ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

"Χάλκινο μετάλλιο για τον Φυλαχτό"(video)


Στη λίστα των νικητών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου αθλητών με αναπηρία, που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου τέσσερις μήνες στη Νέα Ζηλανδία, προστέθηκε το όνομα του Μαρίνου Φυλαχτού. 


Ο Έλληνας αθλητής, στο δίσκο, κατηγορία F42 είχε κατακτήσει την τέταρτη θέση, αποδείχθηκε ωστόσο ότι ο πρώτος της κατάταξης, Νοτιοαφρικανός Φανί Λομπάρντ είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) και να του αφαιρεθεί το μετάλλιο. Έτσι ο Φυλαχτός, χάρη στην επίδοση των 41 μέτρων 23 εκατοστών, αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης, με τους Γκίνο ντε Κεερμέκερ (Βέλγιο) και Άλεντ Ντέιβις (Βρετανία) να ανεβαίνουν στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.
Όπως ανακοινώθηκε από την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή ο Λομπάρντ τιμωρήθηκε με ετήσιο αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα καθώς και χρηματικό πρόστιμο 1.500 δολαρίων.
Με το μετάλλιο του Φυλακτού, η Ελλάδα έφτασε τα 10 στη διοργάνωση της Νέας Ζηλανδίας και συγκεκριμένα με τους: Πασχάλη Σταθελάκο (1η θέση δίσκος F40, 2η θέση σφαίρα F40), Μαρία Σταματουλά (2η θέση σφαίρα F32/33/34), Μιλτιάδη Κυριακίδη (2η θέση σφαίρα F44/46), Ιωάννη Πρώτο (2η θέση 400 μέτρα Τ13, 3η θέση 100 μέτρα Τ13), Ευστράτιο Νικολαϊδη (2η θέση σφαίρα F20), Αλέξανδρο Κωνσταντινίδη (3η θέση σφαίρα F40), Αθανάσιο Μπαράκα (3η θέση μήκος F11).
Να θυμίσουμε ότι εκτός των άλλων η Ελλάδα, μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Νέας Ζηλανδίας, εξασφάλισε και τα πρώτα δύο «εισιτήρια» του στίβου για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.





Ο Μαρίνος Φυλαχτός (για τους λίγους που δεν το γνωρίζουν) κατάγεται από την Παλαιόχωρα Χαλκιδικής.

Μπράβο ρε παλίκαρε!!!!! 

Πάμε για το Χρυσό στο Λονδίνο!!!


apollonarneasfc.blogspot.com






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου