριζαν την τότε ομάδα των «κυανόλευκων», τότε η Ελλάδα θα είχε στις τάξεις της μια ακόμη πολύ μεγάλη ομάδα.
2
Ας πάρουμε μας βαθιά ανάσα και ας… ξεκινήσουμε από τους Έλληνες παίκτες που είχε εκείνη τη χρονιά στην διάθεσή της η ομάδα. Ο «γηραιός», είχε στις τάξεις του παίκτες όπως ο ΔημήτρηςΔιαμαντίδης, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο Γιώργος Καράγκουτης, οΦράνκο Νάκιτς, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, αλλά και οι Παντελής ΠαπαιωακείμΓιώργος ΧρυσανθόπουλοςΧάρης Μαρκόπουλος. Το ελληνικό team συμπλήρωναν οι Παναγιώτης Νάνης και Θανάσης Καμαριώτης.
4
Όσο για τους ξένους; Ο Ηρακλής, εκείνη την περίοδο είχε στον άσο του έναν παίκτη της κλάσης τουΒασίλι Καράσεφ!!!! Ο Ρώσος γκαρντ, είχε αποφασίσει στα τελευταία της καριέρας του να αποχωρήσει από την πατρίδα του και την ΤΣΣΚΑ, μετακομίζοντας έτσι στην Θεσσαλονίκη και τοΙβανώφειο. Παρέα, εκείνη τη χρονιά, του έκανε και ο Σάσα Χούπμαν. Ο Γερμανός σέντερ που είχε αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, συνέχισε την καριέρα του στον Ηρακλή, δείχνοντας δείγματα της κλάσης που τον οδήγησε στους «πράσινους». Μαζί με τους δύο προαναφερόμενους, ήταν και οι Ματ Σαντάτζελο και Τόνι Φάρμερ.
5
Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Ηρακλής, με βάση τα σημερινά δεδομένα, είχε ένα ρόστερ αστέρων, ωστόσο η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. ΔιαμαντίδηςΣχορτσιανίτης και Μαρκόπουλος(πριν η ατυχία του χτυπήσει την πόρτα), ήταν νέοι ακόμη (πολύ νέοι), με αποτέλεσμα να μην έχουν εξελιχθεί στους παίκτες που βλέπουμε σήμερα. Την ίδια ώρα, οι Βασίλι Καράσεφ, Φράνκο Νάκιτς, βρίσκονταν στη δύση της καριέρας τους, ενώ οι Παπαδόπουλος, Χατζηβρέττας ήταν ήδη από τα πιο hot ονόματα της Α1.
Για την ιστορία, ο Ηρακλής, τερμάτισε στην έκτη θέση στην Α1, ενώ έδωσε το παρών και στη Σουπρολίγκα (ήθελε ο πρόεδρός του κ. Εμφιετζόγλου, τη συμμετοχή στη διοργάνωση), ωστόσο δεν κατάφερε να προχωρήσει περισσότερο.
ellada1
(Τα πλήρη στατιστικά της κανονικής περιόδου των παικτών του Ηρακλή στο πρωτάθλημα... Πηγή: Galanis Sports Data)
suproleague1
(Τα στατιστικά των παικτών του Ηρακλή στη Suproleague)
Όσο για το τι θα γινόταν αν κάποιος στήριζε περισσότερο εκείνη την ομάδα; Κανείς δεν ξέρει και… κανείς τελικά δεν θα μάθει!
3
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου