ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

"ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ π.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΜΑΪΔΩΝΗ"


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΕΩΝ Ι.Μ. ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ & ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ 
«Η ΑΓΙΑ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΑΚΥΛΙΝΑ»


"Μακαριώτατε Πάτερ και Δέσποτα,
Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς.

Με βαθύτατο σεβασμό ασπαζόμαστε την άγια δεξιά Σας.
Πριν λίγες μόλις μέρες, χάσαμε τον μακαριστό Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη  κυρό Νικόδημο. Όλο το ποίμνιο και κυρίως εμείς οι νέοι δεν μπορούμε να κρύψουμε τη βαθειά μας θλίψη για το γεγονός αυτό, το οποίο μας άφησε ορφανούς μετά από 31 χρόνια.  Παράλληλα όμως και ενόψει της σύγκλησης της σεπτής Ιεραρχίας  στις αρχές του προσεχούς Οκτωβρίου, μας διακατέχει μεγάλη αγωνία, για το ποιος θα είναι ο επόμενος Μητροπολίτης  μας.
Σκοπός της επιστολής μας είναι να Σας ζητήσουμε θερμώς, να ακούσετε τη φωνή μας, τη φωνή  των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως. Επιθυμούμε ο επόμενος Μητροπολίτης μας να είναι ο πνευματικός μας πατέρας, ο π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ο οποίος εργάστηκε, εκτός των άλλων και στο νεανικό έργο για 30 ολόκληρα χρόνια.
Είναι ο ιδρυτής και πνευματικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ορθοδόξων Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, και κύριος εμπνευστής και υπεύθυνος όλου του νεανικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας.

Η σχέση μας μαζί του είναι σχέση ζωής. Τον γνωρίσαμε μέσα από τα κατηχητικά σχολεία της κάθε Ενορίας, τα οποία επισκέπτεται σε μόνιμη βάση προκειμένου να έρθει σε επαφή μαζί μας. Τον συναντάμε κάθε καλοκαίρι στιςκατασκηνώσεις της Μητροπόλεως μας, όπου για 25 χρόνια μας δίνεται η ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί του τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας. Στη δύσκολη εφηβική ηλικία ήταν και είναι πάντα δίπλα μας για να μας καθοδηγεί στο δρόμο του Θεού δίνοντάς μας την ευκαιρία μέσα από τις Συνάξεις Εφήβων, να γνωρίσουμε και να μιλήσουμε για την αγάπη του  Χριστού μας.
Πρωτοστατεί στον αγώνα κατά των ναρκωτικών συμμετέχοντας επί σειρά ετών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης ΠΝΟΗ Χαλκιδικής προωθώντας τις δράσεις της και συνδιοργανώνοντας πάμπολλες εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού. Επιπλέον σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ορθοδόξων Νέων αγιογραφήθηκε η εικόνα της Παναγία του «Ακενώτου Ποτηρίου», που προστατεύει από τις εξαρτήσεις και φιλοξενείται σε ενορίες της Μητροπόλεως για ευλογία των νέων.
Διαρκής και μόνιμη  επιδίωξή του είναι  να μας δείχνει πάντα το δρόμο για τον επίγειο παράδεισο, τον οποίο βιώνει κάθε πιστός Χριστιανός μέσα από τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας. Για τον σκοπό αυτό, πριν 10 χρόνια, έλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει για πρώτη φορά και έκτοτε να καθιερώσει τη Λειτουργική Συνάντηση Νέων, στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν νέοι από πολλές Ιερές Μητροπόλεις. Αυτή η Συνάντηση μας δίνει την ευκαιρία να νιώσουμε τον πλούτο, που κρύβεται μέσα στις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες και να συμμετέχουμε σε αυτές ενεργά.
Το νεανικό έργο του π. Χρυσοστόμου δεν περιορίζεται μόνο στα παραπάνω. Συμμετέχει ενεργά στηΔιαβαλκανική Ομοσπονδία Ορθοδόξων Νεολαιών, καθώς έχει οργανώσει δύο διαβαλκανικά φεστιβάλ στην Μητρόπολη και έχει φιλοξενήσει πολλές Ορθόδοξες ομάδες. Επίσης έχει οργανώσει πολλές φορές προσκυνηματικές εκδρομές, προκειμένου να επισκεφθεί Ορθόδοξες βαλκανικές χώρες.
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους νέους φαίνεται στην σχέση αγάπης, που έχει δημιουργηθεί μεταξύ μας. Είναι ο άνθρωπος που πάντα βρίσκει χρόνο για εμάς και ενδιαφέρεται για την πνευματική μας πορεία. Είναι κοντά μας και μας στηρίζει.
Παρακαλούμε ταπεινά να δείξετε πατρικό ενδιαφέρον στην αγωνία μας για τον π. Χρυσόστομο. Αυτόν επιθυμούμε ως νέο Ποιμενάρχη μας και προσευχόμαστε θερμά να τον καταξιώσει ο Θεός να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του από τη θέση του Μητροπολίτη Ιερισσού.

Σας εκφράζουμε το βαθύτατο σεβασμό μας.
Ασπαζόμαστε την άγια δεξιά Σας ταπεινά ζητώντας
τις αρχιερατικές Σας ευχές και ευλογίες.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ.
Σαμαράς Νικόλαος
Ελευθερούδη Ανθία
Καραγιάννη Άννα
Τζιόλα Ευαγγελία
Αποστολίδου Ανδρομάχη
Στεφανή Στέλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου