ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

"Το πρώτο γκολ του Μέσι (και όλα όσα ακολούθησαν μετά)!"

Το πρώτο γκολ του Μέσι (και όλα όσα ακολούθησαν μετά)!

1η Μάη 2005. Στο κατάμεστο Καμπ Νου, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Αλμπαθέτε. Ο Φρανκ Ράικαρντ, τεχνικός των "μπλαουγκράνα" αποφασίζει ........

να αποσύρει τον σταρ της ομάδας, Σάμουελ Ετόστο 88ο λεπτό και όρθιο το γήπεδο χειροκροτεί θερμά τον Αφρικανό σταρ. Δεν ήξεραν, όμως, ο λόγος για τον οποίο έπρεπε να ήταν ενθουσιασμένοι ήταν άλλος: επειδή ήταν ευλογημένοι να είναι παρόντες στη γέννηση ενός ποδοσφαιρικού μύθου...


Clipboard02
Ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Αφρικανό στράικερ, είναι ένα... παιδάκι 17 ετών, 10 μηνών και 7 ημερών. Ονομάζεται Λιονέλ Μέσι και λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, θα σημειώσει (14 δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση των 90 λεπτών) το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα με ένα υπέροχο αλά... Μέσι πλασέ.
Οι φίλοι της Μπάρτσα θα σηκωθούν πάλι όρθιοι και θα αποθεώσουν τον μικρό για τον οποίο έχουν ακούσει τόσες εγκωμιαστικές αναφορές γαι το ταλέντο του με τον ίδιο τον Μέσι να απολαμβάνει κάθε στιγμή. Με το γκολ του αυτό, εξάλλου, έγραφε τη δική του ιστορία: γινόταν ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που σημείωνε γκολ στη La liga (το ρεκόρ άντεξε μέχρι το 2007 όταν το κατέρριψε ο Μπόγιαν Κρίκιτς που σκόραρε από ασίστ του... Μέσι).
Ας θυμηθούμε και (ας παρακολουθήσουμε) κάθε στιγμή από εκείνο το βράδυ της 1ης Μάη, 7 χρόνια πριν, που ο Λιονέλ Μέσι άνοιξε λογαριασμό και η ιστορία ξεκίνησε να γράφεται.
Ο Φρανκ Ράικαρντ   είχε παρατάξει εκείνο το βράδυ τους Βαλντές, Μπελέτι, Μάρκες, Πουγιόλ, Φαν Μπρόνχορστ, Ολεγκέρ, Ροναλντίνιο, Ντέκο, Ινιέστα, Ζιουλί, Ετό. Στο 61ο λεπτό, ο Μότα πήρε τη θέση του Μαρκέζ ενώ το σκορ άνοιξε στο 66ο λεπτό, ο Σάμουελ Ετό.
Και φτάνουμε στο 87ο λεπτό, όταν ο Ράικαρντ (και ο πολύ γνωστός του σε εμάς τους Έλληνες από το πέρασμα του στον Παναθηναϊκό, βοηθός του, Χενκ Τεν Κάτε ) αποφασίζει να αποσύρει τον σκόρερ, Ετό και να περάσει τον Μέσι στο παιχνίδι. Ο σταρ της Μπάρτσα πάει στον πάγκο (όχι ιδιαίτερα... χαρούμενος) και ο μικρός μπαίνει με φόρα στο ματς.
89ο λεπτό και μετά από λόμπα του Ροναλντίνιο, ο Μέσι θα στείλει τη μπάλα στα δίκτυα της Αλμπαθέτε, ο διαιτητής της αναμέτρησης όμως (ο Βελάσκο Καρμπάγιο για την ιστορία) θα ακυρώσει το τέρμα (μάλλον, λανθασμένα) ως οφσάιντ.
Ο Μέσι, όμως (που φορούσε τη φανέλα με το 30) δε θα το βάλει κάτω: το παιχνίδι μόλις έχει μπει στις καθυστερήσεις και ο μικρός δαίμονας κερδίζει τη μπάλα, τη σπάει στον Ροναλντίνιο, αυτός του βγάζει μία μαγική ασίστ με λόμπα και ο Μέσι, με λόμπα επίσης, "κρεμάει" τον τερματοφύλακα της Αλμπαθέτε,Βαλμπουένα (που θα έχει να το λέει ότι... έφαγε πρώτος γκολ από τον "Λίο").

Clipboard03
Το γήπεδο σηκώνεται στο πόδι. Οι σπίκερ τα... δίνουν όλα. Η ιστορία είχε μόλις αρχίσει να γράφεται...
Και καθώς είναι πρωτομαγιά και οι περισσότεροι από εσάς έχετε την άνεση του... χρόνου, σας δίνουμε τη δυνατότητα να δείτε όλα τα γκολ του Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Από το πρώτο που έγινε η αφορμή για το συγκεκριμένο θέμα ως το τελευταίο κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο την Κυριακή. Τελευταίο μέχρι το επόμενο... Γιατί το φαινόμενο Μέσι είναι μόλις 25 ετών...

Όλα τα γκολ του Μέσι από το 2004-2008


Tα γκολ του Μέσι την περίοδο 2008-2009


Τα γκολ του Μέσι την περίοδο 2009-2010


Tα γκολ του Μέσι την περίοδο 2010-2011


Τα γκολ του Μέσι την εφετινή περίοδο


Το τελευταίο του γκολ κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου