ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

"Μαλακώνει" η UEFA


Σε σημαντική για την βιωσιμότητα των συλλόγων απόφαση προχωράει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Sportday", η UEFA, αντιλαμβανόμενη τα ολοένα και αυξανόμενα οικονομικά προβλήματα των συλλόγων ανά την Ευρώπη, πήρε απόφαση στο πρόσφατο συνέδριό της στην Κωνσταντινούπολη για τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα που αφορά παραβάσεις του Οικονομικού Fair Play.
Βάσει λοιπόν των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται, δεν θα υπάρχει πλέον μόνο μία ποινή για όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, και η οποία μέχρι τώρα ήταν ο αποκλεισμός του εκάστοτε συλλόγου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Πλέον θα υφίστανται και πιο "μαλακές" ποινές για τους "παραβάτες", όπως για παράδειγμα η απαγόρευση να πραγματοποιούν διεθνείς μεταγραφές αλλά και η παρακράτηση εσόδων από τα μπόνους συμμετοχής σε Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουρόπα Λιγκ προκειμένου να δίνονται σε παίκτες τα χρήματα που χρωστάει ο σύλλογος.
Θα πρέπει να επισημανθεί ωστόσο ότι δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν ο νέος πειθαρχικός κώδικας τεθεί σε ισχύ από το φετινό καλοκαίρι ή πάρει παράταση ενός χρόνου. Όσον αφορά στις ελληνικές ομάδες, υπενθυμίζεται ότι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν τιμωρηθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία πρωτόδικα με επιβολή αποκλεισμού με αναστολή.
Σε περίπτωση λοιπόν που ο νέος κώδικας της UEFA τεθεί σε εφαρμογή από τη φετινή σεζόν, τότε οι ελληνικές ομάδες δεν θα αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα και θα πάρουν κανονικά μέρος στα ευρωπαϊκά Κύπελλα από τη νέα αγωνιστική περίοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου