ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

"Η… πληγή των τελευταίων ετών για την ΑΕΚ"

Η… πληγή των τελευταίων ετών για την ΑΕΚ

Από το ρεκόρ των εκτός έδρας νικών του 2008 στο… αρνητικό ρεκόρ νικών του 2009. Το blog σας παρουσιάζει το βασικό λόγο που η ΑΕΚ δεν μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο τα τελευταία χρόνια.
Μία από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων ετών έκανε η ΑΕΚ τη σεζόν 2007-08, όπου εντός αγωνιστικού χώρου κατέκτησε το πρωτάθλημα, ωστόσο το έχασε στα… χαρτιά με τη γνωστή πλέον υπόθεση του Βάλντερ. Η Ένωση είχε την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα και τις περισσότερες νίκες στη σεζόν και όμως δεν πήρε τον τίτλο. Μεγάλο μερίδιο για την πολύ καλή της χρονιά, είχαν οι εκτός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας. Αυτό γιατί, έκανε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών μακριά από το γήπεδό της, έχοντας 11 νίκες και τέσσερις ήττες σε όλη τη σεζόν.
Ωστόσο, από τότε και στο εξής τα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ είναι αυτά που πληγώνουν περισσότερο τους «κιτρινόμαυρους». Από τότε, μόλις πέρυσι κατάφερε να πάρει έξι νίκες, καθώς σε όλες τις υπόλοιπες σεζόν το ρεκόρ της ήταν τραγικό με τη χρονιά 2008-09 να είναι η χειρότερή της μακριά από το γήπεδό της.
Εκείνη τη χρονιά, έκανε διάφορα… παράξενα ρεκόρ! Συγκεκριμένα είχε τις λιγότερες ήττες από ποτέ άλλοτε με μόλις μία η οποία ήρθε από τον Ολυμπιακό με 2-0. Κατά τα άλλα, έκανε ρεκόρ με τις περισσότερες ισοπαλίες, καθώς ήταν 11 στον αριθμό, αλλά και αρνητικό ρεκόρ με τις νίκες εκτός έδρας καθώς είχε μόλις τρεις!
Ανάλογη ήταν η αμέσως επόμενη χρονιά (2009-10). Τερματίζοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας, είχε μόλις τέσσερις νίκες και έξι ισοπαλίες για να αποχωρήσει από το γήπεδο με ήττα άλλες πέντε φορές. Η περυσινή χρονιά, ήταν από τις καλύτερες εκτός έδρας της τελευταίας τετραετίας.
Έχοντας ποδοσφαιριστές, όπως οι Νάτσο Σκόκο, Ίσμαελ Μπλάνκο και Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, σίγουρα μπορούσε να περάσει από δύσκολες έδρες. Βέβαια το ρεκόρ των έξι νικών και της μίας ισοπαλίας δεν αποτελούν μεγάλη επιτυχία για την ομάδα. Αυτό γιατί, είχε και οκτώ ήττες και για μία ομάδα σαν την ΑΕΚ, είναι υπεραρκετές.
Φέτος, αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα. Μακριά από το ΟΑΚΑ, αγνοεί τη νίκη τρεις ολόκληρους μήνες πλέον και της μένει μόνο η αναμέτρηση με τη Δόξα Δράμας για να… σώσει τα προσχήματα. Τη σεζόν που διανύουμε, έχει τέσσερις νίκες εκτός έδρας και οι δύο από αυτές ήρθαν στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Από εκεί και πέρα, είχε μόλις δύο με τρεις ακόμα ισοπαλίες. Οι ήττες της, ήδη έχουν φτάσει στις επτά και αν κάνει την έκπληξη η Δόξα Δράμας θα ισοφαρίσει τις οκτώ που είχε πέρυσι.  
ΣΕΖΟΝ        ΘΕΣΗ    ΡΕΚΟΡ
2007-08    2η    11-0-4
2008-09    4η    3-11-1
2009-10    4η    4-6-5
2010-11    3η    6-1-8
2011-12    5η    4-3-7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου