ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

"Ισπανική... αναρρίχηση ο Άρης, 1-0 την Κέρκυρα"

Ισπανική... αναρρίχηση ο Άρης, 1-0 την Κέρκυρα

Αγχώθηκε, αλλά τελικά πανηγύρισε την πρώτη του νίκη (1-0) στη φετινή Super League ο Άρης απέναντι στην αδύναμη και ουραγό Κέρκυρα. Σκόρερ και πάλι ο Αγκάνθο.
Σε άλλες εποχές ο Άρης θα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί... Φέτος, όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Οι «κίτρινοι» υποδέχτηκαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την ουραγό Κέρκυρα, όμως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση ήταν... ντέρμπι.
Ο Άρης αναζητούσε το πρώτο τρίποντο φέτος, το άγχος ήταν φανερό και λυτρωτής ήταν για μία ακόμα φορά ο Αγκάνθο. Αυτή τη φορά ο Ισπανός ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα στο 57' και η εκτέλεση αυτή ήταν αρκετή για να αναρριχηθούν οι Θεσσαλονικείς και να βυθίσουν ακόμα περισσότερο τους Φαίακες. Τους Φαίακες που το πάλεψαν, αλλά στις 2,3 ευκαιρίες που δημιούργησαν βρέθηκαν μπροστά στον σταθερό Βελλίδη και έτσι συνεχίζουν να κάνουν παρέα στην ΑΕΚ στην ουρά της βαθμολογίας.
Αμφότεροι δεν είχαν νίκη στο πρωτάθλημα, όμως η πίεση ανήκε στον Άρη, που έπρεπε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να κάμψει την αντίσταση της Κέρκυρας. Είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι στους Φαίακες που είχαν αμυντικές βλέψεις και προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις.
Στο 10' οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Γκέσιου από τον Χαμπλ, αλλά ο Κύζας δεν είδε παράβαση. Από το 20ό λεπτό και έπειτα η πίεση του Άρη αυξήθηκε, αλλά κάτι η αδυναμία στην τελική προσπάθεια και κάτι οι σωστές τοποθετήσεις του Αναστασόπουλου έφεραν το 0-0 στο ημίχρονο. Ο Αγκάνθο στο 20' δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας, ο Καπετάνος ένα λεπτό μετά έστειλε τη μπάλα πάνω του και ο Γιαννιώτας στο 30' δεν βρήκε στόχο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάκης Κατσαβάκης θέλησε να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή, με τον Σουνά να παίρνει τη θέση του Γκέσιου. Ο νεοεισελθών έπαιξε πίσω από τον Αγκάνθο και ο Άρης συνέχιζε να πιέζει, έχοντας την κατοχή.
Στο 57' οι «κίτρινοι» άνοιξαν το σκορ με αμφισβητούμενο πέναλτι. Ο Ψυχογιός μπήκε μέσα στην περιοχή, ο Χαμπλ έβαλε το πόδι του, δεν τον βρήκε και ο Κύζας έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Αγκάνθο να σημειώνει το δεύτερο γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις με τον Άρη.
Οι γηπεδούχοι κυνήγησαν το δεύτερο γκολ, αλλά ουσιαστική ευκαιρία δεν είχαν. Έτσι, η Κέρκυρα φάνηκε μετά το 75'. Τους Φαίακες βοήθησε η προώθηση του Ηλιάδη σε ρόλο επιτελικού και στο 78' ο Μπάρκογλου ήταν ο πρωταγωνιστής στη μοναδική ευκαιρία της ομάδας του Ιονίου μέχρι τότε, αλλά στο σουτ που επιχείρησε, ο Βελλίδης έδιωξε με τα πόδια. Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, ο Κοντοδήμος με εκτέλεση φάουλ απείλησε εκ νέου, αλλά ο Βελλίδης με τις γροθιές έσωσε την εστία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου