ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

"ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΕΣ GO HOME, ΞΑΝΑ...!"

 Μην ξανάρθετε ΠΟΤΕ στα Μαδεμοχώρια, με τέτοιες διαθέσεις...

Σε αναζήτηση ανοικτών οδικών αρτηριών...., για να επιστρέψουν στο Κιλκίς, μαθαίνουμε ότι βρίσκονται περίπου 30 αυτοκίνητα (από τα 150 συνολικά που ξεκίνησαν από την Ιερισσό), των οποίων οι επιβαίνοντες από το πρωί βρέθηκαν στην περιοχή μας, για να λάβουν και αυτοί με τη σειρά τους στην "ειρηνική επιχείρηση" κατάληψης του εργοταξίου των Σκουριών. 




Οι Κιλκισιώτες ζήτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν παραταχθεί στο Χονδρό Δέντρο να κάνουν στην άκρη..., για να πάρουν το δρόμο της επιστροφής. Οι αστυνομικοί τους εξήγησαν ότι κάτι τέτοιο είναι παρακινδυνευμένο, καθώς ο δρόμος οδηγεί προς το Παλαιοχώρι, όπου οι κάτοικοι του είναι στο πόδι από το πρωί,  για να υπερασπιστούν τους εαυτούς και τις περιουσίες τους, από τις ορδές των ξενόφερτων βαρβάρων. Οι Κιλκισιώτες επέδειξαν σύνεση και όπως μαθαίνουμε κατευθύνονται προς το Κιλκίς μέσω Πλανάς! (Μεγάλη παράκαμψη και μεγάλη ζημιά στην τσέπη, λόγω καυσίμων για τους φίλους από το Κιλκίς)

 Η είδηση που μεταφέρουμε αποτελεί τρανταχτή απόδειξη, ότι χωρίς τη μετάγγιση διαδηλωτών από άλλες περιοχές της χώρας, οι ντόπιοι αντιδρώντες στη μεταλλευτική δραστηριότητα, έχουν μηδαμινά ερείσματα στην τοπική κοινωνία. Γι' αυτό θα παρακαλέσουμε όλους όσους χτίζουν καριέρες με το θέμα των μεταλλείων Χαλκιδικής, να μην ξαναμιλήσουν ποτέ για "αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας", αλλά για αντιδράσεις "μερίδας κατοίκων της περιοχής", που σίγουρα δεν εκφράζουν το σύνολο της κοινωνίας μας. Όχι μόνο των Μαδεμοχωρίων, ούτε καν της Ιερισσού πλέον...

Τέλος θα παρακαλούσαμε τους Κιλκισιώτες αντιμεταλλευτές, να μην ξανάρθουν ποτέ στον τόπο  μας, με την ιδιότητα των διαδηλωτών, αλλα με αυτή των τουριστών. Με την πρώτη ιδιότητα μας προκαλούν, με τη δεύτερη ιδιότητα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.

Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη
Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου