ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

"Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει… (phs+vds)"


Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει… (phs+vds)
Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να ήταν καταστροφικό με το σκορ να είναι 1-0 υπέρ των Πολωνών, την Ελλάδα να έχει χάσει με τραυματισμό τον Α. Παπαδόπουλο και να παίζει με δέκα εξαιτίας ανύπαρκτης αποβολής του Παπασταθόπουλου, αλλά .....

τα παλικάρια του Φερνάντο Σάντος έφεραν το ματς στα ίσα με τον Σαλπιγγίδη (1-1)  και αν ο Καραγκούνης δεν αστοχούσε στο πέναλτι θα μπορούσαν να πάρουν και την νίκη. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς και η Πολωνία μετά από αποβολή του Σέζνι στην φάση του πέναλτι.
Διοργάνωση: Euro 2012
Φάση: Ομίλων
Αγωνιστική: 1η
Αγώνας: Πολωνία – Ελλάδα
Γήπεδο: «Narodowy Stadion»
Η εικόνα του αγώνα:
Μέρες  Euro 2004 ήθελε να ζήσει η Εθνική μας ομάδα, καθώς όποτε τότε έτσι και τώρα άνοιγε την… αυλαία της διοργάνωσης κόντρα στους διοργανωτές. Αυτή την φορά Πολωνούς.  Ο 
Φερνάντο Σάντος παρέταξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, σε σχέση με όσα έδειξε στα φιλικά.
Ο Χαλκιάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά παρατάχθηκαν οιΤοροσίδης, Αβράαμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και Χολέβας. Τα τρία αμυντικά χαφ ήταν οι Μανιάτης, Κατσουράνης και Καραγκούνης. Οι Σαμαράς και Νίνης ήταν στα άκρα και ο Γκέκαςστην κορυφή της επίθεσης.
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά φάνηκε το κενό στα αριστερά της άμυνας, με τους Πολωνούς από την αντίστοιχη δική τους δεξιά πλευρά να κάνουν… πάρτι από την αρχή του ματς. Ο Χολέβας έδειχνε ανήμπορος να αντιμετωπίσει τους οικοδεσπότες, ενώ δεν έπαιρνε και τις κατάλληλες βοήθειες από τονΣαμαρά. Αυτό τελικά η Εθνική το πλήρωσε στο 17΄όταν ο Πίτσεκ έκανα ακόμα μία φορά ότι ήθελε από τα δεξιά της επίθεσης, έκανε την σέντρα και μετά από μία άστοχη έξοδο του Χαλκιά ο Λεβαντόφσκιμε καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Πολωνούς.
Η πίεση των γηπεδούχων τα πρώτα λεπτά καρποφόρησε και μία τα προβλήματα στην αριστερή πλευρά της άμυνας, μία η… κάκιστη έξοδος του Χαλκιά τους βοήθησαν να προηγηθούν από νωρίς.  Σαν να μην έφταναν όλα, λίγα λεπτά αργότερα ο Αβράαμ Παπαδόπουλος τραυματίστηκε. Αρχικά ζήτησε αλλαγή, αλλά… έσφιξε τα δόντια και συνέχισε μέχρι το 36΄, όπου δεν άντεξε και αντικαταστάθηκε από τονΚυριάκο Παπαδόπουλο.
Η Εθνική ανέβασε ρυθμούς και προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, αλλά μάταια. Μάλιστα στο 45΄ ηΕλλάδα έμεινε και με δέκα παίκτες, όταν ο Παπασταθόπουλος αποβλήθηκε με δεύτερη αυστηρότατη (έως ανύπαρκτη) δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι δύο κάρτες που δέχθηκε ο άσος της Βέρντερ Βρέμης ήταν ιδιαίτερα αυστηρές, πόσο μάλλον όχι κόκκινη κάρτα. Λίγα λεπτά αργότερα οι διεθνείς ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Περκίς μέσα στην περιοχή, ενώ έπεσε στο έδαφος με τον Ισπανό διαιτητή Καρβάλιο, να το αρνείται μάλλον λανθασμένα.
Τα παράπονα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν έντονα από τον ρέφερι και μαζί με την όχι και τόσο καλή εικόνα στο πρώτο μέρος, οδήγησαν τους διεθνείς μας στα αποδυτήρια με ένα παίκτη λιγότερο αλλά και πίσω στο σκορ με 1-0.
Η Εθνική ομάδα παρά τα άσχημα γεγονότα του πρώτου μέρους δεν τα παράτησε… Στο ημίχρονο οΣάντος πέρασε τον Σαλπιγγίδη στην θέση του Νίνη και αυτός μέσα σε έξι λεπτά παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο φρόντισε να δικαιώσει τον Πορτογάλο γι’ αυτή του την επιλογή. Στο 51΄ ο Τοροσίδης έκανε την σέντρα, ο Γκέκας πήρε την κεφαλιά και μετά από ασυνεννοησία του Σέζνι με τους αμυντικούς του, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ με προβολή στην κενή εστία έφερε το ματς στα ίσα, βάζοντας… «φωτιά» στην κερκίδα των Ελλήνων φιλάθλων.
Ο Σαλπιγγίδης είχε πετύχει και το πρώτο γκολ της Ελλάδος στο Μουντιάλ του 2010 κόντρα τότε στηνΝιγηρία, αλλά και το γκολ κόντρα στην Ουκρανία που μας έστειλε στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.
Στο 63΄ ο Σαμαράς λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή, όταν βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Σέζνι, αλλά το σουτ του με το αριστερό ήταν απελπιστικά κακό. Ο Σάντος ρίσκαρε και ολοκλήρωσε τις αλλαγές του από το 68΄παιρνώντας τον Φορτούνη στην θέση του Γκέκα. Ένα λεπτό μάλιστα αργότερα έγινε το σημαντικότερο ίσως συμβάν. Ο νεαρός άσος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος πέρασε τον Σέζνι που τον ανέτρεψε με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα, αλλά και την κόκκινη κάρτα στον Πολωνό πορτιέρο.
Ο Καραγκούνης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι με τον νεοεισελθόν Τίτον όμως να αποκρούει την μπάλα και να κρατάει το 1-1 για την ομάδα του.  Έτσι συνεχίστηκαν τα χαμένα πέναλτι μετά τα δύο στο φιλικό κόντρα στην Αρμενία.
Στο 74΄ ο Σαλπιγγίδης έστειλε εκ νέου την μπάλα στα δίχτυα με προβολή, μετά από σέντρα τουΦορτούνη με τον βοηθό να υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ τον 20χρονο άσο της Καϊζερσλάουτερν, ο οποίος όμως ήταν σε οριακή θέση.
Οι παίκτες της Εθνικής μετά από ένα καταστροφικό πρώτο μέρος κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα παλικαρίσια και θα μπορούσαν μάλιστα να πάρουν και το κάτι παραπάνω, την νίκη δηλαδή αν δεν αστοχούσε ο Γιώργος Καραγκούνης στο πέναλτι. Μπορεί στο τέλος η ισοπαλία να μην αφήνει ικανοποιημένους τους διεθνείς, καθώς μπορούσαν να πάρουν και την νίκη, αλλά και αυτός ο βαθμός μπορεί στο τέλος να αποδειχθεί… χρυσάφι.
Matchpoint: Η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο των Σαλπιγγίδη και Φορτούνη, οι οποίοι άλλαξαν τελείως την εικόνα της Εθνικής ομάδας προς το καλύτερο.
Actionman: Δύο παίκτες ξεχώρισαν στο ματς και αυτοί δεν είναι άλλοι, από τους Κώστα Φορτούνη και Δημήτρη Σαλπιγγίδη, οι οποίοι με την είσοδο τους άλλαξαν όλο το ματς, ήταν οι δύο πρωταγωνιστές στο πέναλτι, στο ακυρωθέν γκολ, ενώ ο φορ του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσα.
Distraction: Το χαμένο πέναλτι του Γιώργου Καραγκούνη στο 71΄, που στέρησε από την Εθνική μας την ολική ανατροπή.
Σκόρερς: 17΄Λεβαντόφσκι, 51΄Σαλπιγγίδης
Κίτρινες: 35΄ Παπασταθόπουλος, 45΄Χολέβας, 53΄Καραγκούνης
Κόκκινες: 69΄Τσέζνι - 45΄Παπασταθόπουλος (δεύτερη κίτρινη)
Δοκάρια: -
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρβάλιο (Ισπανός)
Βοηθοί: Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεζ (Ισπανός), Χουάν Κάρλος Γέστε Χιμένεθ (Ισπανός)
Τέταρτος:  Τζιανλούκα Ρόσι (Ιταλός)
Συμπληρωματικοί διαιτητές: Νταβίντ Φερνάντεζ Μπορμπαλάν (Ισπανός), Κάρλος Κλος Γκόμεζ (Ισπανός)
Οι συνθέσεις:
Πολωνία (Σμούντα): Σέζνι (70΄Τίτον στην θέση του Ρίμπους), Μπένιτς, Βασιλέφσκι, Περκίς, Πίστσεκ, Μουράφσκι, Πολάνσκι, Μπλαστσικόφσκι, Ρίμπους, Ομπράνιακ, Λεβαντόφσκι
Ελλάδα (Σάντος): Χαλκιάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος (36΄Κ. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Νίνης (45΄Σαλπιγγίδης), Γκέκας (68΄Φορτούνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου