ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

"Champions City! (vids)"


Οι οπαδοί της Σίτι μπορούν να κατακλύσουν τις παμπ του Μάντσεστερ και να γιορτάσουν. Η μεγάλη νίκη της ομάδας τους στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ (1-0), τους φέρνει μια ανάσα από τους πανηγυρισμούς για το πρώτο πρωτάθλημα Αγγλίας έπειτα από 44 ολόκληρα χρόνια. Μια προσφορά του Βινσέντ Κομπανί...
Το ντέρμπι του Έιτιχαντ ήταν από μέτριο έως κακό, ωστόσο αυτό μάλλον καθόλου δεν ενοχλεί τους φίλους των «πολιτών» από τη στιγμή που η ομάδα τους κατάφερε να νικήσει για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα τους «κόκκινους διάβολους» μετά το εντυπωσιακό 6-1 του Ολντ Τράφορντ. Χάρη σε μια εύστοχη κεφαλιά του Κομπανί στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η Σίτι του Ρομπέρτο Μαντσίνι έπιασε την αποψινή της αντίπαλο στους 83 βαθμούς και στην πρώτη θέση, εντούτοις έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων, λογίζεται ως πρωτοπόρος και πλέον κρατά την τύχη στα χέρια της.
Αν η Σίτι καταφέρει να κάνει το «2 στα 2» στα ισάριθμα ματς που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου έπειτα από 44 ολόκληρα χρόνια, έχοντας προηγουμένως καλύψει διαφορά οκτώ πόντων από την αιώνια αντίπαλο. Οι «γαλάζιοι» αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Νιούκαστλ και εντός την ΚΠΡ, την ώρα που η Γιουνάιτεντ θα πρέπει να πάρει έξι βαθμούς απέναντι σε Σουόνσι και Σάντερλαντ (εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα) γνωρίζοντας ότι ενδεχομένως και να μην αρκούν...
Η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, ωστόσο η... κυριαρχία της κράτησε μόλις ένα πεντάλεπτο και δεν συνδυάστηκε και από κάποια σπουδαία ευκαιρία. Οσο περνούσε ο χρόνος, τόσο περισσότερο οπισθοχωρούσαν οι παίκτες του Φέργκιουσον που φάνηκε να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πως δεν θα χάσει το ντέρμπι, παρά για το πώς θα το κερδίσει. Σταδιακά, λοιπόν, η Σίτι άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και επιτιθέμενη με πολλούς παίκτες (ο Ζαμπαλέτα έμοιαζε περισσότερο με εξτρέμ και λιγότερο με μπακ), άφηνε στους οπαδούς της την «υπόσχεση» ότι αργά ή γρήγορα θα κουνούσε το δίχτυ. Αν και οι Αγουέρο, Τέβες και Σίλβα βρέθηκαν αρκετές φορές σε θέση βολής, οι «πολίτες» δεν είχαν κάποια σοβαρή ευκαιρία μέχρι και το 45' και η εγκατάστασή τους στο δεύτερο μισό του γηπέδου έμοιαζε ανούσια. Ο Γόρδιος δεσμός, ωστόσο λύθηκε, αλλά από στημένη φάση. Σε ένα κόρνερ που εκτέλεσε ο Σίλβα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κομπανί πήρε... παραμάζωμα τους αμυντικούς των «μπέμπηδων» και με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τη γηπεδούχο Σίτι.
Με αυτό το γκολ, η ομάδα του Μαντσίνι περνούσε πρώτη στη βαθμολογία, καθώς αν και ισόβαθμη με τη Γιουνάιτεντ, υπερτερούσε στα γκολ. Κάτι που σήμαινε ότι οι φιλοξενούμενοι θα έπρεπε να αλλάξουν ρότα στο δεύτερο ημίχρονο, αν ήθελαν να παραμείνουν φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Πρέμιερ.
Απόλυτο μηδέν η Γιουνάιτεντ...
Αν και υποχρεωμένη να αντιδράσει, η Γιουνάιτεντ ήταν πραγματικά ανύπαρκτη και στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι ζήτημα αν ο Χαρτ καρδιοχτύπησε πάνω από δύο φορές. Και στις περιπτώσεις που καρδιοχτύπησε, μην φαντάζεστε ότι έγινε κάτι το ιδιαίτερο πέρα από ισάριθμες επικίνδυνες εκτελέσεις κόρνερ. Αν κάποια από τις δύο ομάδες έπρεπε να σκοράρει, αυτή ήταν η Σίτι, η οποία δεν κυνήγησε με ιδιαίτερη θέρμη το γκολ, εντούτοις απείλησε με δύο σουτ του Τουρέ από μακρινή απόσταση και με ένα ακόμα του Κλισί στο 88'. Στα αξιοσημείωτα του ματς, η παρεξήγηση ανάμεσα σε Φέργκιουσον και Μαντσίνι στο 78' του αγώνα. Αν μη τι άλλο, υπήρχε και κάποιος στη Γιουνάιτεντ που φάνηκε να «ξενερώνει» από την αποψινή ήττα..
Στον αγγλικό βορρά θα κριθούν τα πάντα
Αυτή είναι η 4η φορά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, που δύο ομάδες μπαίνουν στις τελευταίες δύο... στροφές ισόβαθμες, με την Γιουνάιτεντ να εμπλέκεται σε όλες και να κατακτά το πρωτλάθλημα και τις 3 προηγούμενες! Την τελευταία φορά που ο τίτλος κρίθηκε στην ισοβαθμία ήταν τη σεζόν 1988-89, όταν η Άρσεναλ κατέκτηση τον τίτλο, με την Λίβερπουλ να μένει 2η.

Πλέον, το παιχνίδι που αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του τίτλου είναι αυτό ανάμεσα σε Νιούκαστλ και Σίτι την ερχόμενη Κυριακή (06/05), με τους «πολίτες» να υποδέχονται την ΚΠΡ την τελευταία αγωνιστική. Η Γιουνάιτεντ από την άλλη θα υποδεχθεί την Σουόνσι σε 6 μέρες, πριν ταξιδέψει και αυτή στον αγγλικό βορρά για το παιχνίδι με την Σάντερλαντ για την 38η αγωνιστική. Η διαφορά των γκολ, που ίσως κρίνει το πρωτάθλημα, είναι υπέρ της Σίτι και στο +8.

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κλισί, Κομπανί, Λέσκοτ, Μπάρι, Γιάγια Τουρέ, Σίλβα (82' Ρίτσαρντς), Νασρί (90' Μίλνερ), Τέβες (68' Ντε Γιόνγκ), Αγουέρο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Εβρά, Φέρντιναντ, Τζόουνς, Κάρικ, Σκόουλς (78' Βαλένθια), Νάνι (83' Γιάνγκ), Γκιγκς, Παρκ (58' Γουέλμπεκ), Ρούνεϊ.

Διαιτητής: Μάρινερ
Θεατές: 47.259

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Οφσάιντ: 1-0
Σουτ: 15-5
Στην εστία: 3-0
Εκτός εστίας: 7-2
Φάουλ: 11-15
Κόρνερ: 8-8
Πλάγια άουτ: 26-30
Ντρίμπλες: 14-1
Τάκλιν: 17-36
Ποσοστό σε πάσες: 84% - 80%
Εναέριες μονομαχίες: 60% - 40%
Κατοχή: 53% - 47%



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου