ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

"ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ" - Η ΆΛΛΗ ΟΨΗ...


Αυτός ΕΙΝΑΙ οικολογικός περίπατος *
Αναγνώστης μας από τη Θράκη, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση μας) για τους γνωστούς λόγους της ιδεολογικής τρομοκρατίας και της σωματικής βίας, που ασκούν παντού οι επαγγελματίες της «οικολογίας», μας έστειλε σε email, την εικόνα που σχημάτισε αυτός κατά την επίσκεψη της οικολογικής αντιπροσωπείας στην περιοχή του Περάματος. 

Όπως θα διαπιστώσετε η εικόνα του, απέχει πάρα πολύ από ΄κείνη την «ιδανική» εικόνα, που μας έδωσαν τα αντιμεταλλευτικά  blog ΘράκηςΧαλκιδικής και περιχώρων...

«Μπλόγκερς «ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» μέσα από το μπλόγκ σας, θέλω να δώσω την αληθινή κατάσταση, που επικράτησε στο χωριό Πέραμα και στο χώρο, που πρόκειται να γίνει το ορυχείο χρυσού, την Κυριακή που μας  πέρασε στην επίσκεψη που έκαναν 150 περίπου άτομα, όχι περισσότεροι. 
Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ατόμων ήρθε από τις Σάπες. Καμιά 20 άτομα από Αλεξανδρούπολη  και Κομοτηνή και 10 άτομα ήταν όπως μάθαμε αργότερα, είχαν έρθει από τα μέρη σας, τη Χαλκιδική. Ανάμεσα τους ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αισάν Καραγιουσούφ.
Στο χωριό έφτασαν γύρω στις 12 το μεσημέρι. Στην αρχή προσπάθησαν να πιάσουν κουβέντα με τους κατοίκους του χωριού, που ήταν μαζεμένοι στα 2 καφενεία, που  βρίσκονται στην πλατεία  και να τους μοιράσουν φυλλάδια. Κανένας κάτοικος δεν δέχτηκε να τους ακούσει. Ούτε τα φυλλάδια τους δε δέχτηκαν να διαβάσουν.
 Αφού απέτυχε η προσπάθεια τους να μοιράσουν φυλλάδια και να μιλήσουν με τους χωρικούς, βρέθηκαν σαστισμένοι και εγκλωβισμένοι ανάμεσα στα 2 καφενεία του χωριού, χωρίς να είναι ευπρόσδεκτοι.
Κάποιοι από αυτούς αποχώρησαν εντελώς, ενώ οι υπόλοιποι  πραγματοποίησαν μια σιωπηλή αναγνωριστική πορεία μέχρι τον λόφο του Περάματος. Στην διαδρομή τους έγραψαν με σπρέι τις λέξεις ΘΑΝΑΤΟΣ και ΚΥΑΝΙΟ σε 2 κολώνες του φυτωρίου Μαύρης Πεύκης καθώς και την φράση ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΘΑΝΑΤΟ σε μια τσιμεντένια βάση από γεώτρηση επάνω στον λόφο.
Στην επιστροφή είδαν τα φυλλάδια τους σκισμένα στο έδαφος. Κάποιοι από τους οικολόγους ενοχλήθηκαν. Παρ’ όλα αυτά πήγαν στη στάση του λεωφορείου του έβαλαν μια αφίσα κατά του χρυσού και του μεταλλείου και έφυγαν. Κάποιοι από τους κάτοικους πριν φύγουν πήγαν και έσκισαν την αφίσα. Εδώ πήγαν να ανάψουν τα αίματα. Αλλά τελικά έφυγαν. Αυτή είναι η αλήθεια και όχι η αντίσταση που λένε στον κόσμο. Σας στέλνω και 3 φωτογραφίες, όπως μου ζητήσατε. Οι 2 δείχνουν την πλατεία του  χωριού και τη στάση του λεωφορείου, που τοποθέτησαν την αφίσα τους. Η τελευταία φωτογραφία δείχνει ένα πολύ μικρό μέρος (ότι απέμεινε), από την σκισμένη αφίσα τους. Να ξέρετε και εσείς, ότι ο κόσμος στο Πέραμα είναι 100% υπέρ της επένδυσης. Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Διαδώστε την αλήθεια.» 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOGΟι επαγγελματίες «οικολόγοι» και ιδρυτές ΜΚΟ σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Χαλκιδική, το έχουν στο αίμα τους, όπως φαίνεται να αποκρύπτουν την αλήθεια, ή να φανερώνουν τη μισή, η οποία ισοδυναμεί με ένα μεγάλο ψέμα. Έτσι λοιπόν σε προχθεσινή τους... πανηγυρική ανάρτηση, μας «ενημέρωσαν», ότι ξεκίνησε... η αντίσταση των κατοίκων τους Περάματος στον Έβρο, κατά του «χρυσού θανάτου». 

Τη δική τους βόλτα, δηλαδή, στο Λόφο του Περάματος, όπου πρόκειται να γίνει η εξόρυξη χρυσού, την  βάφτισαν «συνολική αντίδραση της κοινωνίας»... Συνηθισμένες καταστάσεις, για όλους εμάς, που έχουμε την... τύχη και την... τιμή να παρακολουθούμε τη μοναχική εώς και γραφική διαδρομή, αυτών των ατόμων, που η προβολή από ΜΜΕ, που έχουν συστήσει ή ελέγχουν, τα βίντεο, οι φωτογραφίες, τα συνθήματα με σπρέι, ενίοτε και... οι μολότοφ, που κάνουν την εμφάνιση τους, δεν αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση με τα αριθμητικά στοιχεία των συμμετοχών τους... (Κλειστό αυτό το επάγγελμα του «οικολόγου»...)

Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, έτσι και την Κυριακή, μας απέκρυψαν ότι οι κάτοικοι του Περάματος τους γύρισαν την πλάτη. Στη καθομιλουμένη...  ακόμη και στην «οικολογική» γλώσσα..., ότι «έφαγαν χυλόπιτα»!

Τόσο «θερμή» λοιπόν ήταν η υποδοχή των κατοίκων του Περάματος στους επαγγελματίες της οικολογικής παράνοιας. Όλα τα άλλα που γράφονται που λέγονται, σύμφωνα και με τα όσα υποστηρίζει ο αναγνώστης μας από τη Θράκη, είναι  φληναφήματα για εσωτερική κατανάλωση. 
Το ίδια ζούμε και στη ΒA Χαλκιδική, όπου οι κάτοικοι των παρακειμένων χωριών στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις, περιφρονούν παραδειγματικά τους αυτόκλητους προστάτες των ζωών τους.

 Όσο παραγνωρίζουν τις ανάγκες των κοινωνιών για εργασία και δημιουργική προοπτική, τόσο θα μεγαλώνει η απόρριψη σε βάρος τους. Ιδίως όταν συνοδεύεται από την άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας. Ας το βάλουν καλά μέσα στο μυαλό του. Το «κίνημα» της δήθεν αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και οι πρακτικές που χρησιμοποιεί προκαλούν οργή και αγανάκτηση.  

Αυτό λοιπόν που... ξεκίνησε (για την ακρίβεια συνεχίζεται) είναι η πολιτισμένη αντίσταση των πολιτών στην οικολογική τυραννία. Μια αντίσταση, που με εφαλτήριο τη Χαλκιδική εξαπλώνεται σ’ ολόκληρη τη χώρα. Ο χρόνος τους μετράει αντίστροφα...
 

Ακολουθούν οι φωτογραφίες που μας έστειλε ο αναγνώστης μας.

Η πλατεία του Περάματος


Η στάση του λεωφορείου μέσα στο χωριό

Ένα πολύ μικρό κομμάτι της αφίσας, που έσκισαν οι κάτοικοι του Περάματος
 * Ανεξάρτητα από τη διαφωνία που έχουμε με τις απόψεις και τις δράσεις  των επαγγελματιών της οικολογίας, θέλουμε να επιδοκιμάσουμε, κυριολεκτικά και όχι ειρωνικά, όπως μπορεί να νομίζουν κάποιοι, την πολιτισμένη διάθεση και στάση, που είχαν σε αυτήν την δράση στο Πέραμα του Έβρου. 

Μια εικόνα, που φαντάζει πολύ "ξένη", σε σχέση με όλα αυτά που έχουν συμβεί στη Χαλκιδική, τους τελευταίους 6 μήνες. Με εξαίρεση βέβαια τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ο οποίος ήταν καθ' όλα ευπρεπής και ειρηνικός. Σε παλαιότερη βέβαια ανάρτηση μας είχαμε βάλει έναν αστερίσκο σ' αυτόν τον εορτασμό, καθώς ήταν 5 μόλις μέρες, πριν τις εκλογές της 6ης Μαίου...

 Ευχόμαστε η ειρηνική βόλτα των αντιδρώντων στην επένδυση χρυσού στον Έβρο, να μην ήταν μια αναλαμπή, αλλά στροφή 180 μοιρών, προς τον πολιτισμό και την ειρηνική κουλτούρα, που θα' πρεπε να εκπέμπουν τα οικολογικά κινήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου