ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

"Οι ελεύθεροι και υποψήφιοι...«βρεγμένοι» των έξι «μετεξεταστέων» ΠΑΕ"

 Οι ελεύθεροι και υποψήφιοι...«βρεγμένοι» των έξι «μετεξεταστέων» ΠΑΕ

Τα απόνερα του «όχι» που εισέπραξαν έξι ΠΑΕ (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Αρης, ΟΦΗ, Πανιώνιος και Κέρκυρα) της Super League από το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης, δεν τις έχουν ακόμα «χτυπήσει», ωστόσο… πλησιάζουν. To blog βάζει στο… μικροσκόπιο τις παρενέργειες με τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν.
Συγκεκριμένα, εστιάζουμε στην ειδική κατηγορία των ποδοσφαιριστών που θα στερηθούν το δικαίωμα ανανέωσης των συμβολαίων τους, εάν εφόσον και στο δεύτερο βαθμό δεν βγει το «ουράνιο τόξο» της δικαίωσης για τις ομάδες που αγωνίστηκαν την φετινή σεζόν.
Να θυμίσουμε, πως με απόφαση της Super League, οι ΠΑΕ που δεν θα εξασφαλίσουν άδεια (ούτε σε δεύτερο βαθμό) δεν υποβιβάζονται, αλλά δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν μεταγραφές παρά μόνον Ελλήνων παικτών κάτω των 22 ετών ή ξένων κάτω των 22 ετών που θα θεωρούνται όμως γηγενείς (locally trained), δηλαδή θα έχουν προϋπηρεσία στην ακαδημία.
Συγχρόνως και για να έρθουμε στην προκειμένη περίπτωση στο θέμα μας, δεν θα έχουν το δικαίωμα να προβούν σε ανανεώσεις συμβολαίων με ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές, πέραν των Ελλήνων παικτών κάτω των 22 ετών ή των ξένων γηγενών κάτω των 22 ετών.
Επίσης κάτι πολύ σημαντικό. Οσες ΠΑΕ δεν καταφέρουν να ανατρέψουν τα δεδομένα στο δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης, θα υποστούν μία ακόμη σημαντική παρενέργεια.
Πέρα από το «stop» στις μεταγραφές και στις ανανεώσεις συμβολαίων (για παίκτες άνω των 22 ετών) δεν θα μπορούν να συζητήσουν για τροποποίηση και προσαρμογή των υψηλών συμβολαίων που ήδη «τρέχουν» στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα κάτι που μόνο εξ απαλών ονύχων δεν θα πρέπει να περνάει.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τι συμβαίνει στις έξι «μετεξεταστέες» ΠΑΕ της Super League με τους προσεχώς ελεύθερους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Πρωτοκλασάτοι παίκτες μεταξύ των οποίων η «σημαία» των πρασίνων Γιώργος Καραγκούνης, θα βρεθούν υποχρεωτικά εκτός Παιανίας, εφόσον βέβαια η ομάδα του τριφυλλιού δεν καταφέρει να περάσει ούτε στον δεύτερο βαθμό τον «σκόπελο» της αδειοδότησης. Αναλυτικά, οι ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι, χωρίς να υπολογίζεται ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος έχει ήδη κλείσει στην Πάρμα.
Σίλβα Κλέιτον
Σιμάο Μάτε Τζούνιορ
Γιώργος Καραγκούνης
Νίκος Σπυρόπουλος
Γιόσου Σαριέγκι
Σεντρίκ Καντέ
Χρήστος Μελίσσης
Σωτήρης Λεοντίου
Κουίνσι (δανεικός από την Αλ Σαντ)

ΑΕΚ
Δεδομένου πως ο Τραϊανός Δέλλας έχει πάρει την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του και ο Νίκος Λυμπερόπουλος το σκέφτεται σοβαρά (αν δεν έχει ήδη καταλήξει) να ακολουθήσει να ακολουθήσει την «οδό της συνταξιοδότησης», η Ενωση έχει να «πονοκεφαλιάζει» για τον «βράχο» της αμυντικής γραμμής Κώστα Μανωλά, αλλά για άλλους έξι παίκτες. Αναλυτικά:
Κώστας Μανωλάς
Τραϊανός Δέλλας
Νίκος Λυμπερόπουλος
Παντελής Καφές
Νίκος Γεωργέας
Χοσέ Κάρλος
Φαμπιάν Βάργκας
Στιβ Μπέλεκ (δανεικός από την Ουντινέζε)
Αντώνης Ρίκκα

ΑΡΗΣ
Ο «επαναστάτης»(ελέω προσφυγής) Μιχάλης Σηφάκης και ο φευγάτος Καρίμ Σολτάνι (θα συνεχίσει κατά τα φαινόμενα την καριέρα του στην γειτονική Τουρκία) ούτως η άλλως δεν απασχολούν τους «κίτρινους». Από΄κεί και πέρα, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη τέσσερις προσεχώς ελεύθεροι εκ των οποίων ο ένας (Λαζαρίδης) φέρεται να βρίσκεται καθ΄οδόν για το Περιστέρι. Αναλυτικά:
Μιχάλης Σηφάκης
Καρίμ Σολτάνι
Νίκος Λαζαρίδης
Σάκης Πρίττας
Νόε Ακόστα
Μίτσελ Γκαρμπίνι Περέϊρα

ΟΦΗ
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 14(!) συμβόλαια ποδοσφαιριστών της κρητικής ομάδας λήγουν το καλοκαίρι. Κι εάν οι φετινοί «σημαιοφόροι» Ταυλαρίδης – Μάντζιος έχουν ήδη σηκώσει άγκυρα από το Ηράκλειο και οι Χόρχε και Ζόρντι Λόπεθ έχουν καταθέσει προσφυγές, στην αναμονή βρίσκονται ακόμη 10 παίκτες. Αναλυτικά:

Βαγγέλης Μάντζιος
Στάθης Ταυλαρίδης
Ματίας Βερόν
Αρης Γαλανόπουλος
Μηνάς Πίτσος
Ουκάρ Κένταλ
Ζέλικο Καλαϊτζιτς
Μπόζινταρ Μπόντορ
Γιώργος Γεωργίου
Φώτης Παπουλής
Μίρνες Σίσιτς
Λάζαρος Χαριτωνίδης
Χόρχε Λόπεθ
Ζόρντι Λόπεθ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Στην Νέα Σμύρνη θα μετρήσουν τις μικρότερες εσωτερικές απώλειες, συγκριτικά με τους άλλους πέντε… μετεξεταστέους σε περίπτωση μη αδειοδότησης. Κι αυτό, διότι μόλις τρία συμβόλαια παικτών λήγουν το φετινό καλοκαίρι, εκ των οποίων και οι τρεις δεν υπολογίζονται εν όψει της νέας σεζόν. Αναλυτικά:
Αντρέ Σκέμπρι
Ντέγιαν Μιλοβάνοβιτς (δανεικός από την Λανς)
Λεωνίδας Παναγόπουλος

ΚΕΡΚΥΡΑ
Μια ντουζίνα, συν ένα, το σύνολο 13, είναι τα συμβόλαια που λήγουν στην «κόμισσα». Ηδη, πέντε παίκτες (Γκαλίνοβιτς, Γραμμόζης, Φλαβίνιο, Ερίθε, Μαρτίν) έχουν αποχωρήσει από το νησί. Οι Ηλιάδης και Καραλής έχουν δώσει τα χέρια με τους Φαίακες για την ανανέωση της συνεργασίας τους, ωστόσο για την υπογραφή νέων συμβολαίων και κατ΄επέκταση για την παραμονή τους στην «κόμισσα» απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση αδειοδότησης. Αναλυτικά τα συμβόλαια που λήγουν:
Μάριο Γκαλίνοβιτς
Νακαράτο Γκουστάβο
Δημήτρης Κοντοδήμος
Δημήτρης Γραμμόζης
Χρήστος Καλαντζής
Γκόραν Μαζνόφ
Θανάσης Τσίγκας
Χαρίδημος Μίχος
Φλαβίνιο
Γιον Ερίθε
Χουάν Μαρτίν
Γιάννης Καραλής
Στέλιος Ηλιάδης
ΠΗΓΗ:Onsports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου