ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

"Κόκκινα αυγά και... κλούβια αυγά"


Δυο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της Σούπερ Λίγκας κι αφού οι περισσότερες θέσεις έχουν κριθεί το blog  θυμίζει τα πρόσωπα που ξεχώρισαν αλλά και απογοήτευσαν! 


Ο Χριστός... Ανέστη! Το ελληνικό ποδόσφαιρο άραγε πότε; Πότε θα ξεφύγει από την καχυποψία, την βία, το κακό θέαμα, τα άδεια γήπεδα, τις θλιβερές διαιτησίες; Όπως κι αν έχει μια ακόμη χρονιά φτάνει στο τέλος της κι όπως πάντα συμβαίνει υπάρχουν τα πρόσωπα που ξεχώρισαν. Αυτά που γοήτευσαν και αυτά που απογοήτευσαν!
Το gazzetta σας τα θυμίζει και στο πνεύμα των ημερών τα χωρίζει στα «κόκκινα» αυγά που εντυπωσίασαν με την εμφάνιση του και στα... κλούβια που κινήθηκαν σε ρηχά νερά!
ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ

Κέβιν Μιραλάς: Στις δύο αγωνιστικές που απομένουν δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι δραματικά! Έτσι ο Βέλγος επιθετικός θα αναδειχθεί ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Μηχανή των γκολ και εκ των ακρογωνιαίων λίθων του φετινού Ολυμπιακού όσο αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Παίκτης μεγάλων δυνατοτήτων έδειξε εντός αγωνιστικού χώρου την κλάση του και αυτός είναι και ο λόγος που στο λιμάνι θα αρχίσουν να φτάνουν... βροχή οι προτάσεις για την απόκτηση του από συλλόγους του εξωτερικού!

Γιάννης Μανιάτης: Με διαφορά ο παίκτης-αποκάλυψη του φετινού Ολυμπιακού αλλά και το πρωταθλήματος! Ποιος να περίμενε ότι ένας παίκτης που η φυσική του θέση είναι το άκρο της άμυνας να κάνει τέτοιο πρωτάθλημα και ευρωπαϊκή παρουσία ως αμυντικός μέσος; Το μεγάλο κερδισμένο στοίχημα του Ερνέστο Βαλβέρδε, που ξένισε πολλούς με την επιλογή του αλλά δικαιώθηκε 100%. Ο Μανιάτης πήρε θέση βασικού και σίγουρα κάνει ακόμη και τον Φερνάντο Σάντος να χαμογελάει καθώς έχει μια ακόμη λύση ενόψει Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Σεμπάστιαν Λέτο: Σε μια χρονιά που ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με... χίλια προβλήματα και στην πορεία αυτά έγιναν «ένα εκατομμύριο», ο Αργεντίνος σταρ ήταν η... όαση! Χωρίς να είναι κλασικός φορ αποδείχτηκε... λίρα 100 βάζοντας στον πρώτο γύρο το ένα τέρμα πίσω από το άλλο. Πήρε το «τριφύλλι» από το... χέρι και το οδηγούσε με ασφάλεια στον τίτλο έχοντας πετύχε 15 γκολ σε 17 ματς! Τρομερός αριθμός αν σκεφτεί κανείς ότι έχει να αγωνιστεί από τα μέσα Γενάρη. Το πρόβλημα τραυματισμού, αποδείχθηκε σοβαρό, έχασε όλο το υπόλοιπο της χρονιάς και ο Παναθηναϊκός αφού έχασε έναν αξιόπιστο σκόρερ και ηγέτη, στην συνέχεια απώλεσε και τον τίτλο του πρωταθλήματος!

Λεονάρντο: Όταν ολοκληρωθεί η σεζόν στην ΑΕΚ δεν θα έχουν να θυμούνται και πολλά καλά πράγματα! Νωρίς-νωρίς έμειναν εκτός στόχων, οι διοικητικές παλινωδίες δεν σταματούν, οι μέτοχοι είναι εξαφανισμένοι και ο κόσμος εξαγριωμένος. Ο μόνος που ξεχώρισε από όλη την ΑΕΚ είναι ο Λεονάρντο (άντε και τις τελευταίες αγωνιστικές η... σούπερ ελπίδα Βίκτορ Κλωναρίδης). Ο Βραζιλιάνος ήταν φέτος ο ηγέτης της Ένωσης, πέτυχε αρκετά σημαντικά γκολ και γενικά έκανε το... κάτι παραπάνω από όλους.

Ορέστης Καρνέζης: Μετά το... αστείο γκολ που είχε δεχτεί στον περσινό αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ αλλά και την αποβολή του φέτος στην αρχή της σεζόν στο Περιστέρι φάνταζε ένα... καμένο χαρτί για τον Παναθηναϊκό! Η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη και αν σε πάρει από κάτω δεν έχεις εύκολα επιστροφή! Δεν τον πίστευε κανείς. Δεν τον περίμενε κανείς. Μόνο ο Φερέιρα ίσως. Όπως κι αν έχει ο «Όρε» γύρισε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, έχτισε... τείχος μπροστά από την εστία του αφού δεν δέχτηκε για πολλά σερί ματς γκολ και με το «σπαθί» του κέρδισε μια πρόσκληση από τον Σάντος για την εθνική ομάδα.

Κώστας Μήτρογλου: Ο Έλληνας που έχει περισσότερο από κάθε άλλον... ερωτική σχέση με τα δίχτυα! Τι κι αν δεν τον πιστεύει ο Βαλβέρδε; Πέρσι πήγε στον Πανιώνιο και τον έσωσε. Φέτος ως δανεικός στον Ατρόμητο είναι δεύτερος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας, έχοντας οδηγήσει τους Περιστεριώτες στην 3η θέση του πρωταθλήματος, αλλά και στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Περίεργος χαρακτήρας, αλλά την δουλειά του την κάνει. Την μπάλα την στέλνει με κάθε τρόπο στο πλεκτό και γι' αυτό πληρώνεται! Φεύγοντας ο Βαλβέρδε από τον Ολυμπιακό σίγουρα ο «Μήτρο» θα βρει ξανά θέση στο... ερυθρόλευκο ρόστερ!

Άγγελος Αναστασιάδης: Όταν επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα για να αναλάβει τις τύχες του ΠΑΣ Γιάννινα όλοι έλεγαν ότι... έπεσε στην λίμνη της πόλης και αυτοκτόνησε! Δεν του έδιναν τύχη και μάλιστα αρκετοί τον... χλεύαζαν όταν αναφέρονταν στο «κουμπί της Παναγίας»! Τελικά ο Μακεδόνας τεχνικός ήταν αυτός που χαμογέλασε στο φινάλε. Δούλεψε σκληρά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και με τον δικό του τρόπο. Ο καταδικασμένος έως τότε, «Άγια ξ της Ηπείρου»... σήκωσε κεφάλι και σώθηκε! Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Αναστασιάδης πιστώνεται το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας αυτής!

Σουμπίνιο: Γίνεται ένας άνθρωπος μέσα σε μια σεζόν να σώσει δύο ομάδες; Όποιοι θεωρείτε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο μάλλον αγνοείτε την περίπτωση του Σουμπίνιο! Ο Βραζιλιάνος στο πρώτο μισό της σεζόν, ως δανεικός από τον Ολυμπιακό έπαιξε με την φανέλα του ΟΦΗ και με τα δικά του γκολ και ασίστ έσωσε τους Κρητικούς! Στον δεύτερο γύρο έβγαλε λόγω χρεών την φανέλα του ΟΦΗ και... μετακόμισε στην Λιβαδειά! Τρομερές εμφανίσεις και εκεί, πολύτιμα και εντυπωσιακά γκολ και ο Λεβαδειακός έχει σχεδόν σωθεί! Όλα αυτά που πέτυχε μέσα σε μια χρονιά ίσως να είναι το... εισιτήριο για την διαδρομή προς του Ρέντη για «μόνιμη εγκατάσταση»!

Κλάους Αθανασιάδης: Εδώ και μερικά χρόνια είχαν εντοπίσει οι πάντες ότι με την περίπτωση του κάτι καλό συμβαίνει. Όμως φέτος ήταν η χρονιά του. Περισσότερο ώριμος από ποτέ, ανέλαβε ευθύνες περισσότερες και έδειξε ότι έχει το... τσαγανό να τα καταφέρει. Παίκτης γεννημένος γκολτζής αποτελεί κεφάλαιο τόσο για τον ΠΑΟΚ, όσο και για τον ελληνικό ποδόσφαιρο αφού και ο Φερνάντο Σάντος που τον γνωρίζει καλά δεν είναι αδιάφορος με την περίπτωση του!

Φώτης Παπουλής: Είχε μπει στον... ποδοσφαιρικό χάρτη από τα καλά παιχνίδια που έκανε με την φανέλα του Πανθρακικού. Το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε από τον ΟΦΗ και τον μάθαμε όλοι μας καλύτερα. Από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα! Είναι γρήγορος, με καλή τεχνική κατάρτιση και με ευχέρεια στο σκοράρισμα! Μπορεί με το μπόι του να μην... γεμίζει το μάτι, αλλά ο Γιώργος Δώνης κάτι παραπάνω θα ξέρει που επιθυμεί διακαώς να τον αποκτήσει ο Ατρόμητος. Κι όπως αναφέρουν και οι... φήμες είναι κοντά στο Περιστέρι!

Νιάζι Κούτσι: Το όνομα του δεν... έβγαλε τους φίλους του Πανιωνίου στην Πλατεία για να πανηγυρίσουν! Όμως στην πορεία πανηγύρισαν και με το παραπάνω τα 10 γκολ που πέτυχε και βοήθησαν ώστε οι «κυανέρυθροι» σε μια μεταβατική χρονιά να πετύχουν σχετικά εύκολα τον στόχο της παραμονής. Ο υψηλόσωμος Φινλανδός αποκτήθηκε με μικρό συμβόλαιο αλλά αποδείχθηκε... χρυσάφι. Το γκολ το έχει, καλός στο ψηλό παιχνίδι και γενικότερα από τους παίκτες που μας τράβηξαν το βλέμμα στην φετινή Σούπερ Λίγκα!

Σάκης Τσιώλης: Όταν στην αρχή της σεζόν έφυγε νωρίς-νωρίς από τον Άρη πολλοί είπαν ότι ήταν μια... φούσκα που έσκασε! Ο ίδιος όμως πολύ γρήγορα φρόντισε να «κλείσει στόματα»! Ανέλαβε τον Αστέρα Τρίπολης όταν οι Αρκάδες θεωρούνταν από όλους το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Με μια πορεία... πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο, ο Αστέρας διεκδίκησε παρουσία στα πλέι οφ και... άγγιξε συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου. Έργο Τσιώλη 100% και επιστέγασμα της καλής δουλειάς που έκανε. Αν μη τι άλλο από τους 2-3 καλύτερους Έλληνες τεχνικούς και με επιχειρήματα!

ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΥΓΑ


Φράνκο Κονστάντσο: Στο πρόσωπο του, στον Ολυμπιακό τόνιζαν ότι βρέθηκε ο αντικαταστάτης του Νικοπολίδη! Ακριβή μεταγραφή με στόχο να είναι για πολλά χρόνια ο... κέρβερος της «ερυθρόλευκης» εστίας. Μετά από 4-5 επίσημα ματς πρωταθλήματος έγινε το... ανέκδοτο της χρονιάς! Το φιάσκο της σεζόν για τον Ολυμπιακό. Τα αστεία γκολ που έτρωγε αρχικά τον έστειλαν στον πάγκο και τον Ιανουάριο τον... έστειλαν σπίτι του! Στην πορεία φάνηκε ότι τελικά στο λιμάνι δεν πλήρωσαν τα δικά του λάθη, αλλά σαφώς και αυτή η μεταγραφή είναι παράδειγμα προς αποφυγή για τα επόμενα χρόνια!

Ρούντολφ Γκέργκελι: Η τελευταία καλοκαιρινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Δανεισμός από την Τζένοα. Με την εθνική Ουγγαρίας έβαζε το ένα γκολ πίσω από το άλλο και όλοι στην Παιανία τόνιζαν ότι βρέθηκε ο σκόρερ που θα δώσει λύσεις αφού εξ αρχής φάνηκε ότι ο Τοτσέ... δεν τραβάει! Τελικά το όνομα του περισσότερο βρίσκονταν στο ιατρικό δελτίο, παρά στο φύλλο αγώνος. Μόνιμα τραυματίας, μόνιμα στην εξέδρα και... ανέκδοτο στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Εσχάτως επέστρεψε και μάλιστα με γκολ, αλλά με την λήξη των πλέι οφ θα μας αποχαιρετίσει!

Άγγελος Χαριστέας: Μετά από περίπου 8-9 χρόνια μεγάλης καριέρας στο εξωτερικό αποφάσισε τον... επαναπατρισμό του! Η μεταγραφή του στον Παναιτωλικό αποτέλεσε πάταγο! Στο Αγρίνιο πανηγύριζαν καθώς θεωρούσαν ότι ο «Άγγελος της Ελλάδας» θα βοηθούσε και επικοινωνιακά και αγωνιστικά! Στο πρώτο έπεσαν μέσα. Στο δεύτερο το... απόλυτο φιάσκο. Τρία γκολ ως τώρα ήταν η προσφορά του. Οι απογοητευτικοί αριθμοί είναι μια από τις αιτίες που ο Παναιτωλικός φαίνεται να επιστρέφει γρήγορα στην football league!

Φραν Γέστε: Αλήθεια πόσοι θυμάστε ότι το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός απέκτησε ως... μεταγραφική βόμβα τον Γέστε; Προφανώς λίγοι. Ακόμη και στις τάξεις των πρωταθλητών ξέχασαν έναν παίκτη που πέρασε στην ιστορία μπαίνοντας στην... διόλου τιμητική κατηγορία των παλτό! Ο Ισπανός ήρθε να δώσει λύσεις στο κέντρο, να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη αλλά όλα αυτά έμειναν στα... πρωτοσέλιδα. Μέσα στο γήπεδο η εικόνα ήταν... θλίψης. Δεν άργησαν να το πάρουν χαμπάρι οι πάντες και έτσι στα μισά της χρονιάς λύθηκε η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό!

Μαρίνος Ουζουνίδης: Ο Χρήστος Πανόπουλος με τις γνωστές... εντυπωσιακές δηλώσεις του φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα προπονητή, όμως με 8 σερί ήττες ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θα πρέπει να ένιωθε και πολύ άνετα στον πάγκο της Ξάνθης. Από το... πουθενά και ενώ έκαναν ευρωπαϊκά όνειρα οι ακρίτες βρέθηκαν να κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό! Ακόμη και τώρα δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε στην Ξάνθη δεν έχουν σωθεί μαθηματικά!Σίγουρα με την λήξη της σεζόν θα έχουν... αρκετή κουβέντα στα Πηγάδια για την φετινή εικόνα της ομάδας.

Βασίλης Κουτσιανικούλης: Ακόμη και... Μέσι των φτωχών «τόλμησαν» να τον χαρακτηρίσουν. Στον ΠΑΟΚ ακόμη κλαίνε τα εκατομμύρια που έδωσαν για να τον αποκτήσουν από τον Εργοτέλη όπου γύρισε ξανά το περασμένο καλοκαίρι. Έχοντας χάσει πολλά από την... φρεσκάδα του και την αέρινη παρουσία του μέσα στο γήπεδο. Ακόμη και φέτος δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα της Κρήτης προκειμένου να την βοηθήσει και να μην μπλέξει σε περιπέτειες παραμονής. Ένα... αστέρι, ένα ταλέντο που από ότι φαίνεται θα παραμείνει «αιώνιο» ταλέντο!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου