ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

"Μαίνεται η φωτιά στο Άγιο Όρος"(video)

Μαίνεται η φωτιά στο Άγιο Όρος

Ενεργό είναι ακόμα το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο Άγιο Όρος και έθεσε σε κίνδυνο οικισμούς στην Ουρανούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε στα σύνορα του Αγίου Όρους με την Ουρανούπολη αλλά τα ξημερώματα λόγω των ισχυρών ανέμων ξέφυγε από τον έλεγχο των δυνάμεων κατάσβεσης.
Όπως ανέφεραν πηγές της πυροσβεστικής, το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς δυσχεραίνει ο πυκνός καπνός πάνω από τις δασώδεις περιοχές που καίγονται.
Αρχικά, δόθηκε εντολή για εκκένωση οικισμών στην Ουρανούπολη, ωστόσο όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Νικόλαος Τσόγκας στο "Πρωϊνό MEGA" δεν χρειάστηκε αυτό να γίνει.
Στην ίδια εκπομπή, ο δήμαρχος Ουρανούπολης, Χρήστος Πάχτας χαρακτήρισε την κατάσταση στην πόλη ελεγχόμενη.
Οι κάτοικοι που είχαν σπίτια κοντά στην εστία τα εγκατέλειψαν όπως επίσης και τουρίστες που διέμεναν σε ξενοδοχεία. Οι κάτοικοι προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους αλλά οι φλόγες προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Ουρανούπολη που συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες και...
αυτή τη στιγμή έχουν καταφέρει να απομακρύνουν τον κίνδυνο για τα σπίτια και τα ξενοδοχεία της περιοχής. Από αέρος επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 40 οχήματα, 92 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 31 εθελοντές, 18 στρατιώτες, έξι οχήματα του Δήμου, ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο και εννέα μηχανήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου