ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

"Όταν ο Ρεχάγκελ πήγε στη Βέρντερ..."

Όταν ο Ρεχάγκελ πήγε στη Βέρντερ...

Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια, ο Ότο Ρεχάγκελ έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο της Βέρντερ Βρέμης, στον οποίο και παρέμεινε για 14 ολόκληρα χρόνια.


Πολλά έχουμε κατά καιρούς πει και ακούσει σχετικά με τον Ότο Ρεχάγκελ και την καριέρα του... Εμείς, είπαμε αυτή τη φορά να κάνουμε την έκπληξη και να μην ασχοληθούμε με τα κατορθώματα τουΓερμανού τεχνικού στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Με αφορμή λοιπόν την επέτειο της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Βέρντερ Βρέμης από τον Ρεχάγκελ στις 2/4/1981, αποφασίσαμε να σας δείξουμε το... πως έκανε μεγάλο όνομα ο πρώην Ομοσπονδιακός μας τεχνικός.
Η αρχή της καριέρας του Ρεχάγκελ μόνο καλή δεν ήταν. Κίκερς και Μπορούσια Ντόρτμουντ, δεν πανηγύρισαν για το ότι είχαν τον Ρεχάγκελ στους πάγκους τους στα τέλη της δεκαετίας του 70, με αποτέλεσμα ο νεαρός –τότε- προπονητής να περιοριστεί στη συνέχεια σε σύντομες θητείες σε μικρούς συλλόγους.
Το 1981, ο Ότο Ρεχάγκελ δέχεται την πρόταση μιας μικρής ομάδας της Γερμανίας. Ναι, πρόκειται για τηνΒέρντερ Βρέμης, η οποία έδωσε το τιμόνι της στον νυν ομοσπονδιακό μας τεχνικό. Τα... χνώτα των δύο πλευρών δένουν αμέσως, με αποτέλεσμα η ομάδα να πάρει την άνοδο από την δεύτερη στην πρώτη κατηγορία του Γερμανικού Πρωταθλήματος.
Η νεοφώτιστη Βέρντερ, το 1981-82, καταφέρνει να τερματίσει στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τον Ρεχάγκελ να αρχίζει να φτιάχνει ένα σχετικά καλό όνομα... Η επόμενη χρονιά, βρήκε τον έμπειρο τεχνικό και την ομάδα του στην δεύτερη θέση της Bundesliga, ενώ το 1983-84 η Βέρντερ μένει στην πέμπτη θέση. Όλα έδειχναν πως η πάλαι ποτέ άσημη ομάδα είχε βρει τον δρόμο της...
Πριν ο Ρεχάγκελ γίνει... Ότο μας!!!
Τα επόμενα τρία χρόνια, η ομάδα με τον Ρεχάγκελ στον πάγκο της τερμάτισε δύο φορές στην δεύτερη θέση και μία στην πέμπτη, με το μπαμ να έρχεται... τη σεζόν 1987-88, όταν η Βέρντερ καταφέρνει το αδύνατο.... Να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να κάνει τους πάντες στην Βρέμη να... μεθύσουν από τις μπύρες. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα, οι «πράσινοι» κατάφεραν να δεχθούν μόλις 22 τέρματα, ρεκόρ που διατηρείται ακόμη και σήμερα.
Όσο για τη συνέχεια; Τρίτη, έβδομη, τρίτη και ένατη θέση στο πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια, με την σεζόν 1990-91 να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας. Το δεύτερο μπαμ για τονΡεχάγκελ, ήρθε τη σεζόν 1992-93, όταν η Βέρντερ κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας, αλλά και το Κύπελλο Κυπελλούχων, κάτι που τον έβαλε στο... πάνθεον της ιστορία ως τον... αντιναύαρχο του Γερμανικού ποδοσφαίρου. Τα επόμενα δύο χρόνια του στη Βέρντερ, τερμάτισε στην όγδοη και τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, συνεχίζοντας την πορεία του σε άλλες πολιτείες.
Μετά από αυτά τα 14 χρόνια και τα κατορθώματά του, ο Ρεχάγκελ έγινε... σύνθημα στο όνομα των φίλων της Βέρντερ Βρέμης, καθώς μετέτρεψε μια μικρή ομάδα της χώρας σε σύλλογο που έκανε πρωταθλητισμό, στηριζόμενος σε παίκτες μικρού... κόστους, αλλά και στην πολύ δυνατή αμυντική της λειτουργία (ειδικά αυτό το τελευταίο κάτι σας θυμίζει). Όσο για τους παίκτες που πέρασαν από τα χέρια του σε αυτό το διάστημα; Ρούντι Φέλερ, Καρλχάινζ Ρίντλε, Ντίτερ Έλιτς, Μάρκο Μπόντε, Μάριο Μπάσλερ, Χάνι Ράμζι, Αντρέας Χέρτσογκ και Ρούνε Μπράσεθ...
Για την ιστορία, ο Ρεχάγκελ είναι ο προπονητής με την μεγαλύτερη θητεία στην Βέρντερ (14 χρόνια)... Τελικά, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Ρεχάγκελ πήγε στην ομάδα λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος του τότε τεχνικού της, εύκολα βγάζει κανείς το συμπέρασμα πως όλα, μα όλα τα πράγματα στη ζωή είναι θέμα συγκυριών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου