ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

"Ρεάλ Μαδρίτης: Και οι 23 ήταν υπέροχοι…"


Η Ρεάλ Μανδρίτης έφτασε στην κατάκτηση του 32ου πρωταθλήματος της ιστορίας της και το blog κάνει την... ακτινογραφία των παικτών του Ζοζέ Μουρίνιο στη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν!
Τερματοφύλακες
Ίκερ Κασίγιας: 8
Ο «Σαν Ίκερ», όπως τον αποκαλούν, δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακός, όπως άλλες σεζόν, ωστόσο κατάφερε να κρατήσει την απόδοση του σε σταθερά επίπεδα. Οι κόντρες του με τον Ζοζέ Μουρίνιο τον… πτόησαν λίγο, ωστόσο στο Clasico που έκρινε το ντέρμπι στις 21 Απριλίου, ήταν… βράχος!
casillas
Αντόνιο Αντάν: -
Ο 25χρονος πορτιέρο δεν μπορεί να κριθεί, καθώς αγωνίστηκε σε μόλις δυο παιχνίδια, ένα για το Κύπελλο και ένα για το Champions League.
adan
Αμυντικοί
Αλβάρο Αρμπελόα: 6
Δεν ήταν καλή η σεζόν για τον πρώην άσο της Λίβερπουλ. Αμυντικά ήταν σταθερός, αλλά επιθετικά δεν βοήθησε την Ρεάλ. Ο Μουρίνιο τον εμπιστεύτηκε στο τέλος της φετινής σεζόν, αλλά δεν έκανε την μεγάλη εμφάνιση…
arbeloa
Σέρχιο Ράμος: 8
Ο Ζοζέ Μουρίνιο αποφάσισε να τον μετακινήσει από τα δεξιά στο κέντρο της άμυνας και η φετινή ήταν η κορυφαία σεζόν της καριέρας του μακράν από την δεύτερη. Σε πολλά παιχνίδια ήταν ο κορυφαίος της «βασίλισσας». Το χαμένο πέναλτι στον ημιτελικό του Champions League απέναντι στην Μπάγερν, αποτελεί το μοναδικό μελανό σημείο της σεζόν…
sergio Ramos
Πέπε: 8
Μπορεί να είναι… δρεπανηφόρο, μπορεί να κλωτσάει ακατάσχετα, αλλά ο Πορτογάλος ήταν πάρα πολύ καλός φέτος. «Καθάριζε» όλες τις ψηλές μπαλιές, ενώ ήταν εξαιρετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Αν δεν… πάταγε και τον Μέσι φέτος, δεν θα μπορούσε κανείς να του προσάψει το παραμικρό!
pepe
Μαρσέλο: 7
Η… super αλλαγή του Μουρίνιο! Δεν είχε πολλές συμμετοχές ως βασικός φέτος και για τον λόγο αυτό παίρνει 7. Όταν περνούσε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο ήταν εξαιρετικός και δημιουργούσε ρήγματα από τα αριστερά. Πιστώνεται αρκετές ασίστ και εξαιρετική συνεργασία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
marcelo
Φάμπιο Κοεντράο: 5
Πολύ κακή η πρώτη σεζόν του Φάμπιο Κοεντράο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Δεν δικαίωσε σε καμία περίπτωση τα εκατομμύρια και την επιμονή του Ζοζέ Μουρίνιο, που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι. Με προβλήματα σε άμυνα και επίθεση ο Πορτογάλος αριστερός μπακ.
coentrao copy
Ραφαέλ Βαράν: 8
Ο 18χρονος Γάλλος, αποκτήθηκε ως μια επένδυση για το μέλλον και φάνηκε πως είναι ένα πραγματικό «διαμάντι». Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός αποτελεί μια από τις αποκαλύψεις της φετινής σεζόν. Γρήγορος στις επεμβάσεις του, με ποιότητα στο παιχνίδι του και εξαιρετικός στις πάσες του. Το μέλλον του ανήκει!
varane
Ραούλ Αλμπιόλ: 5
Δεν αγωνίστηκε ιδιαίτερα ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός την φετινή σεζόν. Λίγα πράγματα όταν τον χρησιμοποίησε ο Μουρίνιο. Δύσκολα η νέα σεζόν θα τον βρει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».
albiol
Ρικάρντο Καρβάλιο: 4
Ο τραυματισμός του στην αρχή της σεζόν τον κράτησε σε «ρηχά» νερά. Ίσως και μια από τις βασικότερες αιτίες που ο Ζοζέ Μουρίνιο χρησιμοποίησε τον Σέρχιο Ράμος στο κέντρο της άμυνας.
carvalho
Χαμίτ Αλτιντόπ: -
Ούτε που θα θυμάται κανείς πως ο Τούρκος ήταν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Πέρασε απαρατήρητος…
altimtop
Μέσοι
Τσάμπι Αλόνσο: 9
Ό,τι και να πει κανείς για τον Βάσκο είναι λίγο. Μέσα σε αυτό το επιθετικό παιχνίδι της φετινής Ρεάλ, ήταν ο μοναδικός που κράταγε τα… γκέμια στους συμπαίκτες του! Οι πάσες του ήταν πάντα ακριβείς, ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ οι… 40άρες μπαλιές του προκαλούσαν επιφωνήματα θαυμασμού!
xabiAlonso
Σάμι Κεντίρα: 7
Στη δεύτερή του σεζόν ήταν καλύτερος από την πρώτη σίγουρα. Πρόσφερε πολλά τρεξίματα στην μεσαία γραμμή, πολλή δύναμη, ενώ πέτυχε και το γκολ στο «Καμπ Νου». Καλός, αλλά όχι στο επίπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης ο 25χρονος Γερμανός. Μπορεί περισσότερα.
samikedira
Λασανά Ντιαρά: 4
Λίγα πράγματα. Δεν αγωνίστηκε ιδιαίτερα φέτος. Ο Μουρίνιο δεν τον εμπιστεύτηκε ιδιαίτερα, ενώ έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετό καιρό, λόγω τραυματισμού. Η νέα χρονιά πιθανότατα θα τον βρει σε άλλη ομάδα.
Lass
Κακά: 6
Δεν θυμίζει σε τίποτα τον Κακά που ξέραμε στη Μίλαν. Ο Βραζιλιάνος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, επέστρεψε, αλλά η φήμη του δεν δικαιώθηκε ποτέ στη Μαδρίτη. Περισσότερο χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή. Δεν είναι ο γνωστός Κακά…
kaka
Εστεμπάν Γκρανέρο: 6
Ακόμη μια αλλαγή για τον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος δεν χάλαγε το δίδυμο Αλόνσο - Κεντίρα για κανένα λόγο. Έφτασε κοντά στην πόρτα της εξόδου από την Ρεάλ (το όνομα του ακούστηκε και για τον Ολυμπιακό), ωστόσο παρέμεινε. Αν παραμείνει, θα συνεχίσει ως αλλαγή…
granero
Νουρί Σαχίν: -
Δεν μπορεί να βαθμολογηθεί, καθώς δεν αγωνίστηκε φέτος, λόγω τραυματισμού. Αποκτήθηκε με πολλές περγαμηνές από την Ντόρτμουντ, ως MVP της Μπουντεσλίγκα, ωστόσο δεν κατάφερε να αποδείξει την αξία του.
sahin
Μεσούτ Οζίλ: 8
Πολύ καλή η σεζόν του διεθνούς Γερμανού άσου. Οι πάσες του άνοιγαν τις αντίπαλες άμυνες σαν… κονσερβοκούτια (ρωτήστε την Μπαρτσελόνα), ενώ πρόσφερε πολλές ασίστ. Βασικό γρανάζι στο 4-2-3-1 του Μουρίνιο και δύσκολο να χάσει την θέση του στην ενδεκάδα τα επόμενα χρόνια.
ozil
Επιθετικοί
Καρίμ Μπενζεμά: 9
Εξαιρετική σεζόν από τον Μπενζεμά. Δεν είναι μόνο τα 31 γκολ που έχει σημειώσει μέχρι τώρα σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και οι 15 ασίστ που έχει προσφέρει, η πίεση στην αντίπαλη άμυνα και τα ανεξάντλητα τρεξίματά του. Γεμάτη χρονιά από τον Μπενζεμά, τον οποίο εμπιστεύθηκε ο Μουρίνιο και δικαιώθηκε πανηγυρικά.
BENZEMA
Γκονζάλο Ιγκουαΐν: 8
Με τα 26 «αθόρυβα» γκολ του την φετινή σεζόν, ο Αργεντινός αναδείχθηκε σε… super sub, ωστόσο το γεγονός πως ο Μουρίνιο τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, έχει δυσαρεστήσει τον διεθνή στράικερ, ο οποίος θέλει να αποχωρήσει. Ήδη, η Παρί Σεν Ζερμέν ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.
higuain
Χοσέ Καγιεχόν: 8
Μπορεί η απόκτησή του να προκάλεσε απορίες, ωστόσο ο 25χρονος επιθετικός ήταν πραγματική έκπληξη! Κατάφερε να σημειώσει 13 τέρματα ως αλλαγή, ενώ έδινε ότι είχε και δεν είχε όταν τον έβαζε ο Μουρίνιο στον αγωνιστικό χώρο. Πολύ καλός.
callejon
Άνχελ Ντι Μαρία: 7
Μέχρι να τραυματιστεί ήταν από τους τρεις κορυφαίους της Ρεάλ. Πολύ επιθετικός, με ασίστ και γκολ, προκαλούσε διαρκώς ρήγματα από τα πλάγια της επίθεσης. Επέστρεψε πριν λίγες εβδομάδες, ωστόσο δεν είναι στην ίδια κατάσταση που ξεκίνησε.
diMaria
Κριστιάνο Ρονάλντο: 9,5
Τι να πει κανείς για τον απόλυτο ηγέτη των «μερένχες»; Έχει πετύχει 58 τέρματα σε 53 αγώνες (!) την φετινή σεζόν, πολλά εξ αυτών βγαλμένα από… κόμικ (πχ. η «φωτοβολίδα» με την Οσασούνα), ενώ ήταν εκείνος που «έσπασε» την κατάρα του «Καμπ Νου» στις 21 Απριλίου. Το πέναλτι στα ημιτελικά του Champions League, ήταν το μοναδικό μελανό σημείο, το οποίο δεν μπορεί να του στερήσει το άριστο.
CRISTIANO
Προπονητής
Ζοζέ Μουρίνιο: 10
Απίστευτος! Είναι προκλητικός, είναι ίσως για μερικούς αντιπαθής, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει πως είναι ένας από τους κορυφαίους (ίσως ο κορυφαίος) τεχνικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οδήγησε την Ρεάλ με μαεστρία μέχρι το πρωτάθλημα, με τους «μερένχες» να έχουν πετύχει μέχρι τώρα 115 γκολ (!), ενώ αμυντικά κόντρα στην Μπαρτσελόνα έκανε… ματ, ειδικά στο κρίσιμο Clasico. Ίσως ο MVP!
FichaMou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου