ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

"Τσάβι: Ο… βετεράνος των Clasico! (photos+video)"

Τσάβι: Ο… βετεράνος των Clasico! (photos+video)

 Tο blog σας παρουσιάζει τον ιθύνοντα νου της Μπαρτσελόνα, ο οποίος  έγραψε το όνομα του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία των «μπλαουγκράνα».
Το παιδί της Μασία…
Γεννημένος το 1982, ο Τσάβι Ερνάντες, γέννημα - θρέμμα Καταλανός και εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα με ένα και μόνο στόχο: Να φτάσει στην πρώτη ομάδα όπου αγωνιζόταν το ίνδαλμά του και νυν τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης, Πεπ Γκουαρντιόλα.
Ο Τσάβι μας… συστήθηκε το 1998 σε ένα φιλικό της Μπαρτσελόνα με την Σαουθάμπτον, ενώ ευτύχησε να σκοράρει το πρώτο του τέρμα στο Σούπερ Καπ κόντρα στην Μαγιόρκα. Στην παρθενική του σεζόν ο Καταλανός άσος, αγωνίστηκε και στην Β’ ομάδα, ενώ κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού μετά τον τραυματισμό του ινδάλματός του, Πεπ Γκουαρντιόλα!
Ο Καταλανός έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της «μηχανής» της Μπαρτσελόνα, ωστόσο συχνά γινόταν αντικείμενο αποδοκιμασιών, ειδικά όταν οι «μπλαουγκράνα» απείχαν από τα τρόπαια, και όπως έχει αποκαλύψει και ο ίδιος, πολλές φορές σκέφτηκε να αποχωρήσει, όμως η αγάπη του για τους «μπλαουγκράνα» τον κράτησε στο «Καμπ Νου».
Αρχηγού παρόντος…
Ο Τσάβι δεν σταμάτησε να αγωνίζεται, όποιος προπονητής και αν καθόταν στον πάγκο των «μπλαουγκράνα». Πάντα το ίδιο εργατικός, πάντα το ίδιο σεμνός, πάντα το ίδιο φιλότιμος και πάντα… φονικός με τις μπαλιές του και το δεξί του πόδι!
Ο Καταλανός είχε ραντεβού με την ατυχία το 2006, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να χάσει τέσσερις μήνες της σεζόν, ωστόσο κατάφερε να είναι στον πάγκο στον τελικό του Champions League, όπου οι «μπλαουγκράνα» κατέκτησαν το τρόπαιο κόντρα στην Άρσεναλ.
Πολύ λένε πως χωρίς τον Τσάβι στο κέντρο, η Μπαρτσελόνα χάνει το «κούρδισμά» της, καθώς σε όλες τις επιθέσεις, η μπάλα περνάει από τα πόδια του 32χρονου μέσου, ο οποίος έχει δώσει περισσότερες από 150 ασίστ, ενώ όταν κάνει λάθος πάσα τότε αναρωτιέται ο… κόσμος!
Φυσικά σε όλη αυτή την θριαμβευτική πορεία της Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι αποτελεί αναντικατάστατο μέλος της μεσαίας γραμμής των «μπλαουγκράνα», ενώ όλοι οι αντίπαλοι εξάρουν τον διεθνή μέσο για το ήθος του, καθώς ποτέ δεν έχει χτυπήσει αντιαθλητικά αντίπαλο στην 15ετή καριέρα του…
Η αδικία της «Χρυσής Μπάλας»
Ο Τσάβι είναι ίσως ο πιο αδικημένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, υπό την έννοια πως όσα κάνει στον αγωνιστικό χώρο, δεν εκτιμώνται με βραβεύσεις…
Χαρακτηριστικό είναι πως από το 2009 είναι υποψήφιος για την «Χρυσή Μπάλα», αλλά ποτέ δεν την κατέκτησε, αναγκάζοντας ακόμη και το νικητή, Λιονέλ Μέσι, να παραδεχτεί πως ο συμπαίκτης του αδικείται. Η αντίδραση του Τσάβι; Να δηλώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί πως ο Αργεντινός σούπερ σταρ είναι ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη. Ήθος είπαμε…
Με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία της Μπαρτσελόνα…
Ο Τσάβι το βράδυ του Σαββάτου (21/04) αναμένεται να αγωνιστεί για 686η φορά με την φανέλα της Μπαρτσελόνα (ρέκορντμαν συμμετοχών), αλλά και για 32η σε Clasico απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, αφήνοντας στην 2η θέση τον Χοσέ Σεγκάρα με 31.
Ο Τσάβι αγωνίζεται κόντρα στη Ρεάλ από το 2000, έχοντας 23 αγώνες πρωταθλήματος απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, 3 για το Κύπελλο, 3 για το Champions League και άλλους 2 για το Σούπερ Καπ…
Το παλμαρέ του Τσάβι Ερνάντες:
6 Πρωταθλήματα Ισπανίας
1 Κύπελλο Ισπανίας
5 Σούπερ Καπ
3 Champions League
2 Super Cup Ευρώπης
2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Συλλόγων
1 Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας
1 Euro με την Εθνική ομάδα
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου